Poolhäng i Bang Tao

För att komma igång dagen på ett bra och skönt sätt så är det faktiskt skönt att röra på sig lite. Jag är dock inte typen som så jättegärna tar mig upp på morgonen för att träna om jag inte måste, därför är det ändå rät bra när jag väl har morgonklass. Jag har dock blivit bättre nu här i Thailand eftersom jag oftast vaknar tidigt av mig själv. Som igår när jag insåg att jag inte skulle kunna somna om även om Damien låg och sov sött så då tog jag mig iväg till poolen för en simtur, väldigt skönt.

 

Klockan elva sen efter frukosten så mötte jag och Damien upp med Christina, Cattis, Niklas, My, Mys kompis Ulrika och Johan. Vi tog en tuk tuk till Bang Tao där vi la oss vid poolen på Best Western hotel. Det är ett hotell som ägs av samma familj som även äger Sunwing Kamala Beach, Sunwing Bang Tao, Kamala Beach hotell och ett till tror jag. Det märks verkligen att det är samma ägare eftersom hotellet typ har samma stil.

 

Vi låg vid poolen och bara hade det skönt, badade en hel del och några av oss utnyttjade ”Happy Hour” i poolbaren till max. Vi åt lunch på Mamma Mia och det var helt okej mat. Vi fick även sällskap av två killar från Sunwing Bang Tao, Jocke och Rasmus.

 

Jocke, Damien och Johan vid poolbaren

 

En väldigt mysig och trevlig dag där jag körde på lugnet och läste en hel del (läste ut Luftslottet som sprängdes, såå bra bok!) medan min lilla älskling blev lite rund om fötterna innan vi väl åkte hem kring femtiden.

 

 

En mycket bra bok som jag längtar att få se på film

 

Kvällen blev lugn framför en film, men jag var lite rastlös så orkade inte se klart den utan gick ut en sväng istället.

 

Har känt att jag haft en massa energi idag också och i princip bara haft vattengympa, Kidsplay och Youthdance innan jag slutade kl. 16.00. Har därför börjat kolla på den nya afrokoreografin och tycker det ska bli skönt att få byta ut den.


Thaimassage & Sushi

Här i Thailand är det ju som de flesta vet väldigt billigt med massage, och de flesta är riktigt duktiga också. Jag har tagit x antal massager och pedikyrer sen jag kom hit. Jag provade thaimassage första gången i början här men den är ju rätt speciell så det har blivit mest oljemassage sen dess.

 

Igår efter frukost gick jag dock och tog en thaimassage och det kändes riktigt bra! Min kropp är ju väldigt påfrestad i och med det här jobbet så jag har ständigt ont någonstans men försöker att inte känna efter så mycket, men en massage då och då är som plåster för kroppen.

 

En grej som däremot inte är så bra och som jag saknar här i Thailand är sushi. Det finns faktiskt en japansk kedja, Fuji, som har i alla fall en restaurang i Phuket town och en i Patong där de har rätt god sushi. Problemet med de restaurangerna är bara att de har den sämsta service man någonsin kan tänka sig!

 

Jag och Damien åkte till Patong igår eftermiddag enbart för att äta på Fuji. Först fick vi vänta drygt 15 minuter innan de ens kom och tog upp vår beställning, och då hade vi ändå suttit med menyerna hopslagna i ca 10 minuter och försökt söka någon servitris uppmärksamhet och sett andra som kommit efter oss fått beställa. När vi väl fick uppmärksamhet från en servitris så försökte jag påpeka detta men fick inte ens en ursäkt. Maten kom i alla fall hyfsat fort för den brukar man annars få vänta på väldigt länge eller kanske få i omgångar eftersom man beställer flera olika rätter. Vi hade glömt beställa en sak så jag försökte fort få en servitris uppmärksamhet och det fick jag. Jag sa vad vi ville ha och hon gick iväg. Vi uppfattade det dock som att hon inte riktigt hade fattat så efter någon minut sa Damien till ytterligare en annan servitris vad vi ville ha och hon nickade och gick iväg. Vi väntade i ca 15 minuter till när Damien tillslut sa till en manlig servitör (som såg ut att ha lite koll i alla fall) så kollade han direkt och kom och visade att det inte var beställt men tog direkt vår beställning. Jag kan ju säga att de inte fick ett öre i dricks och vi lämnade in varsin utvärderingslapp med klagomål!

 

Idag har jag i alla fall haft en riktigt bra dag på jobbet. Började 8.30 med en timmes flow klass som jag älskar, framförallt på morgonen. Sen började jag igen kl 11.00 och då hade jag facepainting som jag tycker är kul, tyvärr kom det inte så många barn men jag roade mig med att måla på min arm och på Ghees hand. Sen hade jag vattengympa innan en lång lunch. Började kl. 15.00 efter lunch med play & splash som jag oftast också tycker är roligt och det var det idag. Sen hade jag afterbeach kl. 16.00. Då sitter en av oss från Miniland med barnen framför scenen där showteamet sitter och spelar akustisk gitarr och sjunger och gör rörelser till kända barnvisor på alla skandinaviska språk. Det är en jättemysig aktivitet som varar ca 30 minuter. Efter det slutade jag men gick till Miniland i väntan på core som skulle börja kl. 17.00. Vi håller precis på att byta ut till en ny koreografi på den och jag ska ha min första klass imorgon så jag passade på att vara med på Sofias idag.

 

Nu ska jag strax gå och filma showen ikväll, 90’s. Har filmat två andra shower också så att Damien och Niklas ska ha och klippa ihop. Idag har de även en pop-up tillsammans, ”looking back over my shoulders”, där Damien ska spela gitarr. De har övat hos oss idag och jag tror att det kommer bli skitbra!


Träning på stranden och på jobbet.

Igår var vi åter igen lediga och det var väldigt skönt faktiskt. Jag började dagen med en löptur. Hade egentligen tänkt använda löpbandet i gymmet på Kamala Beach men det har varit sönder en tid nu så det fick återigen bli en tur ute i hettan, inte så jättekul…

 

Kring elva sen så åkte jag, Niklas, Sofia, Cattis och My till Banana Beach. Damien stannade hemma och roade sig framför Playstation eftersom han fortfarande inte var helt frisk.

 

Det blev en skön dag på stranden där jag läste en hel del ur min spännande bok. Förutom slappande så anordnade även Cattis och Niklas en liten ”idrotts kamp”. De började med att stå på händer och gå över tillbrygga och tillbaka. Eftersom jag varken kan stå på händer eller i brygga så tittade jag bara å då. Sen var det dags för tresteg som var första gången jag provade, det gick sådär… Sen blev det kulstötning (med en kokosnöt!?) det var också lite klurigt. Sista grenen var kasta gris med kokosnöt, genom att använda enbart vänster hand. Vi får nog kora Niklas till vinnare, men på Banana Beach är huvudsaken att delta och ha kul, och det hade vi!

 

När vi kom hem från stranden var jag hemma med min lilla älskling ett tag innan vi gick in till byn och åt på en restaurang som heter ”Salt & Peppar”. Det är en skandinavisk restaurang så vi frågade om vi hade rabatt där och det hade vi, vi blev dock lite förvånade när vi ville betala och de sa att det var gratis! Jag fick lite dåligt samvete men vi lämnade i alla fall dricks och hade inte ätit för så mycket eftersom vi bara tog varsin fiskrätt och en Cola. Jag åt barracuda som jag aldrig ätit förut och det var gott så vi var väldigt nöjda med maten (och gratis är ju gott).

 

Idag har jag haft en mycket aktiv dag då jag började med Strength 30 min kl. 8.30. Sen skulle jag ha gym intro. men det kom ingen så jag gick hem och stod och övade på Youth Dance istället i ca en timme. Sen var det dags för en walk innan jag hade min vattengympa. Efter lunch sen hade jag Kids Play och sen skulle jag ha Youth Dance men det kom ingen så jag körde igenom den själv innan jag skulle gå nästa walk. Slutade i alla fall klockan fem så det var bara hem och försöka slappa lite.


26 braiga år..!

Tusen tack för alla gratulationer på min födelsedag! Det värmer av att veta att ni tänker på mig trots allt.

 

Jag firade min födelsedag med min kärlek i lördags eftersom vi var lediga då och visste att vi knappt skulle hinna ses på söndagen.

 

Efter den goda hotellfrukosten (som jag lyxade till med pannkakor också dagen till ära) så gick vi bara ner på stranden här i Kamala. Det var väldigt skönt att bara ligga och slöa under parasollet och läsa "Luftslottet som sprängdes" samt ta ett och annat dopp då och då. Innan vi sen gick hem för att göra oss i ordning så åt vi lunch på en restaurang nere på stranden.

 

15.45 blev vi upphämtade av en bil som körde oss till Charong bay. Det var sen därifrån som båten avgick. Damien hade nämligen bjudit med mig på Sunset Dinner Cruise.

 

Själva båtresan var inte så lång men rätt lagom. Det var väldigt mysigt och romantiskt och väldigt god buffé. Det var första gången som jag såg en hel solnedgång och det var verkligen underbart att få se den knallröda solen gå ner över havet samtidigt som man befinner sig på en båt i den varma Thailandskvällen med sin älskling.

 

När vi sen kom hem så mös vi bara hemma med en film och en massa choklad.

 

 

Jag på båten

 

 

Min älskling i aktern

 

Här börjar solen så ner

Tyvärr tog batterierna i kameran slut så vi fick inga bilder av den fina solnedgången

 

Jag hugger in på "förrätten", frukt och räkchips

 

Min födelsedag började med att jag gick upp för en simtur på morgonen. Efter frukost var det sen dags att börja jobba 9.30 med en ”Woody-walk”. Sen var det ganska full rulle i Miniland fram till lunch.

 

Efter lunch hade jag lite små aktiviteter och det var även en kille som övertalade mig att vara med honom och sjunga ”Singstar”. Hm… alla som känner mig vet att jag knappt kan ta en ton rätt så det var under lite protester från min sida. Vi sjöng i alla fall ABBA och det var riktigt kul (dock inte för de stackarna som blev tvungna att lyssna på eländet) och jag fick ganska höga poäng på många låtar. Var i alla fall tvungen att avbryta eftersom det var dags för mig att ha Powerstep och Core. Det kom två personer på varje klass så det var lite trist, vi har ju haft ganska fulla klasser ett tag, men det gick i alla fall bra. Efter jobbet sen hade vi p-möte.

 

Klockan 19.45 mötte jag upp med Sofia, Christina, Kine, Kines kompis, Terese, Olov och Ida för att gå ner och äta på någon av restaurangerna på stranden. Det som tyvärr är synd med de flesta thailändska restaurangerna är att man nästan aldrig får in maten samtidigt, är man då ett stort sällskap som oss så är det ännu värre.

 

Vi hade tänkt gå och kolla på showen men de planerna var ju bara att glömma eftersom jag och Tessan, som fick in vår mat senast, fick in den när vi väntat i drygt en timme (typ kvart över nio). Förutom det så var det ändå en trevlig kväll med god mat och härligt sällskap. Jag fick även in en överraskningsdrink som var i en stor typ vas och de sjöng för mig.

 

Så, nu är man då 26 år och nästan vuxen, det känns bra…

 

 

Ida och jag på restaurangen

 

Så här glad blev jag av min "lilla" drink


Ursäkta, tröttkorven lever...

Får återigen börja med att be om ursäkt för mitt dåliga bloggande… Är dålig överhuvudtaget på att gå och sätta mig framför datorn nuförtiden. Det blir en sån där måste grej som bara blir större och större för att det känns som att man måste ta igen allt som man missat när man inte suttit här, och det dåliga samvetet bara växer och växer…  Jag hoppas i alla fall att ni kan ha lite överseende, det är nämligen inte så jättekul att när man jobbat en hel dag gå tillbaka till jobbet och sätta sig vid datorn. Även om man har privata kläder så kan man inte riktigt slappna av och bara vara privat. På senaste tiden har jag varit så trött också eftersom Sofia har varit sjuk så jag har fått ta mycket klasser och då har jag bara däckat framför ”Vänner” när jag kommit hem.

 

Tänkte i alla fall kort summera sjukdomarna som härjat som jag skrev om sist.

 

Dagen efter julafton låg Damien först däckad i magsjuka och hög feber och fick stanna hemma från show. Dagen efter det var han dock på benen, dock fortfarande inte helt bra men då åkte vi med Stina och Diana till Patong där vi bl.a. skulle äta. Det var jättegott och vi hade en trevlig kväll. Dagen efter blev dock inte så rolig eftersom jag då spydde konstant (och jag som nästan aldrig blir magsjuk) och hade hög feber. Vi tog oss in till sjukhuset eftersom Niklas från showteamet hade haft någon parasit i magen så vi ville kolla så det inte var det i alla fall.

 

Det var tydligen bara matförgiftning så vi fick en massa tabletter och en spruta. Tror dock att det var något annat eftersom Damien fortfarande var dålig och vi båda hade feber. Dessutom fick några andra också vara hemma några dagar med feber så något smittsamt kändes det som att det var.

 

Förutom en släng av matförgiftning har jag även fått en släng av allergichock här också. Det var när vi hade varit på Phuket Fantasea (återkommer om det någon annan gång). De har Thailands största buffé där och det var supergott, men jag som inte tål nötter kan det vara förrädiskt mot fick jag bli varse om. Jag vet inte vad det var jag åt som jag inte tålde eftersom jag brukar känna om det är nötter i maten. Nu fick jag i alla fall alla de symtom jag brukar få av min allergi men sa inte direkt något till någon, vi skulle ju precis kolla på showen och ha en trevlig kväll. Det var också trevligt men istället för att allergin gick över så ökade den bara mer och mer och när vi kom hem berättade jag för Damien eftersom han märkt att jag var alldeles kokhet. Han ville självklart ringa till läkaren men det ville inte jag utan tänkte att det skulle gå bort under natten (behöver jag säga att Damien hade lite svårt att sova den natten).

 

På morgonen när jag vaknade kände jag genast att det var svårt att få upp ögonen och när jag kollade i spegeln såg jag ut som Will Smith i ”Hitch” om någon har sett den filmen, helt uppsvälld i hela ansiktet! Jag fick ringa och sjukskriva mig och Damien flög upp och sprang och hämtade läkaren. När läkaren kom fick jag en kortisonspruta, kotisonkräm och en massa kortisontabletter. Man blir som känt väldigt trött av kortison så jag låg i princip helt däckad i några timmar. Blev i alla fall bättre och har lärt mig en läxa…

 

Oj, oj, nu blev det ju ett väldigt långt inlägg med bara en massa sjukdomar och elände. Nu mår jag annars bra och ska verkligen försöka komma in i rutin att uppdatera här lite bättre. Måste ju berätta lite om vårt nyår och nu när Damien familj varit på besök. Så en kort resumé om det + bilder kommer snart…

Sen är det ju även någon som fyller år i helgen så då kommer det nog inte bli så mycket datorsittande.

 

Får även passa på att gratta Johan och Anneli till bebben, och även Enni och pappa för den delen.

 

Plus ett grattis till min söta vän Linnea och hennes Mattias som redan fått sin juvel!

 

 

Detta är alltså jag = en tröttkorv!


Julafton i Thailand

Nu har jag inte skrivit här på mycket länge av väldigt många förklarliga skäl och orsaker. En av orsaker kallas helgdagar, vilket inte vi har märkt mycket av då vi har haft full rulle här.
...

Julafton började för mig redan klockan 9.00 med möte. Sen rullade det på med en fullspäckad dag med julpyssel, julvattengympa, klä och dansa kring granen, julfilm, vattenvolley mot gästerna, julpowerstep och avslutades strax efter åtta på kvällen med att vara hjälpreda till tomten.

 

Jag, och alla andra för den delen också var helt färdiga när vi väl fick sluta. Innan jag var hjälpreda åt tomten passade jag på att kolla på julbarnshowen som var jätterolig. Där fick jag bl.a. se min kära lilla ”Farbror Grubb” som ren, ”Grubbdolf”!

 

Damien mamma Christina och syster Diana kom ju dessutom hit på julafton så jag försökte vara lite social med dem också. Vi satt i alla fall och kollade på den stora familjejulshowen och den var verkligen superbra. Jag blir så stolt över min lilla älskling!

 

Trots att både jag och Damien var trötta efter en hel dags slit och säng och Stina och Diana var trötta efter resan så myste vi i alla fall till det med en liten julafton. Jag fick då bl.a. Stieg Larsson trilogin (två filmer och en bok) och jag och Damien fick pepparkakor och lussekatter. Det är inte helt fel med en svärmor som är bagare. Mm, så gott det var!

 

 

"Grubbdolf"

 

Jultomten

 

Fina Cattis, Niklas, My och min älskling i en härlig julshow!

 

Man kan få mycket gott från Sverige!

 

 

Det var alltså bara om julafton. Nästa uppdatering blir om sjukdomen som härjat här...

 


RSS 2.0