Anfi Del Mar med Hjärtat!

I lördags hade jag och Damien egentligen tänkt åka ut med katamaranen Afrikat, men den var tyvärr upp bokad. Istället blev det bara en mysig dag på Anfi med lite sol och bad, för omväxlings skull (har inte blivit mycket av det på senaste tiden så då är det riktigt skönt). Vi hade självklart med oss M.I.G spelet och åt även lite glass där. Sen var jag lite tråkig och somnade och sov gott i drygt en timme! Stackars Damien fick stå ut med att underhålla sig själv och ha en jobbig flickvän som ligger och snarkar högt i solstolen brevid, men det var tydligen bara gulligt enligt Damien. Det sägs ju att käleken är blind, men frågan är om den inte är döv också?

Efter min lilla tupplur var det i alla fall dags att gå och äta. Det blev världens godaste sushi som de har på en japansk reastaurang där (även där jag och Tess åt "påsklunch"). Jag tog samma som sist och det var verkligen DPM! Mums!


Det är verkligen fint gjort. Grönsaker i form av blommor, hjärtan osv.

Så när vi båda var mätta och belåtna åkte vi upp med hissen så att vi hade utsikt över hela Anfi Del Mar och enda bort till Sunwing faktiskt. Det var Damien som varit där förut och han ville visa mig "hjärtön" som man ser där uppifrån. Han visade mig också världens längsta takmålning. Den är faktiskt gjord av en svensk man som Damien råkade stöta ihop med när de var och kollade fotboll tillsamans här förra året.

Sen gick vi bara hem och kollade på film, "True Romance", den var jättebra!


Ser ni hjärtat?




Konstnären































Värdens längsta takmålning


Lördag 19/9: Regn & Kräftkalas

Tanken i lördags var egentligen att jag och Sassa skulle gå till stranden och sola och bada medans Damien hade sångträning hela dagen med deras sångcoach som var här. Tyvärr så regnade det i princip hela dagen så det blev inte riktigt som planerat. Vi gick istället till LaMarea och kollade i affärer men det blev inte så värst mycket shopping, jag köpte bara lite underkläder. Det finns ju inte så värst många butiker i denna lilla by så vi var ganska snart klara och tänkte att det kanske skulle spricka upp så vi begav oss istället till Green Beach. Där gjorde vi ett tappert försök att lägga oss vid poolen och sola (ja, man får väl lite färg fast det är tjockt med moln..?) men när det började regna igen gav vi upp och gick hem.

Vi hade ju inte så mycket att göra hemma så vi passade på att göra fint på ballisen till vår lilla kräftskiva vi skulle ha sen på kvällen. Vi pyntade den med blågula ballonger och partygirland som Damien mamma så gulligt hade smugglat ner i hans väska (om han skulle sakna Sverige) så de kom ju väl till pass!

Så här fin blev ballisen

När Damien sen kom hem så gick vi allihopa och åt på Miss Ellys. Jag åt jättegod smörstekt färsk fisk med kokt potatis och dillsås, jättegott (kändes lite svenskt)! Sen gick vi och handlade på Spar det vi behövde i form av dryck och tillbehör till kvällen. Senare så var det bar att duka upp med en massa gott, och då framförallt kräftorna. Det var supergott och en väldigt trevlig liten kräftskiva!

Sen flyttade vi oss in till soffan där vi såg "Moulin Rouge". Den var jättebra och kul att se eftersom de låtarna är med i musikalshowen som de har.

 

Sassa & jag i våra fina "partyhattar"!

 

 


Fredag 18/9: Marknad i Puerto Mogan & Party i Puerto Rico

Det blev en rätt ovanlig dag för mig i fredags. Började som vanligt med att gå till jobbet klockan nio men stod i receptionen 9-11 istället för att ha poweralk och dart som det egentligen var på schemat. Anledningen till detta var att när Damien var klar med sitt lead-möte klockan elva drog vi och Sassa med bussen till Puerto Mogan. De har marknad varje fredag där och även om den inte skiljer sig så mycket från den vi har här i Arguineguin så har jag länge velat gå på den bara för att det är så mysigt och strosa runt där. Anledningen att jag kunde ta ut några timmar från jobbet var att jag har väldigt mycket tillgodo från t.ex. det att SATS var här och hade utvärdering med oss och när vi haft utbildning etc. Jag har "sparat" på att ta ut dem eftersom jag tänkte att det kunde vara kul att vara lite extra ledig när man får besök, men jag har ju inte haft någon här så det har inte blivit av (liten pik till alla mina vänner som svikit...). Nu hade ju då Damien besök så då passade jag på att umgås lite med henne istället, och Damien då såklart!

Vi gick på marknaden i någon timma och det var ganska bra marknadsväder också i och med att det var lite mulet. Jag köpte inget men Damien köpte ett halsband och ett skärp och Sassa hittade ett par skor på en skoaffär. Innan vi åkte hem åt vi lunch på en brittisk restaurant och det var helt okej.


Sassa & Damien                                      Jag

Väl tillbaka på Sunwing igen var det bara för mig att ladda inför mina klasser; afro och core. Hade nog druckigt för lite under dagen och dessutom blir man rätt yr av bussfärderna till och från Mogan så jag var inte i toppform inför klasserna. Fick en enorm huvudvärk under afron också som bara blev värre, men tror ändå det gick rätt bra för gästerna verkade glada och nöjda, coren är ju sen ganska tacksam att hålla i.

När jag väl kom hem från jobbet blev det en timmes siesta innan jag gjorde mig i ordning och gick till Nicoline och Elin. Marcus, Emma och frisör-Elin var också med och vi satt där och förfesta med en massa drinkspel innan utgång i Puerto Rico. Hade ju egentligen ingen större lust att gå ut från en början i och med att jag var trött och hade ont i huvudet men eftersom det var spa-Elins sista festkväll så kände jag att det kunde vara kul. Det blev faktiskt kul också men kanske lite för många shottar (skyller på spa-Elin!). Nicoline var dessutom i toppform och drog med mig på dansgolvet hela tiden så vi röjde järnet till bl.a "Boten Anna" och "Cotton eye Joe" (konstigt hur låtar man inte gillar annars blir så bra bara för att man är utomlands och får höra svenska låtar). Trots att det blev en ganska blöt kväll så blev den ganska tidig så det var rätt skönt.


På förfest


Frisör Elin busar med Marcus som är glad


Tre fina tjejer - Frisör-Elin, Nicoline & Spa-Elin


And yours sincerely - Fitness-Elin



Tiden rullar...

Nu var det ett tag sen jag skrev något här. Gjorde ett försök i söndags men det gick inte att lägga upp bilder då så jag får ta det senare. Det är full rulle här annars, mycket p.g.a. att Damien har sin kompis Sassa här till imorgon. Det har varit jättekul att få lära känna henne men tycker lite synd om henne (och alla andra gäster som betalat en resa hit) eftersom det har regnat fredag, lördag, söndag! Själv tycker jag att det inte gör så mycket utan mest att det är lite skönt men det hade gärna fått vara sol för de andras skull.

Idag kommer min kära lead Elin att åka hem till Sverige för tre och en halv vecka välförtjänt semester innan hon fortsätter sitt jobb på SunPrime i Pli. Det betyder att jag inte kommer att hinna träffa henne innan jag åker hem vilket känns väldigt trist. Jag hoppas i alla fall att hon kommer få det bra och hoppas man kanske kan åka och hälsa på henne till sommaren i Kungsbacka...

Kommer försöka lägga in ett inlägg senare idag med lite bilder från helgen...

Hasta luego!

En regnig cab-roadtrip och lite besök

Det blev ingen riktig sovmorgon för oss på vår lediga onsdag eftersom vi beställt bil från Islacar till hotellet till klockan tio. Så då gick vi iväg och hämtade och denna gång hade Damien beställt en cab. Det var riktigt fin faktiskt, en röd Renault med AC och CD-spelare så det var bra. Hade dock lite problem med att starta den ibland bara i och med att man inte startade med nyckel utan ett kort man stoppade in och sen var det en knapp man skulle trycka på samtidigt som man höll in bromsen.

Vår roadtrip började tyvärr lite tråkigt eftersom vi spenderade nästan typ 30 minuter med att åka runt, runt i Arguineguin för att leta en p-plats, det verkade som att alla canarier var i Arguineguin och körde bil just igår f.m! När vi väl hade hittat en parkering en bit bort gick vi i alla fall tillbaka till Damien igen för att bränna ut lite CD-skivor att ha med och lyssna på. Självklart gick det inte heller helt smärtfritt då Damiens dator vägrade att bränna skivorna till en början!

Jaja, efter en dålig start tog vi oss i alla fall till Miss Ellys för lite välbehövlig energipåfyllning innan vi skulle köra iväg. Det blev en kycklingburgare och pommes för mig, rätt gott faktiskt. Så, mätta och belåtna kunde vi äntligen ge oss av och både kände sig mycket gladare. Det var riktigt härligt att köra cab i detta varma klimat med musiken pumpande från stereon.


On our way



















                                                                                          Fint väder i början i alla fall



















Ju längre bort från Arguineguin vi kom dessto mörkare blev molnen och tilslut började det småskvätta lite. Det var ju fortfarande varmt och inte så mycket regn så det gjorde inte så mycket att fortsätta köra nercabbat. När vi närmade oss Bahia Feliz fick vi i alla fall båda den idén att vi skulle och hälsa på ”storebror” Alex så det gjorde vi. Blev bara där en stund för lite te och en pratstund men det var trevligt.

Ett av målen med vår roadtrip var att åka till Café De Paris i Pli för att äta räkmacka så det blev nästa stopp. Vi var inte så hungriga när vi kom dit så vi gick först runt och strosade lite i affärer där innan vi gick och fikade. Café De Paris är en kedja svenskägda caféer så de har svenskt kaffe och är även kände för sina goda räkmackor, och det var verkligen DPM (De Puta Madre – ett uttryck Damien och Henning kommit på om något är bra!)












Efter vårt lilla fika hade vi några timmar att slå ihjäl innan vi skulle till vårt huvudmål med roadtripen – hämta Damiens vän som kom med flyget. Så vi tog oss till en Minigolfbana i Pli och spelade en omgång. Det var ungefär tio år sen som jag spelade minigolf sist så det gick bättre än väntat, även om det gick mycket bättre för Damien som vann rätt stort!




Golfbanan hette Roque Noble (som gatan jag bor på, och GC:s högsta topp)

Efter det åkte vi i alla fall till ett av våra andra mål med resan, IKEA. Det vi skulle göra på IKEA var egentligen "bara" att köpa kräftor, så det blev det, plus lite kexchoklad! Det är bra att man kan få tag på sånt här också och det var inte ens speciellt dyrt, utan typ som i Sverige.

19.30 skulle Sandra (eller "Sassa"som hon kallas) landa på Gran Canaria och planet var i tid så vi hämtade upp henne där då. Sassa är en av Damiens bästa vänner som är som en syster för honom så det var mycket kul att få träffa henne. En väldigt söt och trevlig tjej!

När vi kom tillbaka till Arguineguin skulle Damien följa sin sångcoach som också kom med flyget till Green Beach där hon skulle bo så då passade jag på att visa Sassa runt på hotellet. När Damien kom tillbaka igen gick vi och åt lite kinamat innan det var dags att sova.
  


Different days

Igår hade jag en jätteskön start på dagen och trots att det är lite jobbigare att behöva gå upp när det är någon som ligger kvar i sängen så är det ju alltid mysigare att vakna upp med någon. Började i alla fall morgonen med en god frukost ute på balkongen, så himla skönt och mysigt att sitta där och njuta och se solen gå upp.





Hade sen en ganska seg start på jobbet eftersom jag bara hade reception hela förmiddagen. Men när jag sen hade min vattengympa kom jag ju igång och höll sen uppe det. Fast jag hade så sjukt ont i HELA kroppen igår efter min styrketräning i söndags, måste skärpa mig lite nu och hålla igång styrketräningen också. Det blev ju väldigt tufft för mig att utföra alla mina pass igår; vattengympa, kidsplay, aerobics och flow men jag klarade mig i alla fall.

Så efter att ha kört energin i botten gick jag för lite energipåfyllning i form av köttfärssås och spagetti i matsalen (hur kommer det sig att det känns så svenskt..?), mmm.. gott! Sen gick jag hem till Damien för att hämta lite saker eftersom jag skulle "hem" och sova. Men innan jag gick hem så körde jag en storstädning av badrummet hos Damien. Han får besök imorgon och har själv varit duktig och städat resten av lägenheten så kände att jag gott kunde hjälpa till lite eftersom jag ju också typ bor där och skitar ner.

Två timmar senare var jag äntligen klar och kände mig riktigt nöjd, det var verkligen de sista krafterna jag hade. Så när jag väl kom hem strax efter nio var det bara stupa i sängen av utmattning och somnade på en gång. Tyvärr blev det ingen bra sömn trots att jag tänkte att jag nog behövde sova själv för att få sova ut när jag hade öppning idag. Sov oroligt hela natten och saknade verkligen mitt lilla hjärta.

Fick som tur var nyss träffa honom när han mötte upp mig på marketwalken med orden "Har jag världens bästa flickvän?" Tja, jag vet inte, men när man tycker om någon så gör man väl allt för att den personen ska må bra...

Får också passa på att beklaga att Patrick Swayze gått bort idag. R.I.P. En av mina absoluta favoritfilmer sen jag var liten har alltid varit "Dirty Dancing", vem vill inte vara Baby? Sen har man ju också fällt en och annan tår till "Ghost".


Musical

En ledig dag kan spenderas på många sätt här på Gran Canaria, antingen med en massa roliga äventyr och spännande utflykter, eller genom att bara ta en lugn och skön dag. Vad jag än gjort på senaste tiden har det ju dock varit med min söta kille och då spelar det inte så stor roll vad det är man gör eftersom allt blir så mysigt.

Eftersom vi båda känt oss lite hängiga i veckan så tänkte vi bara ta en lugn dag igår så vi började med att sova rätt länge, typ till tio (länge för att vara jag i alla fall). Sen tog vi bara frukost i soffan och såg en film som heter "Camp Rock". Det är en musikalfilm från Disney och som Disneyfilmer brukar vara så var den självklart väldigt lättsamt med ett förutsägbart lyckligt slut.

Efter filmen gick vi ner till Spar och handlade lite och gick sen till Ciao för att köpa hem pizza. Jag är ju inte så mycket för pizza i vanliga fall men när jag varit ut så brukar jag bli lite sugen dagen efter. De här pizzorna var nog också de godaste jag smakat, jag tog en pizza med räkor (riktigt stora färska) och champinioner (också färska) och det var med mozarellaost som är så mycket godare än vanlig tycker jag.

Sen spenderade vi resten av dagen och kvällen i soffan med "High school musical 1 & 2". Även dessa filmer är Disney så det var väldigt lättsamt men den främsta anledningen till att vi såg dem var för att det är många låtar från de filmerna med i showen som de gör på söndagar, You can't stop the beat.

Idag hade jag öppning, vilket betyder att jag börjar 7.45, så det var lite tungt att gå upp. Som tur är så hade jag flow klockan nio och det är så skönt för då kommer man igång. Slutade sen 16.00 idag och då kom Damien för att vi skulle träna syrke i vårt gym här. Det var faktiskt riktigt skönt och jag fick till ett bra supersetpass för hela kroppen. Damien tog en liten mjukstart men var duktig på att heja på mig i alla fall.

Nu har jag och Frisör-Elin precis sett showen här på hotellet och det var framförallt för att se damiens pop-up som jag gick idag. Han hade en låt från filmen Camp rock som han sjöng och det var jättefint, jag blir så stolt! Showen var också lite roligare att se på idag när jag sett High school musical så man kände igen sig, så nu måste jag bara se Moulin rouge också så jag känner igen de låtarna.


High School Musical - Orginalet


High School Musical - Arguineguin


Damien sjunger "Gotta find you"


Turbo Rockpub

Var så sjukt trött och sliten hela dagen i fredags men tog mig ändå igenom den med bl.a. vattengympa, afro och core. Hade två personer som utövade övertalningsförsök på mig att jag skulle hänga med ut i Pli på rockpuben Turbo sen på kvällen, men jag var väldigt skeptiskt i och med att jag var så slut.

Gick i alla fall hem och sov i ca en timme efter jobbet och när jag vaknade kände jag mig ändå hysfat pigg så tog en dusch och gjorde mig i ordning för en utekväll. Gick sen ner till Damien och när han kom hem efter jobbet mötte vi upp med Spa-Elin, Frisör-Elin (hm, vi var alltså tre Elin som skulle ut.. Jobbigt!), Christian och en kille som hette Robert (som jobbat här tidigare) och hans tjej Cecilia.

Vi tog bussen till Pli och gick då till Turbo rockpub som är Spa-Elins och Damiens absoluta favoritställe. Det är rätt soft där ändå man sitter bara och dricker öl och lyssnar på rock och får t.o.m. önska sina låtar, men nackdelen är att det är ganska hög musik så det blir lite jobbigt att prata med varandra. De andra gick efter en stund vidare till Scandic där man kan dansa och vi har gratis drinkar men jag valde att stanna med Elin och Damien istället, sällskapet avgjorde. Det blev ändå en hyfsat lugn kväll med bara några öl och hemgång strax efter tre så det var skönt.


Damien och jag


Some Beer & True Blood

Så var ännu en ledig dag avklarad och det blir ju faktiskt att det är då man gör lite saker så mest det jag skriver om. Denna lediga dag kände jag också att jag verkligen behövde då jag känt mig lite trött och sliten.

I tisdags så hade jag bara tänkt ta en lugn kväll med lite show och sen bara gå hem till Damien och se på TV eftersom han skulle ut och dricka öl. Men ibland blir det ju inte som man tänkt sig. Frisör-Elin följde mig på show och hon ville gärna att vi skulle gå till Miss Ellys sen och bara äta lite och ta en öl och se om vi orkade stanna tills showarna kom dit sen. Så det blev så att vi var där hela kvällen sen till typ ett och mot slutet höll jag verkligen att somna som hade varit uppe sen 6.30 på morgonen!

Jag vet inte riktigt hur det gick till men när jag väl fick sova så gick det inte utan slutade med att jag låg uppe och hörde på Damiens snarkningar (han är förkyld just nu, annars är det normalt jag som står för snarkningarna!), så jag sov bara ca tre timmar på hela natten. Var rätt trött och grinig sen på morgonen men har ju som tur är en underbart omtänksam pojkvän som kan göra mig glad igen!

Så efter lite frukost på balkongen och ett avsnitt av True Blood gick vi sen iväg till Green Beach och badade i några timmar. Sen gick vi bara hem och gjorde oss i ordning för att sen ta taxi till Meloneras när vi var ett gäng som skulle se fotbollen, Malta-Sverige. Vi var på samma restaurang där vi sett de tidigare matcherna och maten där är tyvärr inte den bästa (som jag sa till Damien så hade jag kunnat göra det mesta bättre själv) men lite öl och fotboll kan ju vara kul annars. Den här matchen var dock inte den bästa som ni som såg den nog märkte men vi får väl vara glada att de fick fumla in ett mål så det blev seger i alla fall.


Damien, Henning och Anders

Efter matchen åkte jag och Damien bara hem men det konstiga var att jag fortfarande inte var det minsta trött trots mina futtiga tre timmar av sömn, så när vi kom hem kollade vi på True Blood igen och åt lite godis (hm, har fått lite dåliga vanor nu för tiden).

Vi somnade i alla fall ganska fort direkt vi la oss igår och jag hade sovmorgon idag, men det verkar som att tröttheten kom ikapp mig idag. Har mått lite dåligt idag med ont i halsen, illamående och kallsvettningar så tror att jag har tagit över Damiens förkylning, usch...

Har varit en rätt soft dag idag i alla fall så det har varit skönt och det blir en lugn kväll för mig oxå. Det är jättemulet här idag och har kommit lite regnstänk, I like..! Då kan man med extra gott samvete krypa upp i soffan och mysa ikväll med lite True Blood!


Har blivit ett riktigt fan av denna serie!


Kwaam rák nai bprà-têt tai (översättning: Kärlek i Thailand)

Jippie!! Idag fick vi äntligen reda på att Damien också fått jobbet i Thailand, på Kamala hotell som jag! Det var precis när vi hade varit och ätit lunch som Damien fick ett samtal från Stockholm på sin mobil. Medan han gick iväg och pratade höll jag på att dö av nervositet så när han till slut kom tillbaka och sa att VI kommer jobba i Kamala så blev jag så glad att jag inte visste vad jag skulle ta mig till! Det kommer verkligen bli jättehärligt!

I övrigt så har jag haft en riktigt fullspäckad dag idag.
Började 10.30 med dart där det var så många med att de var tvugna att köra klart omgången utan mig eftersom jag var tvungen att dra till
core 11.30. Vi har ju ganska nyligt börjat med förmiddagsklasser så det brukar inte komma så många men den här gången kom det faktiskt sju stycken! Kan däremot säga att det kändes en del i magen eftersom jag kört core fredag e.m. och igår e.m (där jag även hade powerstep). Efter lunch sen,
klockan två, hade vi kidsplay och sen var det bara rusa vidare ut till
varpa klockan tre. Jag har kört med flipflops hela dagen idag eftersom mitt skavsår bara är ett stort köttsår som varar så jag har försökt lufta det under dagen. När det var dags för min
aerobics 16.00 var jag ju dock tvungen att försöka få på mig mina skor så tog ett Compeedplåster först. Efter två försök (och faktiskt en liten tår då det gjorde så in i helvete ont!) så gav jag upp och gick till klassen utan skor. Det var bara en person bokad så jag trodde att det kanske inte skulle bli något, men så tur hade jag inte! Det kom totalt fya stycken på klassen så jag förklarade som det var att jag inte kunde köra järnet p.g.a. mitt skavsår. Jag är ju tyvärr inte så bra på att inte köra på när jag väl börjar men det gjorde väldigt ont i mina benhinnor så jag improviserade lite extra styrka på slutet istället och jag tror att de var hyfsat nöjda ändå.

Nu blir det i alla fall en lugn kväll där jag nog ska kolla lite på True Blood, en vampyrserie som Damien fått mig att börja följa.

En helg med vila, BBQ och lite måsten...

Ibland kan man leva på överskottsenergi och bara orka för att man tycker saker är roligt och känner sig motiverad. Men tillslut tar den överskottsenergin tyvärr slut och hur man än gör så är det svårt att få till den lilla extra gnistan som ibland behövs.

I torsdags var jag egentligen sjukt trött, dels p.g.a. sviterna från kramper och diverse från dykningen och dels för att det blev en sen kväll/natt i onsdags. Ändå så körde jag järnet både på min vattengympa, på kidsplay och även senare när jag hade powerstep (och det med bara två deltagare också!). När jag senare på kvällen skulle gå ner med frisör-Elin och se show kände jag dock att lite extra sömn istället kanske hade varit bra.

Så i fredags fick jag då sota för brist på sömn och var allmänt sliten i kroppen. Vattengympan gick dock bra, men man blir ju så glad av 70 stycken glada människor i poolen. Värre var det sen till mina klasser afro och core trots att jag försökt ta en powernap i p-rummet och laddat med frukt ochkaffe. Afron var rolig och det var mycket folk av alla de sorter men kände mig inte så energisk och drivande som jag ville. Då är det mer tacksamt med en core-klass där man inte behöver ta ut sig lika fullt.

Min tanke var egentligen att senare i fredags kväll åka med Tess och Marcus till Puerto Rico för att fira Adam (från receptionen) som fyller år imorgon. Men när jag väl kom hem och hade duschat så skrek hela min kropp efter vila så för en gångs skull lyssnade jag faktiskt och beslöt mig för att stanna hemma. Min kära pojkvän jobbar ju som bekant till ca tolv om nätterna och sen skulle han och de andra från showteamet hem till honom för att se film, så jag spenderade min fredagskväll i min ensamhet med att läsa ut min bok (Sommardöden av Måns Kallentoft). Tro inte att det var synd om mig bara för det. Tvärtom. Det var precis vad jag behövde och jag somnade helt utmattad före klockan elva.

Hade ställt klockan på 8.00 på lördagen och kände faktiskt att det räckte med nio timmars sömn. Så jag tog mig upp och började med en morgonprommis till Anfi och tillbaka. Var riktigt skönt, förutom att jag fick skavsår på hälen halvvägs så haltade mig fram sista biten hem.

Efter lite god grötfrukost med det obligatoriska kaffet tog jag det lite lugnt ett tag innan jag sen gick ner till stranden, Patalavaca. Låg själv i ca tre timmar och bara solade och badade så det var ocså skönt och välbehövligt.

På kvällen hade Santi bjudit in oss alla i personalen till BBQ fest på hans takterass. Så efter att ha gjort lite sallad och gjort mig i ordning gick jag och Marcus dit. Vi blev tillslut ett gäng på 16 pers som grillade, drack lite, surrade och umgicks. Väldigt bra intiativ av Santi och en mycket trevlig tillställning!

Det blev inte en så sen kväll hos Santi igår men innan vi väl somnade var väl ändå klockan kring halv ett så det tog imot imorse när jag skulle gå upp och jobba. Extra jobbigt blir det när någon ligger kvar i sängen och har det hur skönt som helst, då vill man bara ligga kvar...

Har varit ganska så trött idag men får ju alltid en liten kick när jag har vattengympa i alla fall. Efter lunch försvann den kicken dock när vi inte hade nånting att göra så jag tog en powernap på 30 minuter på Emmas behandlingsbänk (välbehövligt)! Sen var det bara att ladda med kaffe och frukt inför mina två klasser. Trots sjukt sliten och med ett skavsår som höll på ta livet av mig så lyckades jag genomföra ett hyfsat powersteppass och corepass.

Efter en snabbvisit hemma gick jag till Damien där jag såg film, Bedtime stories, som var jättebra. Nu har dock mitt lilla hjärta kommit hem så nu är det natti natti här...

Dykning igen och en romantisk kväll

Har återigen haft en riktigt underbar ledig dag som egentligen började redan i tisdags när jag slutatde jobbet klockan fyra. Då gick jag nämligen till vår nya frisör som vi har här på hotellet, som också heter Elin, och klippte mig lite (bara toppade men det var skönt). Sen fick jag faktiskt en jättesöt present av Damien, en elefant som heter Woody som är en av maskotarna i Thailand, det var en gullig gest som jag blev jätteglad över.

Senare på kvällen efter jag först hade varit hem och vilat och gjort mig i ordning så träffades vi allihopa på Buster som har öppnat igen för säsongen. Det var jag, Tess, Marcus, Elin, Emma, Nicoline, Amanda och nya frisören Elin, senare kom även showgänget dit. Det var trevligt men rätt lugnt eftersom de flesta hade planer för onsdagen. Trots att det blev en lugn kväll så blev den ändå rätt sen och jag tror inte att vi somnade fören vid tre på natten!

7.20 ringde väckaren på onsdag morgon och då var det bara gå upp och äta frukost och fixa i ordning baguetter som vi skulle ha med till lunch, vi skulle ju nämligen och dyka! 8.40 kom Lasse och hämtade oss vid hotellet, det var jag, Damien, Henning och Christian plus att vi även hämtade upp Johan från Fritids Resors showteam i Bahia Feliz.

                                                  
                                                       Damien och jag på väg till hotellet


Första tanken var att vi skulle åka långt norrut, förbi Las Palmas, till ett dykställe vi inte varit på förut där chansen är ganska stor att man får se rockor så vi åkte upp med två bilar varav jag fick köra den ena. Efter att vi kört i ca en timme så gav Lasse tillslut upp och fick bekänna att han inte hittade så vi fick åka tillbaka nästan hela vägen igen för att dyka där vi var sist, El Cabron.

Det var väldigt blåsigt och gick kraftiga vågor så vi kunde inte hoppa i på det ställe där Lasse först ville men det dyket vi gjorde blev ändå bra. I det första dyket såg vi bl. a muränor som låg gömda under en sten. De var jättestora och hade kontiga vita ”morrhår”, det viade sig sen när vi sa det till Lasse att det inte alls var morrhår utan något som kallas tandputsarräka som sitter på deas läppar och putsar tänderna. Lasse berättade att det även fungerar på människor och att han hade testat… Usch!

Efter lite vila med lunch var det dags för det andra dyket. Målet med det dyket var att vi skulle simma in i en grotta så för att öva hur vi inte skulle sprätta upp en massa sand dök vi över under där vi dök sist. När vi väl skulle in i grottan var det dock inte så himla enkelt så blev väldigt mycket sand som yrde upp och man såg nästan ingenting, lite läskigt var det men också väldigt härligt! När vi kom ut ur grottan hade de andra tydligen sett rockor men jag missade tyvärr dem. Eftersom det nog blev att man andades lite häftigare när vi simmade in i grottan så fick Christian nästan slut luft vilket betydde att han fick ”låna” luft av Lasse. Då såg jag att min luft också var nere på den röda området så jag signalerade åt Damien så att han kunde vara beredd att ge mig av sin luft om det skulle behövas. Samtidigt upptäckte tydligen Henning också att han hade slut på luft och signalerade till Lasse, men eftersom Lasse bara har en extra luftkälla så var vi tvungna att gå upp till ytan. Man kan ju tänka sig att man skulle få panik när luften håller på att ta slut men så är det verkligen inte utan jag känner mig nästan alltid väldigt lugn och avslappnad när jag är nere under vattnet, man har väl alltid velat vara lite som den lilla sjöljungfrun. Däremot när vi skulle simma tillbaka till land på ytan så var det riktigt jobbigt. Det är ju nog tungt att simma med all den utrustning man har på sig och eftersom det blåste kraftigt och gick stora vågor så blev det ändå tyngre. Efter mycket om och men och några kramper senare (fick kramp både i baksida lår och i vaden) så kom vi tillslut äntligen i land.

Behöver jag säga att det var ett riktigt trött gäng som åkte hem igen sen? Så när vi var hemma la vi oss och vilade lite, eller ja, det blev faktiskt i typ två timmar men det behövde vi nog. Jag gick hem en sväng för att bya kläder och sen gick vi och åt middag på favvostället, Fusion! Vi började med en förrätt som betod av stora grillade räkor och typ friterade nudlar eller något, samt sallad och jättegod chilidipp. Till varmrätt nog jag dagen special som var färsk fiskfillé (och den var så färsk att man skulle kunna tro att de just dragit upp den ur havet) med cocosmjölk och grön curry, samt färska wokade grönsaker och ris. Sen avslutade vi med varsin whitechocolate-strawberry cheesecake. Än en gång en supergod måltid!

Efter middagen gick vi sen ner till en gräsplätt vid havet där vi myste med champagne och Marabou Sommar (istället för jordgubbar och choklad la vi ihop det). Det var verkligen en av de mest romantiska saker jag någonsin gjort när vi låg där på en filt i den varma natten under skenet av fullmånen och miljoner stjärnor. Att dessutom få vara där med världens mysigaste kille som sjunger fina låtar för en är ju inte heller helt fel. Tack för att du är du! (Har dessutom upptäckt att min pojkvän är en riktigt duktig fotograf, se bara bilderna nedan!)


Lycklig!


Jag har fångat månen!


Gott, gott!


Skål baby!


Längtan & Saknad

Så sitter man här igen då, tisdag morgon och öppning i spa:t betyder ingenting att göra i väntan på att få ha marketwalk (varannan vecka) eller att de andra ska komma in och göra mig sällskap.

Jag har sovit hemma nu två nätter i rad vilket betyder att jag inte sovit lika bra som jag faktiskt gör när jag får sova med Damien. Konstigt det där hur man vänjer sig vid att ha någon vid sin sida, jag som tyckt det har varit underbart att bara ha mig själv. Anledningen att jag sovit hemma var nog mest för att jag fick för mig att jag måste det och det var nog ganska nyttigt också, att få känna längtan och saknad.

Nu när jag vet att det inte är så länge kvar tills jag får komma hem så börjar jag även känna mer längtan och saknad efter det. Det ska verkligen bli helt underbart att få träffa alla mina nära och kära igen. Jag tror att jag verkligen kommer att uppskatta Sverige och allt vad det innebär nu när jag åker hem, men samtidigt kommer det nog räcka med två veckor och sen har jag nog laddat om för nya äventyr i varma Thailand.

Något som jag har känt att jag saknat på senaste tiden är ny inspiration till träning. Just nu rullar allt på som det har gjort ett tag nu och kroppen vänjer sig ju vid det den får så det händer inte speciellt mycket. Det som i alla fall inspirerat mig lite är när vi fått de nya klasserna så man får utmana sig lite där i alla fall. När jag kommer hem ska jag i alla fall försöka gå på så många klasser jag bara orkar och då är det ju framförallt två klasser som jag bara MÅSTE gå på; min kompis Yvettes cykelklass och den nya eventklassen som ska komma till Sats som heter Steamy Window (vi fick testa den klassen med Fredrik Sjöberg under fitness school, en dansklass där man dansar med en bodypumpstång, så himla kul).

Just nu ser jag lite fram emot till ikväll när vi är ett gäng som ska ut på Busters Sportsbar som öppnat igen. Det blir rätt lugnt men ska ändå bli trevligt. Det jag längtar till ännu mer är tills imorgon då vi ska åka och dyka igen, jippie!





RSS 2.0