Big Buddha, bowling & birthday


Idag fyller Titti 25 år. Grattis till en härlig tjej!

Vi har därför precis varit och ätit på Buffalo steak house här i Kamala. Det var jag, Titti, Christina och Jenny från jobbet. Jenny hade dessutom med sig en kompis, Linda, som är här på semester med sin bror Johan och hans tjej Hanna. Det var trevligt och gott (jag åt lax på planka) men nu är jag så mätt så jag skulle kunna spy. Det är jobbigt att äta så bastant mat när man är van thaimat.

 

Jag, Titti och Christina på Buffalo

 

Vi skulle fira Titti med party i tisdags så vi började hos Christina och förfestade lite. Sen gick vi tre ner till Bob’s bar där vi mötte upp med Inga-Lena eftersom hon fyllde år i måndags så blev det lite firande för henne med. My kom också ner till Bob’s bar när de var klara med showen men nästan alla andra från showteamet var krassliga så det blev bara hon. När de andra skulle ut till Patong gick jag dock hem till min sjukling.

 

 

My och jag på Bob's bar

 

onsdag morgon var det rätt skönt att det blev en ganska tidig kväll eftersom jag vaknade rätt pigg i hyfsad tid. Jag började i alla fall dagen med en simtur i poolen för att vakna till lite innan frukost.

 

Damien var mycket piggare igår så vi slapp ligga hemma och trycka och kunde istället åka ut och göra lite saker.

 

Vi började med att åka upp till Big Buddha. Det är en jättestor staty/tempel som de håller på att bygga vid Shalong bay. De har öppnat ”byggarbetsplatsen” för turister för att få ihop pengar till att fortsätta det gigantiska projektet. Det var häftigt att se allt och man blev faktiskt lite andlig när man gick där.

 

Under construction

 

Jag fick låna två saronger för att täcka axlar och knän

 

Jag är ganska liten vid den "lilla" Buddha statyn

 

Damien ganska liten vid den mäktiga ingången till templet

 

Fin utsikt

 

Nästa stopp på färden blev Central Festival där vi gick på vårt favorit sushiställe, Zen, och åt lunch. Sen åkte vi ut en liten bit utanför själva centrum för att gå på Outlet. Där blev det faktiskt en hel del shopping för både mig och Damien. Jag fyndade bl. a. Ett par byxor, två linnen och en bolero (långärmad tröja men kort i midjan) för 3000 Bath (ca 700 kr)!

 

Snacka om jätteräka! God och billig var den också!

 

När vi väl kom hem igen vid femtiden så tog vi igen oss lite och jag övade lite på min powerstep innan det var dags att åka iväg igen klockan sju.

 

Jag, Damien, Cattis och Niklas åkte in till Patong där vi först åt på Subway (i alla fall jag och Damien, de andra tog Burger King). Sen mötte vi upp med showteamet från Bao, Christian, Elin, Jocke, Rasmus och Tommy på Starbucks.

 

Rasmus från deras showteam har skadat sitt knä och åker därför hem idag och detta var som en sista grej för honom så vi gick därför och bowlade. Jag suger verkligen i bowling och brukar bli fruktansvärt sur eftersom jag aldrig nästan får ner en enda kägla. Denna gång gick faktiskt väldigt bra då jag fick 79, 83 och 97 poäng! Okej, jag vet, inga toppoäng men för mig är det faktiskt toppen!

Här ska Damien precis slänga klotet.

Han var riktigt duktig och fick 181 p en av omgångarna!


Sjukdomar härjar...

Min jobbdag i fredags blev rätt lång eftersom jag först hade morgonklass, core, 8.30 och avslutade med att hjälpa showteamet med Ministars till klockan åtta. Det är alltid en från oss på Miniland som är med dem en gång i veckan när de små barnen ska dansa och mima till en låt. Det är faktiskt jättekul att se på och de små barnen är verkligen söta i sina fina kläder och smink. Fredagskvällen blev sen lugn för mig och även för Damien även fast han hade tänkt gå ut och ta en öl med sin kompis.

 

Vi skulle nämligen till Similan island och dyka på lördagen och då vill man ju vara pigg och fräsch. Similan island är topp fem i världen på dykrev så vi såg ju jättemycket fram emot arr fara iväg, trots att vi skulle behöva åka redan klockan sju på morgonen!

 

När vi vaknade kände sig dock Damien krasslig och tät i bihålor och hals så precis innan vi skulle gå iväg beslutade vi oss för att stanna hemma. Vi ville inte riskera att Damien skulle dyka eftersom det är farligt om man inte kan tryckutjämna och vi kände att vi inte ville betala de dyra pengarna som det faktiskt kostade bara för att åka dit och snorkla.

 

Istället blev det en dag där vi bara höll oss inne och slappade. Jag blev lite rastlös eftersom jag inte var sjuk men kände att jag ville hålla min lilla sjukling sällskap så vi försökte underhålla varandra genom att spela lite spel och se på film. Vi såg ”Luftslottet som sprängdes” som Damien mamma skickat från Sverige och den var bra.

 

Klockan åtta på kvällen mötte vi upp Damiens kompis Niklas eftersom Damien lovat att de skulle gå ut och käka. Vi behövde ju ändå äta och det var trevligt att få komma ut och äta gott. Vi fick även sällskap efter ett tag av My, Cattis, Titti och Christina, samt Elin, Jocke, Rasmus och Tommy (deras nya kille i showteamet).

 

Just nu håller Damien på att göra show, trots att han var till läkaren idag och blev sjukskriven minst två dagar och blev medicinerad med antibiotika och något mer. Niklas i showteamet är fortfarande jättesjuk också och det är väl förmodligen han som smittat Damien. Det är en utmaning för tjejerna i showteamet som får täcka upp mycket och vi får se hur det blir imorgon när Damien förmodligen inte kan vara med. Cattis och My gjorde i alla fall barnshowen själva och jag var och hjälpte till som ”maskot”.

 

Nu är det bara hålla tummarna för att jag (eller någon annan för den delen) inte blir sjuk. Jag håller för fullt på att träna in den nya powerstepen och det går jättebra och är roligt!


One night in Phuket Town

Efter jobbet i tisdags kände jag mig faktiskt rätt pigg och fylld med energi. Då gick jag och tog massage och där somnade jag nästan så där rök den energin. Jag satt i alla fall framför datorn lite medan jag väntade på att Damien skulle bli klar med jobbet. Jag Skypade bl.a. med lilla mamsen som ju börjar få lite resfeber nu.

 

När Damien slutat så gick vi ner till Bob’s bar eftersom Damien har en gammal vän som är här på semester. Så det var han (Niklas), hans tre vänner, My och Johan som var där. Jag drack en öl men jag var ju så himla trött så jag drog mig hem kring tolv medans de andra stannade kvar.

 

När min klocka väl ringde igår så var jag dock fortfarande sjukt trött så jag låg kvar. Jag fick tillslut även liv i Damien som nog mådde som han förtjänade. Vi hann i alla fall precis ner för att få i oss lite frukost innan vi sen gick ner till stranden. Där blev vi dock inte så länge eftersom det var ofantligt stora vågor så man knappt kunde bada så vi gick istället för att ligga lite i poolen.

 

Jag hade ju anordnat en liten överraskning till Damien eftersom jag bokat in oss på hotell över natten i Phuket Town så vi tog en taxi in dit kring två. Innan vi åkte till hotellet for vi till Central Festival för att köpa biljetter till ”Alice i underlandet” och åt även sushi på Zen.

 

Väl framme på Royal Phuket City Hotel så la vi oss bara i sängen och slappade och njöt ett tag. Det var ett hyfsat fint hotell även om det syns att det har några år på nacken. Vi gick även ner till deras takpool som var ganska liten men helt okej. Det visade sig att de hade ett jättefint stort gym och fitnessalar med en massa roliga klasser där också så då ångrade jag att jag inte tagit träningskläder med, men samtidigt var vi ju där för att vara tillsammans så det var väl lika bra.

 

 

En bild på hur rummet (nästan) såg ut och poolen-

eftersom jag inte får tummen ur och köper nya batterier till min kamera så har jag inte tagit några egna bilder


Efter lite chill och en fika nere i deras café vid lobbyn så åkte vi in till Central igen. Vi hann med lite shopping och middag på Sizzler´s innan bion började 22.10. De visade filmen i 3D format så det var lite coolt och något jag inte testat förr. Det var en bra film men tyvärr så blev men faktiskt lite yr av 3D effekten.

 

Vi kom ut från filmen strax efter midnatt och då är det i princip öde utanför. Det enda sättet för oss då att ta oss till hotellet, som låg en ganska bra bit bort, var att ta en moppetaxi. Både jag och Damien var väldigt skeptiska att sitta tre vuxna människor på den lilla moppen men vi hade ju inte så mycket annat val. Så nu har man varit med om det lilla äventyret också.

 

Frukosten som de serverade imorse på hotellet var väl egentligen helt okej men nu har jag fått så höga krav när man alltid äter den goda frukosten vi får här. Vi begav oss i alla fall tillbaka hem strax före tolv, väldigt nöjda med vår vistelse i Phuket Town.

 

Jag började jobba först klockan två idag (det var därför jag fick idén att vi kunde passa på att göra något tillsammans) och har haft en väldigt lugn dag. Jag hade creative time (där vi idag gjorde armband) och sen facepainting. När jag sen skulle ha powerstep så kom det ingen och det är tredje gången nu som det inte blir av. Det är väldigt trist när det inte kommer folk på klasserna och vi vet inte riktigt vad det beror på men just nu är det allmänt lugnt och tomt på hotellområdet (trots att det nästan är fullt). Det kom i alla fall några och var med på coren sen så det var bra.

 

Vi har i alla fall fått de nya SATS klasserna idag så jag är väldigt taggad på att börja lära in mig alla dem. Jag tänkte börja med powerstepen redan ikväll!


Besök av Annso & Erik

Nu har det ju varit fullt upp här ett tag med finfrämmande från norr. I tisdags kom ju nämligen Annso och Erik hit. Vi gick då ut och käkade och såg sen på showen men sen var det bara god natt eftersom de var trötta efter en hel dags resande och vi skulle upp i ottan.

 

06.10 kom bussen och hämtade mig, Damien, My, Susanna och Inga-Lena för att ta oss till flygplatsen. Vi åkte över till Kuala Lumpur för att få stämpel i passet igen. Den här gången slapp vi dock vara där hela dagen utan vi hann bara med att äta på Chocolate lounge (som vi åt på sist också).

 

Mycket god varm choklad!

 

Vi skulle egentligen vara tillbaka i Kamala 14.00 men planet var lite försenat och sen fick vi även stå i kö till passkontrollen i ca en och en halv timme! Så vi var tillbaka klockan fyra istället. Då gick jag och Damien ner till stranden och käkade med Annso och Erik och tog en kaffe innan de åkte vidare in till Patong. Jag hade bara sovit 3,5 timmar under natten och totalt en timme under resan så jag och Damien gick hem och såg film istället men den gav jag också upp och slocknade strax efter nio!

 

När jag slutat jobbet i torsdags så åkte jag i alla fall med Annso och Erik till Patong för lite shopping. Det blev några timmar och jag var rätt trött i benen när vi kom hem men fyndade i alla fall en plattång och fön. Det är ett superbra märke som heter gbh och kostar ca 2000 kr i Sverige men här betalade jag drygt 700 kr.

 

Jag blev lite förkyld när vi åkte in till Patong och nös och snörvlade hela kvällen så dagen efter mådde jag inte så jättebra. Jag hade långlunch från 13.00 – 15.00 och passade då på att vila lite men somnade helt däckad i typ 40 minuter. Jag trodde aldrig jag skulle ha någon energi till klasserna jag hade klockan fyra och fem som var afro och strength, framförallt också med tanke på den träningsvärk jag hade från styrkan dagen före. Men på något sätt hittade jag energi och körde två riktigt bra klasser om jag får säga det själv!

 

Jag höll kvar mitt adrenalinrus medan jag blev klippt av Annso och gjorde mig i ordning men när vi varit nere på stranden och käkat blev jag lite trött igen. Lite vin bara så blir allt bra och sen var det dags att ge sig in till Patong efter det att Damien slutat jobba, gjort sig i ordning och fått i sig någon öl.

 

Vi kom in till Patong kring 00.30 och gick då på en bar som heter Scruffy Murphys. Det var jättebra där med ett bra liveband. De stängde tyvärr klockan två så då gick vi vidare till Rock City (Damien favoritställe). Det var rätt bra där också, dock lite för hög musik och lite enformigt i början när de hade ett AC/DC-coverband så de bara spelade deras låtar. Sen var det bättre när det var blandat och då spelade också en kille som Damien känner sen tidigare så det var kul.

 

Jag och Damien på Scraffy

Det söta paret - Erik och Annso

Inne på Rock City

 

 

Det blev en väldigt sen kväll så vi kom i säng 05.30 (lite senare än farmor stiger upp på mornarna) så jag tyckte synd om Annso och Erik som skulle åka från Kamala klockan nio för att flyga vidare till Bangkok. Det har i alla fall varit toppenkul att ha dem här några dagar!

 

Vi sov till 15.30 igår och sen blev det bara sängläge framför tre filmer, förutom en liten promenad till 7eleven och för att beställa pizza!


Idag har jag väl också fått sota lite för fredagen men det har ändå gått över förväntan med min fullspäckade dag som har innehållit flow 8.30, vattengympa 12.30, aerobics 16.00 och core 17.00. Nu har vi haft p-möte och jag sitter i receptionen på Kamala Beach men ska strax gå hem för att bara slappa framför några avsnitt av Vänner.


RSS 2.0