Lilla julafton

Efter jag slutat jobbet igår klockan sex och sen ätit och duschat så gick jag och tog en välbehövlig pedikyr. Det är andra gången jag gör de här och de är verkligen superduktiga men jag kan inte hjälpa att tycka det är lite obehagligt också eftersom jag är så fruktansvärt kittlig.

 

Klockan nio gick jag över till Christina dit också Sofia, Jenny, Rose (från jobbet), Sofias syster och två kompisar kom. Vi satt där och surrade och drack lite öl innan vi gick vidare till Bobs bar och mötte upp showgänget. Det var jättetrevligt och blev några öl innan nästan alla åkte in till Patong kring ett. Damien och jag var dock lite tråkiga (eller vettiga) och gick hem, vi hade ju en inplanerad lill-julafton idag.

 

Vi vaknade av oss själva imorse klockan nio (har nog blivit ganska inrutade med tider). Låg dock kvar ett tag och bara mös innan vvi gick och hämtade frukost. Tog med oss frukosten till rummet där vi drog för gardinerna, tände ljus och lyssnade på julmusik, supermysigt.  Det var en ganska konstig känsla att få känna lite julkänsla men att sen bara byta om till badkläder och gå ut till poolen! Det gjorde vi i alla fall men låg bara ett tag och solade och badade innan vi gick in igen.

 

Vi har ju maten gratis här på hotellet men är lite begränsade i vad vi får välja. Däremot har vi något som kallas "OC-pengar" utöver maten och med de kan vi t.ex ta dricka till maten eller ta något annat om vi vill till mellanmål eller liknande. Idag lyxade vi dock till det med att ta grillad lax med potatisgratäng med våra OC-pengar. Vi tog med oss till hotellrummet och åt medan vi kollade på "Shreks julfilm". Den var bara en halvtimme lång men den var bra och maten var jättegod.

 

Senare åkte vi in till Patong där Damien först gick och friserade till sig och blev jättefin. Han har ju sparat ut sitt skägg sen vi åkte ner hit för att han tänkte spraya det vitt och vara tomte men nu får han använda lösskägg istället. Vi gick omkring runt om i Patong och kollade lite, letade mest en julklänning till mig men jag hittade ingen. Innan vi åkte hem sen gick vi till en seafood restaurang vid stranden där Damien bjöd mig på "julmiddag". Det var ingen dålig julmiddag heller för den delen. Till förrätt beställde vi in ett ostron var, egentligen mest bara för att ha testat ätit det, och det var en upplevelse som vi nog inte kommer att testa igen men nu har vi gjort det i alla fall. Till mat sen beställde vi in varsin hummer! Det var jättehäftigt eftersom man först fick gå och bestämma vilken man ville ha och sen beställde vi dem kolgrillade med vitlök. Det var verkligen supergott och kan definitivt rekommenderas, även om det kostar lite mer så är det mycket billigare här än hemma.

 

Väl hemma sen gick vi och köpte lite gott, bl.a varsin cheesecake (jag vit choklad och Damien blåbär) och det är nog bland de godaste bakverk jag ätit! Vi såg även en till julfilm, den här gången "Jul i Madagaskar" och den var också bra och väldigt rolig.

 

Det blev tyvärr inga bilder från idag eftersom det verkar ha varit något fel på kameran. Nu är i alla fall klockan över tolv här och mina tankar går till alla er därhemma...

Saknar er jättemycket och hoppas att att ni får en underbar jul!

 

 



Fjärde advent..?

Får börja med att be om ursäkt för mitt dåliga bloggande nu. Får skärpa mig nu när brorsan gett mig IG.

 

Tiden här går så sjukt fort och jag kan inte fatta att det redan är fjärde advent och julafton om fyra dagar! Det känns ju inte som jul direkt och vi kommer ju dessutom jobba hela julafton. Damien och jag ska dock ha lilla julafton på onsdag när vi är lediga.

 

En liten uppdatering är att jag har kollat upp för att göra här eftersom jag velat göra det länge och här är det så billigt. Jag hade kollat upp allt och var på undersökning i onsdags. Allt såg bra ut och de hade dessutom ett specialerbjudande nu i december så det var ca 3000 kr billigare. Tyvärr så sa min chef nej till operation just nu eftersom jag inte får träna på en vecka och dessutom måste ha solglasögon de första två dagarna även om jag då kan vara på jobbet. Blev grymt besviken och tyckte det kändes väldigt bortkastat med undersökningen eftersom det blev kostnad för taxi till och från Phuket town, kostnad för undersökningen plus att både jag och Damien missade vår kick-off som vi hade med personalen från Bang Tao! Istället blev hela dagen trött och seg eftersom jag bara ville ligga inne och vila.

 

Igår på vår lediga dag fick jag ta mig till optikern här i Kamala eftersom jag glömt mina glasögon i Sverige och inte har några linser kvar. De var väldigt söta och hjälpsamma men hade kanske inte den bästa och nyaste undersökningmetoden. Hämtade ut glasögonen idag och var väl inte supernöjd men kostaden för undersökning, bågar och glas gick på ca 1200 kronor så då ska man väl inte klaga.

 

På eftermiddagen igår åkte vi in till Patong och strosade och käkade sushi. Där hade de gjort lite julfint vid Jungceylon gallerian så det var mysigt.

.

Jag vid Jungceylon

.

Fin vattenkonst

 

PS. Skulle vara trevligt att få prata lite med er därhemma. Skaffa Skype nu! Mitt användernamn är e_nystrom


Phi Phi & Alex Gaudino

De senaste dagarna har jag faktiskt hunnit med en hel del, förutom att jobba...
.
I onsdags på vår lediga dag så hade vi bokat in oss på utflykt så det blev att kliva upp tidigast någonsin eftersom vi skulle åka 7.30. Det var nästan alla från personalen som skulle med; jag, Damien, Christina, Jenny, Sofia, Cattis, My och Niklas. Turen skulle gå till Phi Phi öarna och vi hade lyckats få ett jättebra pris tack vare att Christina pratat med en av cheferna på hotellet.

Jag var lite nervös innan vi skulle åka eftersom  jag inte hade så bra erfarenhet från sist när jag åkte ut på havet. Den här gången hade jag dock förberett mig genom att ta två åksjuketabletter och sen fick vi även varsin när vi kom till hamnen innan vi skulle åka. Det blåste jättemycket och var höga vågor så jag tog det säkra före det osäkra och tog min tredje tablett där. 
.
Resan tog ca en och en halv timme och var guppigt värre. Men det gick faktiskt riktigt bra och jag blev inte det minsta åksjuk, däremot fruktansvärt trött.
.
Första stoppet blev Maya bay. Det var där de spelade in filmen "The Beach" med Leonardo Di Caprio. Det var jättefint och vi stannade för att få se oss runt och bada lite. Tyvärr var det jättemycket turister så det kändes lite crowded och det var dessutom väldigt långgrund så inte jättebra badställe.
.

Jag ombord på båten
.
.

Det var som sagt många turister där!

 

Efter att ha sett "The Beach" Blev det lite mer sightseeing in i någon bukt och vi fick då även se något som kallas för "Viking cave". Det var något om att det fanns gamla målningar där men jag hörde inte riktigt vad guiden sa om varför det just hette så. Vad jag hörde var i alla fall att det nu beboddes av svalor.

 

Viking cave

 

Nästa stopp var Monkey beach. Där gick vi iland på en strand där det bor en massa små apor som kommer fram till turisterna och äter banan. Där ska man däremot passa sig eftersom de kan bli aggressiva.
.

Jag matar apan med banan

 

En söt liten apa

.

Efter att ha varit där åkte vi vidare och stannade ute vid ett korallrev där vi fick hoppa i och snorkla om vi ville. Det var inte ett jättebra snorklingsställe men vi fick bl.a mata fiskarna med banan som de gnagde på direkt från handen (man blev även lite gnagd på själv också!).

 

Sen var det dags för oss att åka i land och äta lunch på en restaurang. Det var ingen supermat men helt okej. Där stannade vi i ca en timme innan det var dags att åka till nästa snorklingställe. Där var det betydligt bättre snorkling men jag orkade tyvärr inte snorkla så länge eftersom jag var så himla trött.
.
Sista stoppet blev i alla fall Khai Nok där vi fick över en timme att bara bada och sola. Tror vi alla nästan somnade i solen där så det var ett mycket trött gäng som åkte tillbaka.
.
Allt som allt var det en mysig dag med mycket fint att se. Tror tyvärr att jag hade haft lite roligare om jag inte hade varit så trött och dåsig. Men vad kan man göra..?
.
.
Igår jobbade jag hela dagen och var egentligen ganska trött på kvällen men då fick vi reda på att det var ett stort arrangemang på stranden i Phatong. Så jag och Sofia skärpte till oss, gick på show och väntade sen tills de var klara innan vi åkte in till Phatong. Det var en känd DJ som heter Alex Gaudino som spelade och det var en massa folk som stod och röjde på stranden framför scenen. Det var dock inte riktigt min typ av musik så tyckte inte det var så jätteroligt. Men kul att ha sett det i alla fall...
.
Reklamaffishen (om man tittar på sponringsloggorna längst ned finns Sunwing med)

Magsjuka!

Ja, det är väl som de säger att det är ganska oundvikligt att drabbas av "thaisjukan" här. Har varit mer eller mindre magsjuk i en och en halv vecka nu. Borde kanske gå till läkaren men jag tror ju att det ska gå till sig och mår stundtals bra och kan ju dessutom sköta mitt jobb!
Nu får jag i alla fall behålla det mesta av maten på dagarna och behöver mest gå upp på natten, dessutom har kramperna i magen nästan helt försvunnit. Det var som jobbigast i tisdags då jag verkligen var helt slut eftersom jag inte tog upp så mycket näring och skulle dessutom köra klasser på det.
Idag mådde jag dåligt på morgonen och trodde inte det skulle gå så bra att köra min morgonklass som var flow, men det gick faktiskt riktigt bra. Jag älskar verkligen den kassen just nu och framförallt på morgonen eftersom det är en skön start på dagen med lite blandning av lugna tai-chi och yoga övningar blandat med lite tuffare träning som aikidoo och pilates.
Efter det så har dagen bara rullat på med mycket håll-igång. Hade vattengympan vid lunch där jag blev i puttad i poolen när jag stod och gjorde stretchen! Det var mina galna kollegor Kristina och Sofia som busade lite, men det var mest skönt att få svalka sig lite. Det är inte helt utan några liter svett som man kör ett vattengympapass mitt på dagen i gassande sol.
På eftermiddagen sen var det dags för vattenvolleyboll för vuxna, och eftersom det var ojämna lag fick jag hoppa i och vara med. Denna gången hade jag dock förberett mig med badkläder och hoppade i frivilligt! Det blev en rätt jämn match men mitt lag förlorade tyvärr (tror inte att jag bidrog till att hålla det jämt eftersom jag var rätt kass). Det blev dock lite stressigt sen i och med att jag skulle ta Sofias Powerstep klockan fyra och vi blev klara med volleybollen ca. 15.45. Hann dock i tid till klassen, men det gjorde tyvärr inte alla andra så vi kunde starta igång klassen först tio över! Aja, det gick i alla fall bra och var en riktigt rolig klass eftersom det kom en del folk tillslut.
Nu är jag trött i kroppen men glad i sinnet och kommer nog somna gott i natt. Först ska jag bara iväg och kolla show. Det är min favorit "Everybody dance now - The best of the 90's".

RSS 2.0