Vikarie på Teneriffa

Har sovit lite oroligt i natt. Kan dels bero på att mitt rum är som en bastu, men beror nog mest på att jag är lite nervös inför min tripp till Teneriffa.

Tjejen som just nu är fitnessinstruktör på Teneriffa ska hem till Sverige på begravning så då får jag hoppa in och vicka där några dagar. Flyger ikväll klockan sex och flyger hem igen på söndag 10.00. Det är lite annorlunda mot för hur vi jobbar här eftersom man är i Miniland där så det kommer förmodligen bli så att jag bl.a kommer att få gå som Lollo och Bernie! Kommer bara ha tre olika klasser där också men KidsPlay och Core kan jag ju sen tidigare så har bara behövt lära in Strenght.

Återkommer efter helgen...

Takfest på Casa Rosa

Trots att jag hade somnat runt fem efter att ha surrat i telefon en timme så vaknade jag halv elva och kunde inte somna om då mitt rum är som en bastu. Var inte direkt bakis utan typ fortfarande full men gick upp och åt frukost och såsade på till typ halv ett då jag och Marcus gick ner till stranden i byn där vi även mötte upp med Damien. Det blev inte att ligga där så länge och det var nog lika bra för det var så varmt och trots att jag badade hela tiden så kände jag mig rätt seg och dåsig. När jag kom hem sen så gjorde jag en jättegod sallad med parmaskinka och färsk baguette men fick tyvärr inte i mig så jättemycket eftersom jag först då fick baksmällan och blev lite illamående. Dock som den norrlänning jag är så var det bara att ladda upp med nya krafter och göra sig i ordning för ännu en festkväll!


Klockan sju gick jag och Marcus iväg till Damien där redan Christian, Elin, Henning och Heidi satt och förfestade lite. Vi tog sen bussen till PLI där vi skulle på "takfest" tillsammans med annan Thomas Cook personal. Det skulle bli en lugn och inte så sen kväll för mig eftersom jag skulle upp och jobba men det var väldigt trevligt på festen och rätt som det var hade ju vinflaskan jag hade med mig ändå gått åt och vi var på väg ut på byn. Vi gick till någon liten pub där Damien köpte en drink åt mig så det blev varken en lugn eller tidig kväll...


Igår fick jag då sota för den hårda helgen och det var inte så kul att gå upp och öppna klockan åtta idag efter ca två (?!) timmars sömn! Hade dessutom en morgonklass klockan nio. Som tur var så var det flow och den är inte så ansträngande och det gick förvånansvärt bra med tanke på den form jag var i. Trodde balansmomenten skulle vara lite svåra att bemästra men bara man skärper sig så... Resten av dagen var jag väldigt trött och seg men slutade som tur var klockan fyra så då gick jag och la mig på stranden och sov. Sen belv det lugn och skön filmkväll...


Rockkväll i PLI

Var väldigt laddad att gå ut på rockpub i PLI (Playa del Inglais). Dels var jag verkligen sugen på att dricka lite gott rosévin och festa och dels tyckte jag att det skulle bli kul att få se något nytt.


Jag, Tess och Marcus gick över till Emma och Amanda (den nya tjejen i Miniland) kring tio och satt där och drack lite vin och surrade. Sen kom Julia och hennes kille Henrik hem men då skulle vi just börja gå och de skulle inte med ut. Vi gick och mötte upp med Elin, Anna, Christian och Damien och tog sen taxi till PLI. Där gick vi till en liten rockpub, Turbo Pub, som faktiskt var rätt bra. Man fick önska vilka låtar de skulle spela så jag önskade "Heaven's on fire" och min absoluta favoritpartylåt "Livin on a prayer"! Vi satt dock inte där så länge utan gick vidare till en klubb man kunde dansa mer på. Christian pratade med ägaren så vi fick komma in gratis men han beställde in en massa redbullvodkadrinkar och champagne och sen var det i princip god natt för mig! Jag tror jag hade kul i alla fall men kommer inte ihåg så mycket mer fören jag låg hemma i min säng och pratade i telefon med Damien.


Det är lite roligt hur det kan gå ibland, det bjuder jag på! Det blev lite lucköppning sen där mina kära vänner försökte hjälpa mig att minnas lite...

 Lite rocktjej i alla fall

 Tess och jag

 Fina Elin och gänget

 Här har vi kul - och sen gick det galet!

 Jag och Marcus


Ny vecka

Här känns ju, som jag sagt tidigare, dagarna och veckorna lite konstiga. Våra veckor börjar egentligen på torsdagar eftersom vi får nya gäster på onsdagar (och vissa på tisdagar). Förra veckans gäster var tyvärr lite tråkiga och det var därför väldigt lugnt både på spa, alla aktiviteter och klasser. En sån vecka går så långsamt och man blir då extra seg och får energidipp. Den här veckan tror jag däremot att det blir en jättebra vecka då det redan idag kändes som att det var många roliga gäster. Jag har alltid välkomstmöte på torsdagar och redan där kändes det bra vilket sen höll i sig hela dagen. Jag hade min aerobics och den var helt full med en massa energi! Så roligt!! Jag hade t.o.m. lite energi kvar efter klassen så jag gick till gymet och körde lite biceps-triceps träning.

Igår klarade jag mitt teoriprov till mitt dyk.cert! Det var ju inte så jättesvårt men det känns ändå bra och nu har vi bara det roligaste dyket kvar, två dyk i havet! Igår kväll hade vi också filmkväll hemma hos Elin, Anna och Christian. Vi såg "Sällskapsresan" och "Sällskapsresan - SOS". Det var verkligen kul att få se när de var här nere i våra trakter och den värld vi lever i. Vi fick lite inspiration till hur man kan hålla välkomstmöte - lite sång kanske? eller hålla klasser ute på gräsmattan - plocka äpplen? Jag har ju föresten glömt att berätta vilket sammanträffande jag råkade på när jag var ute på powerwalk med gästerna sist. Det var bl.a. en norsk äldre herre som gick med och när vi gick där utmed stranden så träffade vi på en bekant till honom som han stannade ett tag och pratade med. Jag tyckte att gubben han pratade med verkade bekant och sen visade sig att det var han ju - det var nämligen Jon "Ole Bramserud" från sällskapsresan! Vad är oddsen att man ska träffa på honom på Gran Canaria och dessutom gå med någon som känner honom?!

Imorgon är det helg igen och då ska vi faktiskt ut i Playa del Inglais, på Hard Rock Caf'é, det ska bli kul...

Grattis Norge!!

Idag är det alltså suttonde maj. Kunde det komma mer lägligt än med en seger i eurovision song contest?

Igår blev det en dag på Anfi och sedan lite BodyCombat träning med Tess. Det är ruskigt tuff träning men tyvärr strejkade min kropp så att jag fick kramp i låret och inte riktigt kunde köra hela passet fullt ut, men man får vara nöjd med det jag gjorde i alla fall.

Klockan åtta sen så möttes vi upp hela Sunwinggänget (plus Heidis ooch Julias pojkvänner) på den norska baren Busters. Där kollade vi på eurovision och drack lite vin. Jag tyckte inte att Sveriges bidrag var speciellt bra men gillade däremot Norges, och måste dessutom säga att jag höll lite på Grekland eftersom Anna var med och dansade (grymt jobb, så duktig!) Det var riktigt kul att vara här på en NORSK bar när de vann måste jag säga, en otrolig stämning! Tyvärr blev det ju inget jätteparty eftersom jag skulle upp och jobba och ha klasser idag.

Det gick faktiskt rätt bra och var riktigt kul på klasserna idag, step power och core.

Idag fick jag också reda på att jag nästa vecka kommer att få fara till Teneriffa i fyra dagar för att vicka för den tjejen som är där eftersom hon ska på begravning. Det ska bli så himla kul att få se något nytt och göra något lite annorlunda! Nu måste jag bara öva in styrkeklassen eftersom jag ska köra den där.


 
Marcus, Heidi, Atle (Heidis man), Henning och Damien

Emma, Henrik (Julias kille) och Julia


Tess, Anna och Elin


Glada miner när Norgee vann!


Lite skön vardag...

Oj, nu var det ett tag sen jag skrev något, har haft rätt fullt upp de senaste dagarna...

I måndags hade jag världens träningsvärk efter helgen, men det var skönt för det var ett tag sen jag hade det. Dock var det inte lika skönt när jag skulle ladda krafterna och ha ett step power pass, det gick väl sådär kan jag säga. Då var det i alla fall skönt sen efter jobbet då jag gick över till Elin och Anna och bara slappade och såg film. Vi såg "En geishas memoarer" och den var bra.

Tisdagen blev också en väldigt lugn dag eftersom jag inte hade någon klass så blev det total vila. Slutade dessutom klockan fyra så då gick jag ut till stranden och bara solade, läste och hade det skönt. Sen hade jag bokat in en tid för vaxning på en salong här så var ganska nervös inför det eftersom jag vet att det gör så himla ont, det gjorde det också! Det är dock värt det eftersom man jämt har linne och bikini på sig här så man slipper raka hela tiden. Det var dessutom billigt, 25 euro för ben, bikini och armhåla. Nu kan du ta dig iväg Marie, vet att vi skulle gjort det tillsammans egentligen! Sen på kvällen var vi ett helt gäng som gick ner till hotellet för att se showen och det var så kul eftersom jag inte har sett just den sen de hade premiären för typ fyra veckor sen.

Igår var det äntligen dags för dykning igen! Det var dock väldigt mycket teori, prov och övningar som vi skulle göra men det kändes bra att få lära sig mer så man blir lite tryggare. det är jag, Henning och Christian som ska ta dyk. cert men igår var det även med en annan kille som hette Håkan också. Det blev en ganska lång dag så vi kom hem lagomt till middagen och sen gick jag iväg till Damien på filmkväll. Vi såg "Australia", en väldigt bra film.

Var för en gångs skull väldigt trött imorse när klockan ringde och har känt mig rätt seg hela dagen. Det har varit väldigt lugnt hos oss så Elin passade på att göra en pedikyr på mig eftersom de tycker att jag har förskräckliga fötter efter allt afrodansande. Det var faktiskt rätt skönt att få det, förutom när hon filade eftersom jag är så fruktansvärt kittlig. Jag försökte ladda till aerobicsen och flow sen men det gick inget vidare så klasserna gick väl sådär. Har även varit iväg en sväng till shoppingcentret idag men utan att hitta något.

Här laddar vi nu inför lördagen då vi ska gå till den norska puben Busters och kolla Eurovision. För en gångs skull kan man ju faktiskt ringa och rösta på Sverige men jag måste nog ringa och rösta på Grekland också där min vän Anna är med och körar och dansar.


Utvärdering.. phu!

Igår var det då dags för fösta dagen av två som vi skulle utvärderas av Camilla och Suss. Jag var verkligen jättenervös när vi mötte upp dom klockan nio på morgonen på hotellet. Det som är skönt me dom är i alla fall att de är så himla sköna och avslappnade människor så nervositeten släppte i alla fall en aning innan vi satte igång. Jag körde halva min afro och typ hela min aerobics. Det gick faktiskt riktigt bra och de hade bara små, små deltaljer som jag kunde tänka på.

Vi åt lunch tillsammans i vår personalmatsal och sen gick vi till Anfi, trots att det var jättemulet. Det var faktiskt riktigt skönt ändå och efter tre sprack det upp och blev soligt. Sen blev det en lugn kväll hemma där jag kollade en del på DVD:erna till de klasser vi skulle ha idag.

Jag kunde typ inte sova på hela natten. Inte för att jag var så nervös utan mest bara för att jag var ganska pigg och vaknade flera gånger. Efter att tillslut ha vaknat 5.20 och legat kvar och försökt att vila så steg jag upp kvart i sex. Jag skulle ändå öppna i spa:t så jag gick ner dit ganska tidigt. Sen klockan nio så hade jag och Tess flow (halva klassen var) och det gick faktiskt riktigt bra så där hade de inte något att anmärka på. Kändes extra skönt med tanke på att ingen av oss hållt på med den typen av träning tidigare. Jag hann med att unna mig en liten behandling efter den klassen så Emma färgad mina fransar och bryn.  Jag hade även KidsDance på f.m. men där kikade de bara in för att inte ta bort koncentrationen från barnen så det var lugnt.

Efter lunch hade vi det lugnt i spa:t så jag passade på att ge Elin och Emma varsin ryggmassage. Ingen mesig och skön som de håller på med utan en riktig där jag tröck mycket triggerpunkter, kul att få plågas lite! Trots att jag försökt få fokus på annat så var jag sjukt nervös igen och visste att det skulle gå åt skogen! Riktigt så illa kanske det inte blev men step powern gick inget vidare för mig i alla fall. De var dock snälla mot oss och sa att vi bara skulle öva mer så att verkligen koreografin sitter. Vi har ju bara haft den klassen några gånger och det är mycket koreografi att lära in plus att man blandar ihop lite med andra klasser. Coren gick därmot bättre men den har jag aldrig riktigt känt att jag haft problem med heller.

Nu är det i alla fall skönt att man har det gjort och jag vet att man alltid kan bli bättre så nu laddar jag för min step power i morgon. det är så kul eftersom klassen idag var full å jag hoppas att det blir mycket folk i morgon också.

Farmor: du är ju så duktig! Trots lite stavfel (som man kan ha lite roligt åt) så är det kul att du läser här och kommenterar! Dessutom hoppas jag att jag blir lika duktig att träna som du när jag blir äldre, jag har väl ärvt instruerandet av dig och får hålla igång många är till då. Hade varit jättekul om du kunde komma ner och vara med på imna klasser, det hade du ju klarat galant!

Lite nervös...

Har haft två riktigt sköna dagar där mina klasser verkligen har gått super, och det känns extra bra med tanke på att jag och Tess får besök av Camilla och Suss från Sats som ska utvärdera oss i helgen.

Igår hade jag min aerobics som var typ full (vi får dock bara in 20 pers i salen). Det var fullt ös, allt gick som jag ville och det var en härlig energi, fick även en hel del beröm efteråt! Idag hade jag vattengympan och hade även där en massa energi och kände att jag fick med mig många. Fick nog tack vare det också en nästan full afroklass idag! Det var riktigt kul, framförallt med tanke på att jag verkligen gillar den klassen och har bara haft som mest sex deltagare på den. Nu gick det också hur bra som helst och det som var extra kul var att det var med en äldre farbror (typ kring 60) som hängde med och verkade trivas! Efter afron idag hade jag också core och det var väl bästa gången hittills men har ju bara haft den tre gånger so far...

Nu är det bara att ladda inför imorgon då vi ska köra med Suss och Camilla från kl. 9-13. Jag ska ha afro och aerobics och Tess ska ha styrka och cirkel. Även om det nu har gåttjättebra för mig så blir jag alltid så himla nervös när det är något sånt här och känner mig inte alls lika säker på mig själv. Varför blir det så för...? På söndag ska de också kolla oss med då på våra riktiga klasser som vi ska köra ihop då. Det som är skönt är i alla fall att Tess är lika nervös som jag och samtidigt så ska det bli lite kul och intressant att få lite feedback från några proffs.

En helt ny värld

Oj, oj.. idag var det alltså dags för det jag sett fram emot mest sen jag kom ner hit - dykning! Var ganska nervös imorse och det blev inte bättre när vi väl hade kommit fram till anläggningen och vår instruktör Johan ("Tin-Tin") hade genomgången. Det kändes som att det var en himla massa som man skulle tänka på även om han försökte avdramatisera så gott han kunde, andas har vi ju gjort hela livet - ja, men inte under vatten!

Vi som var iväg och dök var jag, Tess, Henning, Christian, Anna och Damien (som redan har advanced dyk. cert.) Så alla vi nybörjare var nog lika nervösa. det var även med två intruktörer, förutom Tin-Tin, Daniel och Chris. Det första momentet var ju bara att få på sig den härligt tajta gummidressen med tillhörande utrustning. Efter det var det väldigt tugnt att gå den lilla sträckan till poolen då det hela väger ca 25 kg. Det var lite kallt och ovant att först bara gå i poolen med våtdräkten på och när vi sen direkt skulle böja oss ner och börja andas i vattnet så var det till en början lite läskigt. Sen fick vi lägga oss på botten av poolen på mage och det var då det hela blev mycket mer läskigt så Tess fick panik och var tvungen att åka upp till ytan igen. Jag försökte bara verkligen ta det lugnt och andas så det gick rätt bra men känslan var ungefär att "nu måste jag nog gå upp och ta luft snart..." Väl nere där fick vi i alla fall gå igenom tre moment: tryckutjämna, tömma munstycket på vatten och vattenfylla och tömma cyklopen. Sen fick fi ta oss till det djupa och testa på att luftfylla västen och flyta och sen simma runt lite.

Det gick ju rätt så bra i poolen, även för Tess tillslut, så sen när vi hade ätit lunch for vi ut till havet (Atlanten) för att dyka. det var perfekta förhållanden men jag fick lite smått panik i början när vi gick ner men då var det bara att andas lugnt och sen gick det bra. Jag simmade tillsammans med Tin-Tin så det kändes rätt tryggt men mitt cyklop satt lite konstigt så jag var tvungen att tömma det hela tiden, så nu är man bra på det i alla fall!

Vilken värld det var under vattnet alltså. Jag kände mig helt avslappnad och lugn och tiden verkligen bara flög fram. Vi var under i ca 35 minuter men det kändes som tio! Det är synd att man inte kan ta kort där, får kolla om det finns några bra, inte för dyra undervattenskameror kanske.

Jag har i alla fall bestämt mig att gå vidare och certifiera mig tilll Openwater diver, det ska bli kul!

  Jag och Tin-Tin

 Här under var vi och dök

Dedicated song

Det händer ju inte varje dag att man får en låt tillägnad sig, det fick ju dock jag igår! Jag hade pratat med Damien tidigare på dagen och han tyckte att jag skulle komma och kolla på showen men jag visste inte om jag skulle det. Då sa han att om jag kom så skulle han sjunga en låt till mig där han bara skulle kolla på mig. Jag gick ju ner och kollade på showen då men trodde faktiskt inte att han skulle göra något men blev positivt överaskad när han sa ut att han skulle sjunga en låt tillägnad mig! Det var dessutom en bra låt, "Actor of love", så tack så mycket Damien, det värmde...

Idag har jag haft en rätt så skön dag eftersom jag bara jobbade 10-17. Jag vaknade ju dock 6.48 så då passade jag på att fara ut och springa en runda. Hade så sjukt tunga ben idag så det gick väl sisådär men kände mig ändå rätt nöjd efteråt. När jag slutat sen så var jag med på Tess styrkeklass, det kändes också en del kan jag säga i och med att jag körde powerstep själv igår.

Nu ska jag strax dra ner och se på show igen, men den här gången är det inte för att få någon låt tillägnad utan ikväll är det min favorit, ABBA! Imorgon öppnar jag för första gången vilket betyder att jag börjar kl. 8.00 men då slutar jag också kl. 16 så det ska bli skönt. Vill helst att dagen ska gå fort imorgon eftersom jag längtar såå mycket till på onsdag då vi ska fara ut och DYKA!

Jag är såå lycklig!

Ibland ska man verkligen ta tillvara på de där tillfällena då man känner sig nöjd med tillvaron eftersom det ofta är lätt att glömma och bara hamna i vardagens rutiner. Vi har alla våra svackor ibland och är oftast bättre på att berätta för andra om dom än att skryta när vi faktiskt mår som prinsessor (eller prinsar). Förra veckan var t.ex. en lite sämre vecka för mig då jag kände mig lite krasslig och trött men nu har min energi kommit tillbaka och jag känner mig aldelens lycklig inombords. Jag kan inte riktigt säga vad det beror på men det kan vara allt från att ha en massa glada människor i en pool framför en när man studsar till bra musik i solen till att få en spontan kram av en medarbetare eller sin favoriträtt till lunch! Fler människor

Idag hoppas jag att jag har kunnat smitta ner någon i min närhet av min glädje i alla fall. Kanske det söta paret som var med på dart, kanske någon på min step power eller core klass, eller kanske någon av mina kära kollegor!

När man känner massa energi ska man passa på att ta tillvar på den och jag har just suttit och börjat kolla ut ny musik till mitt nya vattengympa pass. Om någon har något bra förslag på någon bra låt att ha med får ni gärna komma med förslag! Nu ska jag strax i alla fall bege mig till hotellet för att se "Nordic release" och jag ser även fram emot morgondagen då jag har en skön dag (10-17).

Det enda som skulle kunna göra mitt liv komplett var att få dela med mig av allt härligt här nere till er där hemma som jag saknar så mycket. Hoppas i alla fall att ni kan planera in någon tripp hit så hoppas jag att ni känner er lite delaktiga när ni läser detta!

Min första Core klass och löprunda(för i år)

I fredags skulle jag ha min första core klass men var faktiskt inte alls nervös som jag varit för alla andra klasser. Kanske är det för att den inte är så lång och låtarna är ganska lätta att följa med i. För övrigt på dagsschemat var det dart på f.m, vattengympa vid lunch och afro innan core. Jag kände att jag hade hur mycket energi som helst och det är verkligen extra roligt sånna dagar att få köra klasser eftersom man har så mycket mer att ge! Allt gick bra, t.o.m. coren, trots att jag missade på lite saker på den.

Senare på kvällen gick jag en sväng förbi LaMare (shoppingcentret) innan jag gick ner till hotellet för att se showen. Köpte dock ingenting så är rätt stolt över det, har nog shoppat så det räcker för ett tag nu. Showen var jättebra, det var "You can´t stop the beat" som är en blandning av olika musikaler så man blir så glad och vill dansa med. Höjdpunkten var nog när Henning var utklädd till tjej men en minimal rosa kjol och ett minimalt rosa linne!

Som vanligt, trots att vi var lediga, så vaknade jag rätt tidigt (07.20) på lördagen. Det var dock bra att även Tess hade vaknat då för vi for då ut på en löprunda. Jag har bara sprungit en gång sen jag sprang tjejmilen i augusti så det kändes att jag inte var på topp, men det var i alla fall väldigt skönt att få komma ut och röra på sig en sväng. Har däremot en tanke att jag nog ska investera i ett par joggingskor om jag ska fortsätta springa eftersom jag slängde mina gamla när jag äkte nu så nu sprang jag bara med mina urnötta aerobicsskor, inte det bästa för mina problemben heller.

Det var mulet på förmiddagen så jag passade på att städa lite och satt sen och läste en stund. Vid lunch började det dock klarna upp så då gick jag till hotellet och åt där jag mötte upp med Elin. Vi gick till Anfi där Tess redan låg och senare kom även resten av gänget dit, Julia, Emma, Heidi, Henning, Daimen och Christian.

Efter middagen följde jag med Tess, Elin och Anna till LaMare igen, men bara för att jag inte hade något bättre för mig. Det blev bara en lugn kväll hemma sen.

Valborg?

Igår var verkligen en fullspäckad dag för mig. Vi har börjat med ett nytt schema som innebär att vi ibland har dubbla klasser på e.m. för att sen också kunna sluta tidigare vissa dagar.

Jag hade först välkomstmöte på morgonen och det var ju det andra jag någonsin hållt i men jag var mer nervös den här gången än förra konstigt nog. Sen hade jag KidsDance innan lunch och det gick riktigt bra. Det var fyra tjejer och en kille som var med men alla hängde med bra och var jätteduktiga! Efter lunch hade jag KidsPlay och det var en sån gång då det blir mycket kaos med barn som kom och gick om vartannat, men man lär sig alltid någonting om vad man kan göra annorlunda och i det stora hela gick det ändå bra.

De eftermiddagsklasser jag hade var aerobics och flow. Det kom inte så jättemycket folk men var ändå väldigt roligt och det känns bra att ha just de två klasserna efter varandra eftersom aerobicsen är väldigt fartfylld medan flowen är mer lugn.

Min förkylning släppte faktiskt t.o.m. ju längre dagen gick så det kändes jätteskönt och jag hade t.o.m. ork att gå en sväng med Elin och shoppa lite senare på kvällen. Det blev ett par "Gladiator sandaler", ett bälte, en väska en t-shirt och en liten kofta. Det låter som mycket men allt var så himla billigt så det kändes rätt bra ändå.

Igår var det ju valborgmässoafton där hemma men här såg jag inga eldar eller kände lukten av grillad korv så det kändes inte av så mycket här. Däremot firar de också 1:a maj med lite demostrationer och så men vi får väl se om det är så stort eller bara en anledning att få ledigt. För oss är det i alla fall en vanlig fredag, vilket också innebär att vi är lediga imorgon. tror inte det blir att göra något speciellt utan blir nog ganska lugnt...

RSS 2.0