Besök av Sandra

Ja, då har det gått ytterligare en vecka här då och denna vecka har vi börjat komma igång ordentligt på jobbet så det har varit mest det samt att kolla på alla premiärer av showerna på kvällarna.

 

Förra tisdagen kom Sandra hit till Kamala (efter att ha snurrat runt i ca 1,5 timme utan att hitta hotellet?!). Vi gick först och åt på en thairestaurang här på stranden. Helt okej mat och en stor Changöl till. Sen gick vi och kollade på showen och sen gick vi och Kristina vidare till reaggebaren vi har här, "Bobs bar" nere på stranden. Det är en jättehärlig bar med billig öl och trevlig personal så där kan man lätt sitta och hänga ett tag och spela det gamla hederliga ”Fyra i rad”. Changölen är dock ganska farliga eftersom det är 6,4 % (kan även vara mer, man vet aldrig säkert) och väldigt lättdruckna. Så när väl Damien kom dit var jag redan lite på lyset men vi blev kvar ett tag till i alla fall.

 

På vår lediga onsdag vaknade jag och Damien av att Sandra knackade på 10.30. Det var bara att sota för lite för mycket öl kvällen innan. Vi tog oss i alla fall iväg till Surin beach där vi spenderade dagen med sol, bad i jättehöga vågor (tyckte jag och Sandra i alla fall) och tillfrisknande från baksmällan. Det var en väldigt skön dag i varje fall som slutade med att vi år caesarsallad på en jättefinrestaurang som hette Taste och som Damien har surrat om ända sen vi fick reda på att vi skulle till Thailand. Det var gott men jag kan nog inte sträcka mig till den godaste jag ätit. Samtidigt som vi åt satt Sandra och passade på att göra om sin gamla tatuering som hon skaffade samtidigt som jag skaffade min när vi var i Turkiet när vi var 17 år! Den här gången blev det en bambutatuering och den blev jättefin. Jag har ju inplanerat att göra en bambutatuering här men när jag såg hur ont Sandra tyckte det gjorde på foten blev jag ytterst tveksam eftersom hon brukar tåla mer än vad jag gör.  Vi får väl se…

 

Vi har lediga dagar här på onsdagar och lördagar precis som på Gran Canaria så det är skönt. I lördags låg jag, Damien, Niklas, My, Cattis och Kristina bara här nere på stranden och tog det lugnt. Senare åkte jag och Damien iväg till Phuket town för att se på bio. Vi hade tänkt se ”This is it” med Michael Jackson eftersom jag inte sett den och den skulle visas på den biografen ett tag till. När vi kom dit så visade det sig dock att det inte var så, typiskt. Vi gick då istället på ”New moon” som är den andra filmen i Twilightserien. Vi hade sett den första filmen bara några dagar tidigare och den var superbra så vi hade ändå tänkt se denna så småningom. Den var dock inte lika bra som ettan men jag tror de övriga filmerna kommer bli bättre i alla fall, en mysig kväll var det hur som helst!

 

Annars så går allt bra och det känns jättekul att vi börjar komma igång med allt. Det har börjat droppa in lite folk på klasserna och även i Miniland så vi kan hitta på lite äventyr och så.

 

Jag på thairestaurangen. Fint glas jag hade fått till min öl va?

 

Sandras tatuering när den var klar

 

Damien på Taste

THAILAND...!

Nu har jag varit här i Thailand i två veckor utan att ha skrivit något här. Lite dåligt av mig men vi har inte riktigt kommit i ordning än så det har inte känns som en prioritering.

 

Hotellet öppnade igår, en vecka senare än planerat så det känns skönt nu att äntligen få komma igång. Förra veckan var lite seg eftersom vi inte hade så mycket att göra medan showteamet spenderade varje dag på Sunwing i Bang Tao.

 

Det har blivit en hel del dagar på shoppingcentrerna i Patong och Phuket town så det har gått en hel del pengar, även om allt här är mycket billigare än hemma. Jag har också hunnit med att unna mig tre behandlingar här nedanför hotellet. En fotmassage, en pedikyr och en thai massage. Det känns verkligen jättehärligt att kunna göra sådana saker och det känns som att det behövs också.

 

Det har blivit en del tränande för mig också i och med att jag har tränat in några nya klasser men än så länge har det inte kommit någon på klasserna så jag hoppas att det kommer igång snart. Är ju ensam fitnessinstruktör här nu tills Sofia kommer i december.

 

Livet här är för övrigt väldigt skönt i och med att vi bor på grannhotellet till Sunwing. Jag har varit duktig att gå upp nästan varje dag och simmat i poolen och sen får vi njuta av god frukostbuffé. Till lunch och middag får vi beställa det mesta från deras meny och det blir mest thaimat eftersom det fortfarande är riktigt gott (alla säger ju att man ledsnar efter ett tag).

 

Trots att det är riktigt skönt att bo här så längtar vi faktiskt alla tills vi får flytta in i våra egna lägenheter. Det blir förhoppningsvis om en vecka och det ska bli riktigt skön att få landa och känna sig hemma. Då tror jag även att det blir lättare för mig att skriva inlägg här eftersom nu måste jag sitta uppe i receptionen här.

 

Denna vecka är även min vän Sandra här i Thailand så det ska bli kul att få umgås lite med henne också, återkommer med uppdateringar om det…

 

Jag och "Woody" på planet (han har fått en fin blomma)

 

Det har varit mycket ösregn och åskväder

 

Då kan man bli så här blöt av att springa ca 20 meter!

 

Men oftast är det fins mitt på dagen och då är det verkligen underbart!

 

Då kan man simma i denna pool som jag försöker göra varje morgon kl. 8.00...

 

På shoppingtur bland järnmonster

 

Damien tar en fördrink innan V.I.P bio

 

Jag och Damien hade det skönt på lyxbio...


STHLM

Har haft en jätterolig men hektisk tid i vår huvudstad några dagar där jag bodde hos min söta vän Yvette i Bagarmossen.

Tyvärr kom jag mig aldrig för att byta batterier i min kamera så jag har inte tagit en enda bild i Sthlm vilket känns lite trist... Men, men...

Torsdag 22/10:
- Sovmorgon. Skönt!
- Tur ut till Aspudden för att hälsa på min lägenhet och Sofia som bor där nu. Lämnar av nästan en hel resväska med kläder jag inte har användning för plus hämtar vinterjacka (det behövs!)
- Till stan för att hitta någonstans där jag kan skriva ut mina biljetter till Thailand för att kunna ansöka om visum.
- Inget napp så tar en ceasarsallad på Coppola innan jag åker tillbaka till Yvette.
- Får ett samtal om akut vickhjälp med en SatsAfro på SATS Sickla - ställer självklart upp trots egna träningsplaner.
- Väldigt många kära återseenden på mitt gamla jobb, jättekul!
- Stress efter klassen för att ta mig in till stan och möta upp Marie 20.30.
- Lite mat på Bolero och en massa surr med Marie.

Fredag 23/10:
- Efter en lugn och skön start på dagen blir det SteamyWindows på SATS Odenplan - sjukt kul klass!
- Åker iväg till Thailändska ambassaden som denna dag såklart är stängd!
- Möter upp Yvette på Söder för att gå lite i affärer.
- Far fram och tillbaka till Yvette i Bagarmossen bara för att hämta nya träningskläder och sen dags för SatsAfro på SATS Stureplan. Jättekul att själv bara få vara deltagare ibland också!
- Hem till Yvette igen för att göra sig iordning för nyinvigning gamla favoritstället Cozy, numer Blå Skåpet. En trevlig men lugn och ganska tidig kväll. Blev bjudna på både dryck och mat så det blev en billig kväll.

Lördag 24/10:
- Klev upp tidigt för att vi skulle ha lite tvättstuga
- Iväg till SATS Globen för ett pass med SatsPowerStep
- Lunch (ceasarsallad) med Yvette, Bella, Linda och Mikaela på Blå Skåpet
- Lite shopping innan vi for hem och gjorde oss iordning och åt lite mat
- Tjejkväll med Yvette, Marie, Lina och Mikaela hos Bella på Kungsholmen. En supertrevlig kväll med ost, kex å annat smått och gott, en hel del vin (Chapell Hill så klart!) och en massa surr. Så trevligt att vi t.o.m. uteslöt utgång, rätt skönt faktiskt...

Söndag 25/10:
- Var riktigt sliten trots en relativt tidig kväll, blev lite mer vin än jag hade trott.
- Anna och Chrille, och lilla Lukas såklart, kom och hämtade oss för att åka till Sickla och äta lunch.
- Sushi och senare även en latte och man blev rikigt mätt inför cykelklassen sen
- Cykel med Yvette på SATS Sickla är inge liten lätt klass och det kändes lite i kroppen att man inte var helt på topp vilket jag fick erfara efteråt också då jag fick springa på toa ett antal gånger för att jag höll på att spy.
- Jag, Yvette och Xenia for in till stahn för att gå på Wokhouse och äta och jag får i mig en banan innan så jag börjar må lite bättre. Efter att jag sen fått i mig supergod tandoorimarinerad kycklingwok mådde jag mycket bättre igen
- Jag och Yvette hyr film "Dumpa honom" (jättebra) och köper en massa godis och Ben & Jerrys glass, mmm...

Måndag 26/10:
- Går upp i hyfsad tid för att åka ut till Stadion igen och gå på Thailändska Ambassaden. När jag väl kommer dit är det tokmycket folk och jag kommer dessutom på att jag inte har med mig fotona jag behöver lämna in
- Åker istället till SATS Sickla och är med på SatsCykel30 och SatsCore och äter sen lunch i mitt gamla p-rum
- Jag och Yvette kollar lite i affärer i det "nya" fina köpcentrumet och fikar
- Åker till SATS Nacka Strand för vattengympa. Jättekul att få prova vara med på en riktig vattengympa och få lite egna tips om hur man kan göra.
- Tar mig sen snabbt in till stan för fika på Bolero med Yvette, Bella, Linda, Mikaela och Marianne.

Tisdag 27/10:
- Går upp tidigt för att ta mig till SATS Odenplan och morgonklassen SatsFlow. Superskön klass och framförallt en bra klass att starta dagen med. Det var ju den nya korografin som jag inte har lärt in än så det var kul att få testa
- Efter snabb dusch direkt iväg till Naprapathögskolan för en behandling eftersom jag haft så problem med min nacke. Får träffa en superduktig norsk kille som går sista året så det känns bra men skulle behöva gå minst en gång till.
- Tar en macka på Wayne´s Coffehouse i farten för att leta upp en fotograf där jag kan ta bilder till turistvisa. Efter ca en timmes promenad fram och tillbaka hittar jag tillslut en och som tur är går det fort så sen bara ta en buss till Thailändska ambassaden.
- Allt gick fort och smidigt så kunde äntligen pusta ut att turistvisa var på G.
- Hem till Yvette en snabbis för att bara packa klart allt och sen iväg till Arlanda efter en måltid sushi på centralen
- Hade riktigt tur vid incheckningen (en väldigt snäll man) så jag kom undan trots 25 kg i bagage! (Då var ju 4 kg bara honungsrom som jag köpt i Spanien för att ge bort)
- Klockan 19.00 landande jag äntligen i min kära hemstad Luleå där pappa och Enni hämtade upp mig.
- Vi åkte hem till dem inne i stan där vi åt en god middag bestående av lammfärs, grönsaker och gnocci med tillhörande vin till maten. Supergott!

Efter en stressig tid i Sthlm kunde jag komma till ro i lugna Luleå men har ändå hunnit göra en massa skoj som jag också ska skriva lite om.


RSS 2.0