I've got black belt in shopping - and won't you dare to challange me!

Jag tänkte att det skulle blir jätteskönt med sovmorgon då vi var lediga och kände att jag behövde det då jag var lite risig. Men där misstog jag mig eftersom min kropp nu är helt inställd på att vakna kring sju varje dag. Låg i alla fall kvar och läste en timma innan jag klev upp för frukost.


Det var jättefint väder och Tess skulle iväg till Anfi och sola men jag tog istället bussen till Playa del Inglais. Bussarna här är ungefär lika pålitliga som de som får från jobbet i Sickla in till Slussen, de kommer lite när de vill. Okej, här är det väl lite sämre eftersom jag den här gången fick stå och vänta på bussen i en timme! Det är tur att man inte hade någon tid att passa, på den här ön är det verkligen hasta manana, lite kontrast mot storstadsstressen i Stockholm men det är väldigt skönt för det mesta.


När jag väl kom med bussen så var det det problmet var jag skulle hoppa av och hitta någon bra shopping. Jag hoppade i alla fall av någonstans där det såg ut som en massa affärer och gick omkring där lite men där var det mest parfymerier och lite outlet. Jag hittade dock ett läppglans med solskydd som jag har sökt ett tag och köpte även en parfym, Hypnos, där de hade 20% rabatt så den blev inte så dyr.


Jag vandrade vidare från det håll jag hade kommit med bussen eftersom jag hade sett lite affärer efter vägen också så tillslut kom jag fram till ett litet "shoppingcenter" som var som ett "hål" ner med en massa butiker och restauranger runt. Där hittade jag en trevlig butik där de sålde en del Vero Moda kläder men även lite mer exklusiva märken som Gstar och Diesel etc. Köpte i alla fall ett Vero Moda linne som jag fick rabatt på så det var ganska billigt. Precis när jag var på väg ut så såg jag lite på de solglasögon som dom hade och det slutade med att jag köpte ett par jättefina Gucci. Har kollat lite på solglasögon av billigare modeller och även fakekopior på marknaden men inte hittat några som jag fastnat för så nu när jag hittade några jag verkligen ville ha och dessutom fick 40 % rabatt så var jag tvungen att slå till. Jag fick betala 160 euro och ja, det är riktiga, fick t.o.m. två års garanti.


Efter att ha varit runt på vad som typ kändes som samma sorts små butiker ett tag så hittade jag en turistinformation där jag frågade om mer bra shopping och fick då direktiv att ta bussen till Maspalomas. Jag hade åkt förbi där med bussen tidigare och tyckte att det såg jättemysigt ut och såg att de även såg ut att ha bra affärer. De hade även en del bra affärer där som t.ex. Mango där jag hittade ett linne och ett par shorts men sen var det mycket samma där också tyvärr.


När jag väl då åkte hem så smet jag in en sväng på vårt köpcentrum i Arguineguin bara för att kolla bl.a. på ett par skor. Där träffade jag Henning så vi gick en sväng och kikade och sen gick jag även en stund själv. Jag råkade hitta en massa roligt där också men hade för lite tid eftersom jag skulle möta upp med Tess och Anna till maten så jag får gå tillbaka en annan dag. Blev ju ändå en hel del shopping men jag får skylla på min kära lillebror Adam och den t-shirt jag fick av honom som jag hade på mig "I've got black belt in shopping- and won't you dare to challenge me!" Han har alltid tyckt att jag har varit galen i shopping men jag har faktiskt varit rätt lugn de senaste åren men nu får jag då ge honom rätt.


På kvällen sen var vi ett gäng som gick över till Damien och såg på film. Det var jag, Tess, Anna, Christian och Henning. Vi såg "Yes man" med Jim Carrey, den var rolig.

 Som sagt: lite shopping är aldrig helt fel!

 Allt jag köpte

 Bakom mina solglasögon


Alltid är det nåt...

När jag vaknade igår var jag bättre i magen men var däremot tokförkyld! Alltid ska det vara något! Som tur var så kunde Tess ta min vattengympa i alla fall men jag tog i alla fall KidsPlay efter lunch, den ligger mig ju som sagt varmt om hjärtat. Denna gång var det extra roligt eftersom det kom 13 barn, och bland dem Samuel och två tjejer som var med sist också som hette Ebba och Ella. Det gick jättebra och jag fick även ett nytt fan i form av lille Elin som klängde sig som en igel runt mig och pussade på min klocka, så sött! Jag hade även min afro sen och det gick också bra men kunde inte ta ut mig helt. På kvällen sen gick jag ner till hotellet och såg showen, "ABBA", den var jättebra. Jag älskar ABBA och framförallt var det roligt att få se alla i sina fina paljettdräkter!

Idag var det lite bättre i förkylningen men orkar heller inte känna efter för mycket, det gåår inte när man ska ha klasser och allt. Däremot fick Tess ta vattengympa igen bara för att jag ville ta det lite lugnt och hade bara Flow sen på e.m. Sen var det bara att  gå hem och öva på core som jag ska börja ha nu, men den var inte så svår att lära in så det är bara kul.

I morgon är vi lediga men jag tror att det inte blir någon strand för mig eftersom jag har fått små vattenblåsor på bröstet och flagnat ganska mycket. Har aldrig bränt mig så tidigare eftersom jag har lätt att få färg men här nere är verkligen solen jättestark! Känner i alla fall ingen panik att sola eftersom man har några månader på sig. Tror i alla fall att det blir filmkväll hos Damien i morgon kväll.





Magont och dinnershow på Garbo's!

Var verkligen tokladdad inför helgen hela dagen i fredags då vi skulle ut i Puerto Rico fredag kväll och åka och se Garbos Dinnershow på lördag kväll. Jag hade min afro som gick jättebra och sen efter middagen gick vi hem och gjorde oss i ordning så skulle resten av tjejerna komma till oss sen. Jag drack inte så mycket hemma hos oss innan, typ två glas rosévin, men fick världens magknip innan vi skulle gå vidare och eftersom det kändes precis som mensvärk så tog jag värktabletter mot det. Vi gick till en norsk bar som heter Busters Sports Bar där de hade en trubadur för kvällen, ett ganska risigt men ändå på något sätt trevligt ställe. Där mötte vi även upp med de andra som kom från hotellet så vi satt där ett bra tag och fick påfyllning gratis i våra glas och surrade. Tyvärr gick min värk i magen aldrig över utan blev bara värre och värre så tillslut var jag tvungen att gå hem. Kunde knappt gå upprätt heller utan gick dubbelvikt hela vägen för att det gjorde så ont, tyckte ganska synd om mig själv just då. När jag kom hem gick jag raka vägen och la mig i sängen och somnade med kläder och smink på.


 Jag och Tess

 
Något intressant på datorn tycker Tess, Elin, Evelina och Markus

 Markus, Tess och Anna på väg till Busters

 Jag och Damien på Busters

När jag vaknade på lördag morgon kändes det mycket bättre i magen så efter att ha fått i mig lite frukost gick jag och Tess ut för att kolla lite i affärer eftersom det ändå var rätt mulet väder. Det blev en rätt lyckad, men kostsam, shoppingtur där jag hittade två linnen och en klocka på en surfbutik, en ryggsäck på en sportbutik och en fin väska där jag köpte mina skor tidigare. När vi kände oss nöjda hade solen börjat kika fram lite så vi gick till stranden som ligger vid centrum och la oss där. Det var aldrig någon direkt gassande sol men det kändes rätt skönt. Upptäckte däremot att jag har börjat flagna bort hela huden i pannan och på bröstet så det var mindre kul...


Senare på kvällen så möttes alla team upp vid hotellet och därifrån tog vi buss ut till Bahia Feliz för att se på Garbos dinnershow. Damiens bror jobbar nämligen där så han hade fixat bra pris och bord till oss, jättekul! Jag har aldrig varit på något liknande, det är som Wallmans hemma, men det var verkligen en rolig och underhållande upplevelse och alla var verkligen jätteduktiga som var med. Showen hette "Around the world" så det var allt från afrikanskinspirerad dans till dans med rymddräkter.


 Innan avfärd till Garbos
Markus, Christian, jag, Elin, Anna och Evelina

 
Inne på Garbos' (tog kort mot scenen men det syns inte så bra, kunde inte få något när de uppträdde tyvärr)

Igår vaknade jag dock med smärtan i magen igen och det blev aldrig bättre över dagen. Skulle ha haft en powerwalk på morgonen men det kom ingen så jag passade på att träna lite PowerStep. På KidsDance sen som tre av tjejerna som var med sist tillbaka plus att det kom två tjejer till så det var roligt! Efter lunch hade jag så ont i magen att jag mest satt bak i vårt personalrum då det gjorde minst ont att få sitta ner. Jag kände i alla fall för att köra PowerStepen och det gick faktiskt bra trots att jag inte hade så jättemycket energi eftersom jag inte kunnat äta så bra. Sen blev det bara en lugn och skön kväll hemma så jag läste ut min spännande bok jag har fått av Lovisa, "Isprinsessan". Nu ska jag börja på den tredje Camilla Läckberg boken eftersom jag redan läst den andra. Måste passa på att tacka Lovisa för alla böcker och tidningar jag fått!


Det är kul att ni följer mitt liv här, så Anna: jag vet att jag är lite dålig på att uppdatera den så ofta, ska försöka bli lite bättre!


Till min söta kusin Erica vill jag passa på att önska stort GRATTIS på din födelsedag! Nästa år blir det stort kalas när du fyller jämt då va? Hoppas allt är bra där hemma och hälsa till Tobias som ju också fyller snart.


I love kids

Torsdagen hade jag fullt schema hela dagen. På förmiddagen hade jag KidsDance och trodde som vanligt att det inte skulle komma någon på den, men där hade jag fel. Det kom En tjej som var 8år, en tjej som var 13 år och en kille som var 10 år. Det gick rätt bra även om de var danskar och den stora tjejen hängde med riktigt bra. Det stod även en annan liten tjej och kollade på typ halva klassen och hoppade in när vi bara hade en låt kvar men jag tror att de tyckte det var roligt!


Efter lunch hade jag KidsPlay och då kom det fem barn, bl.a. Samuel 3 år som har varit med en gång tidigare och är världens sötaste unge med Blixten shorts så han "ska vara redo och spring riktigt fort!" Den klassen är verkligen rolig att ha när man får med sig barnen och dom är oftast så lättroade, det bästa de vet är t.ex. att bara få springa runt i salen. De vuxna är ju inte lika lättroade men min "vuxen aerobics" senare gick ändå riktigt bra och det är också en klass jag verkligen gillar.


Efter middagen sen skyndade jag mig hem för att duscha och göra mig i ordning för Minidisco! Jag hade gjort en deal med Damien att jag skulle komma och vara med på det så skulle han vara med på min afro på fredagen.


När jag kom ner till hotellet höll de fortfarande på med sin barnshow så jag kollade på den. Då kom även Samuel 3 år och satt med mig och sen fick jag gå med honom på minidiscot. Det var rätt kul men jag var inte riktigt med på hela så dealen blev aldrig av tyvärr. Stannade i alla fall kvar till senare och såg på showen "Hits of the 90's", den var bra med många låter man kände igen från förr.

 De små björnarna Heidi, Henning och Julia

 Bernie och farbror Grubb (Damien)

 Samuel 3 år, denna gång med fin Blixten tröja

 Heidi, Henning, Julia och Damien


Ut med det gamla och in med det nya

I måndags när jag slutat jobbet så gick jag direkt hem och började städa ut mitt rum och flyttade in i Stines gamla, Det kändes riktigt skönt. Sen när Tess kom hem så hjälptes vi även åt att rensa ur kyl, frys, skafferi och på toaletten och det blev en hel del, fem (!) stora kassar proppfulla! Vi hittade en del ohyra i bl.a. något mjöl där så vi ville ju inte ha soparna i lägenheten så vi tänkte att vi ställer ut dem och tar med dom när vi går till jobbet på morgonen (här finns inga sophus eller sopnedkast, bara conteinar lite här och där). Senare på kvällen när vi skulle lägga oss hörde vi hur grannarna började leva om i trapphuset och efter en stund var det någon som ringde på hos oss. Jag hade just duschat så jag hade bara handduk men gick ändå och öppnade. Där var det en äldre farbror som frågade mig om "package down there? biscuit? water?" Jag låtsades bara att jag inte förstod och svarade "No, I don't know", jag kunde ju inte börja förklara att vi skulle ta dem på morgonen eftersom jag inte kan spanska och han knappt kunde engelska.

När vi kom ner på tisdagsmorgonen så var soporna flyttade till andra sidan vägen men då vågade vi inte ta dom bara för att det nu hade blivit en grej och vi kände oss skyldiga. Jag började i alla fall jobbet med att ha Marketwalk och det är rätt kul. Det var två jättesöta tjejer från norge som gick med som var fem år och pratade som bara den hela vägen och skulle hålla mig i handen, urgulligt! På marknaden gick jag inte så mycket utan köpte bara med mig lite jordgubbar till de andra tjejerna i SPA:t. Däremot gick jag på vägen hem förbi en skobutik som hade jättemycket billiga fina skor så jag köpte ett par jättefina skor för bara 12,50 euro!



Dagen rullade på sen rätt skönt då det inte kom någon på KidsDance så jag kunde öva på Flow och sen hade jag en timmes hål efter lunch som jag kunde tillbringa ute och sola på stranden. Flowen gick rätt bra sen och det är ju en så skön klass. Efter middagen sen så åkte jag med vår nya sambo Markus upp till oss och senare på kvällen gick vi och såg showen på hotellet, "Radio Mega Hits", med det nya showteamet. Det var jättekul att få se och höra dom och de var jätteduktiga.






När vi sen kom hem från showen var vi bara tvugna att gå med de där jäkla soporna! Shit va vi skrattade hela vägen åt hur någonting så banalt kan bli en så stor grej. Vi kände oss som några brottslingar där vi gick och fraktade en massa sopor mitt i natten! Men sen kunde man somna med gott samvete.

 Sopspionen Tess!

Onsdagen var ju vår lediga dag men även den dag då alla de "gamla" åkte så jag och Tess gick ner ganska tidigt till hotellet för att hinna säga hej då. Tyvärr var de flesta på banken men vi träffade i alla fall André så vi fick hälsa de andra genom honom. Det känns väldigt tomt utan dom just nu men det var som när man lämnade Fitness School också, man kommer att vänja sig rätt snabbt men självklart kommer man sakna dom ibland.

Jag och Tess spenderade sen hela dagen på Anfi med sol och bad, helt undebart! Senare på kvällen gick vi bara och handlade och satt sen och snicksnackade med Markus ett bra tag innan vi utmattade gick till sängs.


Första PowerStepen

Igår hade jag en sån där dag när man går runt och är nervös i princip hela dagen, detta pga. att jag skulle ha min första PowerStep. Jag hade lite tur i alla fall att det inte kom några barn på KidsDance på f.m. så då fick jag tid att öva nästan hela. Sen var det dags för vattengympa som faktiskt Lovisa och Hans deltog på så det var jättekul!

Vi har nu börjat märka av att det är lågsäsong här då vi knappt har några behandlingar inbokade. Det är trist för Elin och Emma som just kommit eftersom det blir så segt då och man har inte så mycket att göra. Det var i alla fall bra eftersom Tess då kunde vara med och stötta mig på min PowerStep och det gick ändå helt okej trots att jag glömde lite grejer. Sen kunde jag även vara med på hennes Core och det är bra eftersom det är nästa klass som jag ska försöka lära mig men tror inte det blir så svårt.

På kvällen sen så gick vi ner till hotellet för att se showen, som var Stines allra sista, "Nordic release". Stines öppningsnummer var som vanligt gudomliskt men även själva öppningen på showen var så man fick rysningar i hela kroppen. De började med inledningen på Ronja när rövarna doar i kör, mycket mäktigt. Ett annat väldigt roligt och framförallt överaskande inslag i showen var när André lugnt och stilla stod och sjöng "The actor" och Petter hoppar fram iförd en snortajt blåvit heldräkt (typ som de har när de tävlar i långfärdsskridskor eller vad det är)! Han hoppar och studsar fram och tillbaka och gör lite rörelser till denna smäktande ballad och André bara spelar med (trots att vi fick veta sen att han inte visste om detta). Jag började grina av skrattattack kan jag säga. det är bara synd att man inte kan ta så bra bilder när det är show.

Idag flyttar då Stine så när jag kommer hem ska jag flytta över mina grejer i hennes rum som är så mycket finare. Det ska bli kul.

Två lugna sköna dagar

Har haft två riktigt lugna och sköna dagar. I fredags hade jag mycket receptionstid och de klasser/aktiviteter jag skulle ha kom det ingen på så det var nog rätt bra för mig att få vila lite, framförallt för mina benhinnors skull. Lovisa och Hans kom och tränade i gymmet så då fick jag chans att surra lite med dom också.


På kvällen sen så möttes vi upp det nya teamet, jag, Tess, Elin och Emma, för att ta ett glas vin och lära känna varandra lite mer. Vi var på en liten restaurang/bar som var norsk och inte låg så långt från där vi bodde. Det var väldigt trevligt och rätt skönt att bara få sitta ner och slappna av tillsammans utan att prata allt för mycket jobb.


 Väldigt vacker solnedgång

Lördag morgon vaknade jag rätt tidigt men tillät mig själv att i alla fall sova ut till nästan klockan nio. När jag ätit frukost och så tog jag det lugnt, surfade lite på internet och låg och läste. Det var nämligen lite mulet så jag orkade inte följa Tess till stranden men hon var inte borta så länge så när hon kom hem gick vi ner till hotellet och åt lunch. Det började spricka upp efter lunch men jag orkade ändå inte gå ut utan valde att ligga hemma och läsa istället och det var nog lite vad jag behövde. Jag har läst en jättebra bok som heter "Låt den rätta komma in" så nu läste jag ut den. Tyvärr är jag en liten räddhare ibland så har drömt lite mardrömmar efter att ha läst den på kvällarna men nu är det slut med det i alla fall.


På eftermiddagen sen så gick jag och kollade i det stora shoppingcentret här och mötte även upp med Lovisa så vi gick en sväng och handlade. När jag hade ätit middag sen så gick jag upp på deras hotellrum där vi bara satt och myste i solen på balkongen. De hade världens utsikt så det var kul att få se hotellområdet från en annan vy.


 Utsikt från shoppingcentret

 Utsikt från Lovisa och Hans hotellrum

 Såhär härlig är min arbetsplats sett från ovan



 
Underbar solnedgång från Lovisa och Hans balkong

När jag sen kom hem på kvällen gjorde jag och Tess lite kvällsmål och såg film "Smala Sussie".


Nya teamen på plats

Igår (eller rättare sagt i onsdags) kom de nya tjejerna och killarna till sommarsäsongen. De som börjar hos oss i SPA heter Elin (jobbigt att vi nu är två, men fint namn) och Emma. De verkar bra så det blir nog en bra säsong även om Camilla och Linnea har varit toppen och vi kommer självklart sakna dom nu när de åker. De nya i showteamet verkar också trevliga, så även om man inte träffar dom lika mycket så är det ju också roligt. det har bara kommit en ny i Miniland och det kommer även bli min och Tess nya rumskompis, Markus, som jag också tror kommer bli bra att bo med.

För mig och Tess var det bara en vanlig dag på jobbet medan SPA tjejerna mer hade en upplärningsdag. På morgonen hade vi dock sovmorgon så vi hann en sväng till banken för att öppna spanska konton och sen hade jag en ganska fullspäckad dag. Jag skulle gentligen börja med KidsDance men det kom ingen så jag körde den klassen för mig själv istället, alltid bra att öva. Sen hade jag vattengympa och efter lunch KidsPlay där det kom fem barn varav två finska och två danska så det var inte så lätt att göra sig förstådd, men det gick i alla fall hyfsat. Klockan fyra hade jag min aerobics som jag själv tyckte gick sådär för att jag känt mig rätt seg och sliten hela dagen men tror inte att det märktes allt för mycket i alla fall. Jag var även med på Tess PowerStep efteråt för att det var hennes första men det gick bra. Den klassen är så himla tuff men skön, det enda som inte var så skönt var när jag nockade mig själv med stången så att jag började blöda och fick världens fläskläpp!

På kvällen sen gick vi ner till hotellet och såg showen, det var "The great 80's party" och det var sista gången den någonsin var så det var kul att hinna se den. de var som sist jätteduktiga och det var roligt med en massa låtar man kände igen.

Tur i bergen

Klockan 9.00 mötte jag och Tess upp med Christian vid hotellreceptionen. Vi skulle hyra bil och ta en tur upp i bergen som är extra gröna och fina så här års i och med att det är vår här. Avis biluthyrning brukar vara på hotellet varje dag mellan 9-11 men just denna dag så var de självklart inte här. Vi fick då ta taxi till Puerto Rico för att hyra bil, en blå Polo, men det blev faktiskt dyrare än vi trott (50 euro) trots att vi hade rabatt eftersom vi jobbar på Sunwing.



Efter lite problem med start i backe fick Tess i alla fall iväg oss med en ordentlig rivstart så det tjöt om däcken, skönt att det inte var jag som körde i alla fall. Vi hade fått med oss en karta och vägen förklarad för oss så vi tänkte att det skulle vara ganska lätt att hitta, men där fick vi fel. Det är inte speciellt bra skyltat här och kartan var inte så vidare detaljrik så vi for och snurrade på ett tag vid Playa Del Inglais innan vi tillslut hittade rätt väg.

När man väl kom på de riktiga bergsvägarna så var de ju toksmala, kringlade sig fram och man fick köra ganska nära stupet (speciellt om man fick möte). Återigen var det väldigt skönt att det inte var jag som körde då jag har en fruktansvärd höjdskräck och fick svindel ibland när jag tittade ner för stupet!









Vi stannade några gånger under vägen bl.a. vid en park där man kunde gå in för 10 euro och se hur urbefolkningen levt. Vi stannade även vid ett ställe där de hade en massa getter, får och hästar, jag var självklart tvungen att gå och gosa lite med hästarna. När vi skulle åka därifrån så såg vi att det gick en väg där det stod en skylt om återvändsgränd men vi hade ju inte bråttom så vi tänkte att vi kan se vart den leder. Vi åkte och åkte och kollade på kartan så vi tänkte att det var ju inte alls någon återvändsgränd utan man kom nog ut lite på andra sidan såg det ut som. På denna vägen var det en massa skyltar "Varning för get" (såg mest ut som en ko på skylten) och vi mötte även på en skocka med getter som var nästan lika tröga som renarna där hemma så de stod mitt i vägen. Vi mötte även på en fårskock som också hade lite problem att flytta sig men de var inte lika många. När vi hade kört 13,5 km så märkte vi att skylten inte hade visat fel, det var verkligen en återvändsgata! Dumma turister kände vi oss som just då. Det var då bara att köra tillbaka hela vägen igen och sen var det inte speciellt svårt att hitta hela vägen hem trots att vi tog en annan väg än den vi kom från.

 
Vid parken där man kunde se hur urinvånarna haft det


Vid en utsiktsplats


 Jag vid utsiktsplatsen

 Christian och Tess

 Söt gammal man efter vägen

 Hästarna vid en rastplats

 Får och getter

 Getter efter vägen



 Får som skockade ihop sig

 Byn nere i dalen där det var återvändsgränd

 Nytt landskap - på rätt väg mot civilisationen


Bergen var verkligen jättefina och det är något jag kan rekomendera att man ser med egna ögon då det inte ens kan beskrivas med ord och bilder. Det är ett väldigt varierande landskap man passerar och framförallt nu på våren är växtligheten som störst och ibland känns miljön som ett grönskande Sverige.

Ibland blir man trött

Igår hade jag verkligen en jobbig dag. trots att jag hade sovit nästan nio timmar så ville jag bara somna om när väckarn ringde och min kropp ville inte alls lyda mig. Hade två aktiviteter på f.m. dart och varpa (ett spel som liknar boule fast man kastar typ stenar istället mot en pinne), deltog själv i båda de aktiviterna eftersom det inte var så många med och dessutom för att hålla igång mig själv. Blev inte något piggare av det men hade vattengympan vid lunch och då kommer man igång vare sig man vill eller inte men då kom istället den fruktansvärda värken i mina stackars benhinnor. Vattengympan är inte det ultimata för mig att hålla i då man står på hårda stenplattor och hoppar en hel del, har ändå valt att acceptera att det kommer att vara så nu så det är bara att härda ut smärtan.

Efter lunch hade jag receptionstid enda tills mitt afropass klockan fem så då hann jag segna till igen. Afron är som tur är också ett pass man får energi av men jag kände mig inte riktigt på topp och orkade inte så mycket som jag hade velat. Trots att jag i princip hade kunnat gå och lägga mig när jag kom hem kring sju så var jag tvungen att öva på flowen eftersom jag skulle ha den för första gången idag. Däremot så började jag kolla lite på powerstepen också men gav upp ganska fort då min energi var totalt körd i botten. Åt därefter ett supergott kvällsmål som vi hittat me inte riktigt vet vad det är. Det är en yoghurtliknande förpackning, innehållet är proteinrikt, fettsnålt och inte så mycket kolhydrater, konsistensen är som kall mannagrynsgröt och smaken är lite som mozarellaost! Återkommer om jag får reda på vad det är...

Idag vaknade jag däremot utvilad redan tio minuter innan klockan ringde eftersom jag hade somnat rätt tidigt igår. Tess skulle egentligen ha marketwalken ensam idag men eftersom att Camilla inte hade några behandlingar på morgonen så kunde jag följa med..!

En parentes. Precis när vi började knalla från hotellet mot marknaden så mötte vi ett par som kom joggande, killen såg bekant ut redan på långt håll och när de kom nära såg jag att det var ett bekant ansikte. Man tror ju inte att man ska träffa så många man känner här så det tog ett tag för hjärnan att registrera men precis när de sprang förbi vände jag mig om för att ropa på "Burra". Det var alltså Anders Burström och hans tjej som sprang förbi och senare när jag stod i SPA receptionen kom han förbi så då pratade vi lite och det visade sig att de bodde i hotellet bredvid men var och hälsade på några bekanta. Världen är allt bra liten!

Men, vi gick alltså på markanden och denna gången köpte jag en jättefin rosa klocka som jag kan ha när jag tränar. Jag vet inte om det var ett fynd men han skulle i alla fall först ha 22 euro men jag fick den tillslut för 12!

Sen var resten av dagen ganska lugn eftersom jag fick tid över då ingen kom och  ville vara med på fotbollen och sen hade jag även en timmas hål efter lunch. Vädret var inget vidare idag utan mycke moln men det var väldigt bra så att jag kunde utnyttja tiden och träna på flow istället. Jag var rätt nevös, som vanligt, innan klassen men det gick faktiskt bra! Trots det så är det ingen rast, inge ro än. När jag kom hem tränade jag in det sista på powerstepen så imorgon ska vi nog gå till salen för att öva den mer på riktigt där.

Man känner sig ibland kanske så trött på att öva, öva, öva och önskar att man någon gång bara kunde få slappna av och njuta av träningen. Men nu när jag fått in powerstepen ska jag i alla fall ta mig lite andrum ett tag innan jag tar core (som nog ändå går ganska fort att få in) och styrke.

Kvällarna går ändå otroligt fort och nu måste jag gå och sova så att jag orkar upp tidigt i morgon då vi ska  hyra bil och åka upp i bergen. Mer om det och bilder kommer....

   Min nya klocka!

Träning är som meducin för kroppen!

När jag vaknade imorse var jag dödstrött, kände mig bakis och hade ont i halsen. Jag hade dock powerwalk på mitt schema direkt vid dagens start kl. 9 så då kom man igång lite. Sen hade jag dart och det var rätt skönt och avkopplande att få stå i solen och göra det ett tag. Nästa på programmet var KidsDance och den här gången kom de två tjejerna som var med sist tillbka och hade även dragit med sig en tredje. Den gick rätt bra men kände att jag inte tog ut mig så mycket som jag borde ha gjort för att få igång dem.

Klockan fyra var det dags för min aerobics och först var jag inte laddad alls. Men sen visade det sig att klassen typ blev full (nästan 20 pers) så då fick jag världens energi och körde bästa passet ever! Efter det hann jag ta igen mig en timme för när vi stängde SPAt klockan sex så hade Tess en privat klass för mig, Evelina, Linnea och Camilla. Vi körde Bodycombat som jag aldrig testat förut och det var så kul!! Man bara dröp av svett efteråt och det kändes mycket bra.

Så när vi hade varit och ätit middag gick Tess och jag hem och satte igång med städning. Vi har varit tvugna att låna hem dammsugare och skurhink från jobbet då det inte fanns i lägenheten. Det har alltså inte funnits här under alla år som personal har bott här så ni kan ju tänka er att det är lite skit här och var. Tänkte på er mamma, pappa och farmor att ni förmodligen hade dött om ni hade behövt flytta in hit men man blir inte så kräsen här.

Tänk hur bra en dag kan bli även om man vaknar upp och inte mår tipptopp. Nu är det strax dags för sängen och kommer nog somna gott då kroppen är alldelens utpumpad...

Påskafton på Anfi

Eftersom det blev lite sent på fredagen så hade vi inte så jättebråttom upp på lördagen men gick ändå upp strax efter tio. Känns väldigt skönt att Tess och jag är rätt lika i mycket, bl.a. det att vi inte behöver sova bort hela dagen fast vi varit ut. Innan vi gick ner till stranden så gick vi förbi en godisbutik där de bara har skandinaviskt godis. Vi köpte en massa lösviktsgodis och kexchoklad, mums! Det kändes bra att få unna sig lite på påskafton och allt och dessutom rörde vi ju på oss lite, vi promenerade till Anfi beach som tar ca 30 min och dessutom badade vi en del också. Till lunch gottade vi till det med lite sushi på en japansk restaurang vid stranden. Det är den godaste sushin jag någonsin har ätit så de 12 bitarna var väl värda sina 17 euro! Efter det så unnade vi oss även varsin stor kulglass, mmm...!

På kvällen sen tog vi det bara lugnt hemma och såg "Miss secret agent 2" och åt en massa godis!

          



Utgång i Puerto Rico

PARTYBRUDARNA!



 Tess

     Tess



Efter jobbet och middag gick jag och Tess hem till oss för att göra oss i ordning och även dricka lite vin och öl. När klockan blev tio gick vi ner till hotellet igen där de andra sett/deltagit på showen och mötte upp för att gemensamt ta taxi till Puerto Rico. Vi gick till ett ställe där det var som ett köpcentrum fast med en massa klubbar och pubar man kunde gå in på. Det var en liten brittisk pub vi hamnade på eftersom det skulle vara kareoketävling där som Stine, Petter och André skulle vara med på. Eftersom det tog ett tag till den började passade jag och Tess på att gå på en annan pub som hette Buddha bar. det var ett jättemysigt ställe och det var tydligen "Happy hour" så när jag beställde två Redbulllvodka (en åt oss var) fick vi in fyra stycken plus en drink var! Detta kostade endast 12 euro!



 Evelina och André

 Petter och Camilla

 Tess och Christian

När vi sen gick tillbaka till kareokebaren hade Petter tyvärr redan sjungt men vi såg när en jättegullig liten tjej sjöng. Sen var det dags för André som var grym på Robbie Williams "Let me entertain you" och Stine som fick det att knottra i huden när hon rev av Whitney Hustons "I will always love you". Det gick självklart bra för våra vänner, André kom fyra, Petter trea och Stine vann såklart! Hon fick sjunga sin låt en gång till och då kom han som höll i tävlingen fram och bjöd upp mig till en liten dans. Tyvärr var det ingen heting men vad gör man? När det var klart där så gick i alla fall jag, Tess och Evelina vidare till ett ställe som hette Harleys. Där var man tvungen att köpa någon drink för att komma in men det var också "Happy hour" så man fick två till priset av en och vi behövde aldrig betala då det var någon kille som hann betala för oss. Gillar inte riktigt att bli bjuden så då det känns som att de förväntar sig något tillbaka men det gjorde han tydligen inte så det var väl bara att tacka och ta emot. Där röjde vi på dansgolvet resten av kvällen och tog taxi hem igen sen vid tretiden.
En mycket rolig kväll!

 Lilltjejen sjunger

 André sjunger

 Stine sjunger

Glad påsk!

Jaha, då var det påsk då... Här nere känns inte det av så mycket, de firar den här också och många är lediga men påsk för mig är mer vårvinterväder ute på isen och äta en massa påskmat och godis. Vi tänkte fira påsken med att gå ut ikväll eftersom vi ändå är lediga imorgon i alla fall. Veckor, dagar och tider bara flyter ihop här eftersom vi är lediga onsdagar och lördagar. Det känns som att man varit här mycket längre än vad det i verkligheten är men det är väl ett gott tecken på att man trivs.

Nu har jag kommit in i det mesta här och allt flyter på bra. Igår hade jag KidsDance för första gången så det var något nytt som kommit i alla fall. Det är en jätterolig klass som är för barn 8 - 15 år men igår kom det bara två tjejer på den. Jag körde ändå och det gick bra, tror de tyckte att det var roligt i alla fall, men hoppas på fler barn nästa gång.

I tisdags var jag och Tess och kollade på showen de har här på hotellet. De har fem olika shower i veckan och den vi var och kollade på hette "You can´t stop the beat" och innehåll lite från olika musikaler. Stine som vi delar lägenhet är med i den och det var hon som tipsade oss om att den showen var den bästa, men vi hade nog aldirg kunnat tro att den var så bra! När Stine sjöng öppningsnumret tappade vi hakan av hur duktig hon var, den som ändå kunde sjunga ens i närheten av henne! Det som också var roligt med showen var att faktiskt se alla man lärt känna på ett helt nytt sätt. Camillas kille Petter var t.ex. utklädd till storbystad kvinna (John Travoltas roll i "Hairspray") och då höll vi på att skratta ihjäl oss!





På vår lediga onsdag åkte jag, Tess, Linnea och Evelina ut med taxi till en strand som heter Amadores. Den var verkligen superfin med vit sand som de importerat från Västindien. Vi låg där hela dagen och badade massor i havet, verkligen hur skönt som helst! Vattnet var ungefär som i Sverige under högsommaren så det var alldelens lagomt att svalka ner sig lite från den gassande solen. Tyvärr slarvade jag med solskyddet så jag brände mig en aning framförallt bakom axlarna men lite färg har man i alla fall fått nu.



Idag är det vattengympa och afro på schemat för mig så det ska bli kul sen får vi se då om det blir utgång ikväll...

Det är jätteroligt att se att det är så många som följer min blogg här och kommenterar! Ni ska veta att jag saknar er alla jättemycket och hoppas på något besök i alla fall. Jag önskar er alla en glad påsk där hemma och hoppas allt är bra!

Las Palmas

Vår lediga lördag hade Tess och jag tänkt tillbring i Las Palmas, först sola och bada på f.m. och sen shopping på e.m. Vi skulle åka med bussen strax efter kl. 9 och då hade vi hört att buss 1 gick direkt (45 min) och buss 91 tog längre tid. Så buss 1 kom då tillslut ca halv tio men när vi gick på den sa busschauförren något om directo 20 min. Vi fattade ingenting men klev på ändå och då visade det sig att det inte var snabbbussen utan denna gick in i typ alla städer och tog ungefär 1,5 tim. Vi såg även ju närmare Las Palmas vi kom desto dåligare väder blev det, vi åkte i princip rakt in i molnområdet. Eftersom vi ändå tänkt shoppa så tänkte vi att då gör det inte så mycket då kan vi göra det istället.

När vi gått av bussen kände vi oss lite vilsna eftersom vi inte såg en massa affärer eller något köpcentrum så lång ögat kunde nå så vi började planlöst vandra åt något håll. Till slut hittade vi en shoppinggata, typ Drottninggatan i Sthlm. Det fanns en del roliga affärer där, t.ex. H&M (som hade exakt samma priser som i Sverige) Mango och Zara (som var mcyket billigare än Sverige) och några till. När gatan tog slut var vi hungriga och hittade då en liten kinarestaurang som hade buffé för 6.95 euro så vi åt där och det var faktiskt helt okej, trots att varken Tess eller jag är överförtjusta i kinamat.



Vi kände oss lite vilsna sen eftersom vi inte hittade någon mer shoppinggata eller galleria så vi gick och gick och gick... Tillslut när vi var tillbaka där vi började igen såg vi en turistinformation och tänkte att där kan de väl i alla fall engelska (ingen vi hade frågat på gata kunde nämligen det). Tjejen som stod där kunde tack och lov det så hon visade oss på en karta var vi kunde hitta några köpcentrum och vilken buss vi skulle ta.

Vi tog alltså en buss till två stora gallerior som hette El Contre Inglais. Det fanns hur mycket som helst där men mest bara lite finare märken som kostade en del och priserna var samma som Sverige så allt jag köpte var en proteinshaker och några doftljus.

Enligt kartan vi fått så skulle det ligga ett annat köpcentrum inte så långt bort så vi tänkte att vi skulle gå dit. Som tur var gick vi genom en park så vi kunde ta av oss skorna ett tag eftersom båda fått lite skavsår efter allt traskande. Än en gång kände vi oss lite vilsna och tyckte att vi gick och gick och gick men kom aldrig fram... Tur i oturen var då i alla fall att vi gick förbi en liten elektronikaffär där jag kunde fynda en jättefin rosa kamera för 69 euro.



Efter ytterligare några kilometers promenerande fram och tillbaka hittade vi köpcentrumet. Då var vi helt färdiga men gick ändå in och kollade och då var det rätt trist att vi inte hittat det först då jag tyckte att det var det bästa. Där hittade jag ett linne på Zara coh ett par flipflops i en sportaffär, väldigt skönt att få byta skor!



Vi tog oss tillbaka till busstationen med lokalbussen och tog en kaffe där innan vi åkte hemåt igen 20.15, denna gång med snabbussen!

Nu vet vi då mer till nästa gång vi åker in till Las Palmas...

Afron då..

Fredagen började väldigt lugnt för mig eftersom jag hade receptionstiid 9-12. Receptionen här är inte ens i närheten av den jag jobbade i hemma på SATS. Här kan man sitta på en "frisörpall" bakom disken och kolla mailen, facebook eller blogga, det är t.o.m. så att man måste göra det för att få tiden att gå. Det är en väldigt fräsh och skön miljö där vi har tillgång till hur mycket frukt vi vill (det blir en hel del under en dag!).

12.30 hade jag vattengympan igen och det var lika roligt som sist om inte bättre då jag kände mig mer säker på allt, skulle ju vara rätt roligt om man själv fick vara med någon gång också.

Efter lunch hade jag och Tess hål en timme så vi passade på att gå ut och sola lite. Sen hade jag vattenbasket så jag fortsatte sitta ute i solen och glasse och bara föra poäng när någon gjorde mål, rätt skönt jobb det också.

Kl 17.00 var det dags för mig att köra premiären på afron! ...det kom 2 personer (?!) varav Evelina från MiniLand var den ena och den andra var en äldre man som aldrig ens varit på aerobics. Jag körde såklart ändå, jag ville ju ha min egen träning och det kan ju vara bra att ha någon att öva på också. Det gick faktiskt riktigt bra och mannen såg ut att hänga på bra och ha riktigt roligt!

Fredag kväll var det ju sen och vi har lördagarna lediga så man kan ju tänka att vi skulle hitta på något kul... Vi hade också en tanke att i alla fall gå ner på hotellet och se showen men båda vi var helt färdiga när vi väl duschat så vi tog en tidig kväll och laddade istället för att gå upp i tid och ta bussen till Las Palmas. Mer om det sen...

Första riktiga dagen!

På torsdagen skulle vi egentligen börja kl 9 men gick så vi var där strax efter kl 8 istället så vi kunde lära oss mer om receptionsrutinerna. Vi var även med på välkomstmötet som de har varje vecka så vi skulle veta hur det går till. Jag var så sjukt nervös inför framförallt mitt första vattengympapass så jag sprang på toa minst 10 gången under hela förmiddagen. Jag hade recxeptionstid hela förmiddagen medans Tess hade dart och varpa så jag hade mcyket tid att gå igenom allt några gånger och tänka alldelens för mycket.

12.30 varje dag har vi alltså vattengympa i 30 min men jag gick ner i "backstadge"  där vi sätter på musiken i god tid innan så att allt verkligen fungerade som det skulle och förberedde mig innan det var dags att sätta igång. Jag hade med mig pappret där jag skrivit stödord till alla låtar så det var skönt att jag kunde snegla på det ibland men det gick faktiskt väldigt bra och var sjukt kul!! Musiken vi fått av Jill är toppen och rörelsernna passar bra in till det och är jobbiga. När passet väl var slut var jag helt överlycklig och längtade redan till jag skulle få hålla det igen.

Efter lunchen hade vi KidsPlay och eftersom det var första gången så fick både Tess och jag vara med plus Evelina från MiniLand. Det gick rätt bra även om det var svårt att få alla nio barn att hänga på då de inte känner oss och blev lite reserverade. jag tycker dock det är riktigt kul att få herja lite med barnen och bara släppa lös själv så jag hoppas att det kan smitta av sig på dem.

När KidsPlay var slut var det bara för mig att ladda om och bli lite nervös igen för min första aerobics. Var dock lugnare för den eftersom jag haft den så mycket hemma. Den gick tyvärr inte lika bra som jag hoppats då min energi totaldök efter ca 30 minuter och min hjärna inte ens kunde räkna till 8 och känna av musiken. Tog mig på nått sätt tillbaka på banan igen och fick en hyfsad klass i alla fall.

Efter en mycket intensiv dag på jobbet var det bara hem och börja öva på afron igen...

"Ledig dag"

Onsdag är alltid en av våra lediga dagar. Trots det kände vi oss inte riktigt lediga eftersom vi hade så många klasser att lära in. Vi började kl. 8 på morgonen med att gå en promenad ungefär den vägen vi trodde att man ska gå sen när man har Power Walk med gästerna. Sen efter frukost gick vi ner till Fitnesslokalen där Tess först höll en Styrkeklass för mig och jag höll sedan en Afro för henne. Efter lunch sen så hoppade vi i poolen (trots att personal inte får bada i den - inte riktigt börjat än) för att testa de rörelser vi skulle ha på vattengympan - tack Jill för dem! Sen gick vi till stranden vid hotellet bara för att sola lite men blev snabbt ganska rastlösa av att bara ligga så vi gick till Vodafone för att skaffa internet. Det var väldigt bra för killen som jobbade sär är svensk så då vet man vad det handlar om och det blir inte så mycket missförstånd. Sen gick vi till den stora affären SPAR där både jag och Tess blev helt euforiska och gick runt och strosade och tittade på hela utbudet i säkert en timme..! De hade det mesta där inkl. Salt och Blandat och Ahlgrens bilar (viktigt att få lite svenskt godis ibland). Vi gick hem med maten och passade samtidigt på att flytta över Tess saker till hennes nya rum i den lägenhet där jag bodde. När vi senare gick till matsalen och åt träffade vi Christian där som skulle hjälpa oss att lägga över våra låtar till vattengympan på en MiniDisc (ja, de används tydligen fortfarande på vissa ställen!?) Först gick vi förbi byggargymet där jag köpte lite proteinpulver (svingott by the way) och där stannade Tess och gymmade lite medan jag och Christian gick och fixade musiken. Musiken hade vi också tagit från Jill så det känns som ett bra upplägg.

Vår lediga dag var alltså fullspäckad så det blev en tidig kväll för att ladda för första riktiga dagen på jobbet...


Första dagen på jobbet - följa William

På tisdag morgon gick vi ner till hotellet där vi tog taxi till San Augustin. Där mötte Ingela upp och och vi fick fixa med våra försäkringar och spanska personnummer. Sen åkte vi tillbaka till hotellet där vi skulle följa med William hela dagen för att lära oss hur allt fungerade. Vi började med att hålla i dartaktiviteten på f.m. Sen var det vattengympa kl 12.30 som William höll i men vi satt och kollade brevid. Tanken från oss var först att vi skulle vara med i vattnet för att testa på lite men det var ganska kallt väder så vi avstod. Efter lunchen hade vi inte så mycket mer som William skulle göra så vi gick hem och bytte om till träningskläder för att jag skulle vara med på Williams "aerobics" och Tess skulle träna i gymet. Det var skönt att få träna igen men jag kände hur mycket det påverkar kroppen att bli så sänkt. Efter middagen så var det Camillas tur att få guida oss lite eftersom att Tess ville hitta något lokalt gym att träna på eftersom vårt lilla gym inte är fullt så utrustat. Vi hittade dels ett gammalt "byggargym" ganska nära där vi bor men längre bort fanns också ett fint gym med bassäng och gruppträning som också ingick. Eftersom Tess ändå bara skulle träna styrke fick det bli det som låg närmare oss som dessutom var billigare. Jag funderar också på att gå med där men det får bli senare när man kommit in i alla klasser och allt annat.

Efter den här dagen nu skulle vi då alltså klara oss själva. Det kändes som att man bara kastats in i något och både jag och Tess kände oss en aningen förvirrade men det tar ju ett tag så är man inne i det sen.

Gran Canaria.

Efter 10 dagar på Fitness school så kändes det i kroppen och framförallt efter att jag legat däckat hela lördagen. Men trots allt det så har vi haft en underbar tid med mycket sol, många skratt och en massa god mat (lite farligt med buffé, framförallt den goda efterrättsbuffén!).

Nu var det alltså dags för oss alla att bege oss ut på våra olika destinationer där det riktiga jobbet väntade. Så tidigt på måndag morgon den 30:e mars åkte vi till flygplatsen i Palma där vi var 9 st som flög till Barcelona där vi skulle byta flyg. Jag och Tess skulle ju då åka vidare till Las Palmas, Gran Canaria men hade lite tid på oss innan flyget skulle gå. Så vi gick där lugnt och behagligt och strosade i taxfreebutikerna och gick och satte oss och tog en kaffe. När Tess efter ett tag frågade mig vad klockan var så sa jag lugnt att den var 11 och då trodde hon att jag skojjade med henne eftersom vårt flyg skulle gå 11.05! Det som hade hänt var att vi missuppfattade varandra så Tess hade koll på tiden men när hon frågat mig tidigare vad klockan var sa jag "tjugo över tio" och hon trodde jag sa "tio" så då sa hon att det var lugnt för då går det om en timme varpå jag då trodde att det skulle gå 11.20. Som tur var så hann vi ju ändå med flyget men det blev några nervösa minutrar!

Väl framme i Arguineguin så hoppade vi ur taxin utan att ta kvitto så vi fick ju stå för taxifärden själva, det märktes verkligen att vi båda hade mycket att tänka på och var allmänt virriga! Där mötte i alla fall vår chef Ingela oss och guidade oss på en snabbtur runt hotellet, ännu mer att komma ihåg om hur man skulle gå och vad all personal hette m.m! Sen tog vi taxi upp till våra lägenhet, de låg bara runt ett hörn från varandra så det var nära. Tess skulle dela lägenhet med ett par, Camilla och Petter, men det var bara för två dagar tills "ljud-ljus killen" Christian skulle få en ny lägehet så då kunde Tess ta hans rum. Lägenheten var kanske inte den allra fräshaste men jag hade inte förväntat mig så hög standard heller men jag kommer i alla fall byta rum efter det att den norska showtjejen Stine som också bodde där flyttat hem för hon hade det finaste rummet.

När vi packat upp och fräschat upp oss lite gick vi ut en liten promenad runt i den lilla staden och hittade även en liten båtrestaurang vid havet som vi tog en sallad på. Vi har ju gratis mat på hotellet i personalmatsalen så dit gick vi sen till middag kring halv sju. Där mötte vi upp Evelina som är leed på MiniLand så hon visade oss sen lite var vi kunde handla så vi handlade lite frukost innan vi gick hem. Frukosten får vi egentligen också på hotellet men det utbudet som finns är fruktyoghurt, flingor och vitt bröd m. pålägg så det kändes bättre att få göra egen och vi har faktiskt hittat havregryn så man kan göra gröt.

Det var första dagen med en mängd nya intryck så hjärnan snurrade ganska mycket men som tur var somnade man snabbt eftersom det hade blivit en lång dag...

Sammanfattning Fitness School på Mallorca.

Ja, fredag den 20:e mars var alltså dagen då jag skulle bege mig ut på, för mig, helt okänd mark. Jag hade spenderat natten hos min bästa vän Marie eftersom jag flyttade ur lägenheten som jag hyr ut i andra hand och planet gick 8.00 på morgonen. Hade varit tokstressad hela veckan och framförallt dagen innan då jag stod där i panik och knappt fick igen mina två STORA resväskor. Vad sorterar man bort ur sitt liv i nio månader? När väl Marie kom och mötte upp mig så hade klockan redan hunnit bli tio på kvällen så när vi kom hem till henne korkade jag upp en vinflaska så jag skulle kunna få sova någon timma i alla fall (alkis varning?)

Allt gick i alla fall bra på morgonen och var faktiskt ute i god tid för en gångs skull, tidsoptimist javisst! Fick dock betla lite övervikt på Arlanda trots att jag åkte buisness och fick ha 30 kg! Hon var i alla fall snäll och lät mig bara betala för 8kg istället för 11!

Vi var några tjejer som skulle på Fitness school som åkte samma plan, inklusive Linda från Tomas Cook som anställt oss. Det var fyra av oss (inklusive jag) som åkte buisness och det var rätt skönt kan jag meddela. Vi hade en hel rad var med tre extra breda stolar. Mat och dryck serverades också även om flygplansmat är som den är men jag, Sara, Anna och Therese trivdes och hade rätt skönt på resan. Vi mellanlandade i Madrid där vi hade någon timme innan planet gick till Mallorca. Även på det planet fick vi DLX (det lilla extra) med snacks och dryck.

På Mallorca skulle vi på på Sunwing Resort Alcudia i tio dagar för att gå Fitness School, det kändes också rätt lyx. Jag fick dela rum med Tess som också skulle bli min kollega på Gran Canaria. Det kändes bra att vi hade haft lite kontakt på Facebook innan så man visste något om personen man ska leva ihop med under en lång tid. Som tur var så var hon ju en riktigt skön person i verkligheten också!

Första dagen kom vi ju ganska sent så det var välkomstmöte och information med Linda innan vi gick och åt middagsbuffén på hotellet. Efter en dag med långa resor och mycke tidigt somnade man ganska så skönt och tidigt. Alla dagar hade ungefär samma schema: 8:30-12:30, 15:30-19:30 så att man var tvungen att sova ordentligt förstod man snabbt.

Frukostbuffén på ett hotell är ju oftast top of the line, så även här. Tyvärr kan man inte äta hur mycket som helst, speciellt inte om man ska träna ganska nära inpå. Första dagen började dock lugnt och skönt. det var Suss som inledde toppenbra med att vi skulle sätta egna tillstånd, förväntningar och spelregler. Stämningen i gruppen blev med en gång skön och avslappnad.

Core stod sen på schemat och då började vi med att Suss körde hela klassen med oss, sen fick vi öva teknik och innan lunchrasten fick vi varsin låt tilldelade som vi skulle öva in. Jag kunde lära mig min låt rätt snabbt så vi kunde ligga ute och sola ganska mycket, väldigt skönt. Sen är man ju alltid så nervös så jag låg ute i solstolen och lyssnade på den flera gånger om och när jag skulle redovisa gick det inte lika bra som det hade kunnad göra men det var också första vi gjorde så det kändes ändå okej. Man var rätt trött i mage och rygg efter dagen så efter middagen var det till rummet och vila upp sig till morgondagen.

Söndagen var lekdagen då vi fick känna på hur det var att vara barn igen. Det var Jenny som lärde oss det och hon var jätteduktig på det måste jag säga. På förmiddagen hade vi KidsPlay så då var vi 4-6år. Det var verkligen kul att få hoppa, studsa, leka djur och göra olika fantasiövningar! På eftermiddagen sen hade vi vuxigt lite då det var KidsDance så då var vi 7-10år. Den dansen var verkligen rolig och enkel så där kunde man också bara släppa lös.

På måndagen var gruppen uppdelad i två för att vi skulle ha våra freestyleklasser. Vi fick välja mellan aerobics, dansaerobics, step och cirkel. Jag valde självklart aerobics och min grupp hade sin del på förmiddagen. det gick rätt bra och Suss och camilla gav mig mycket bra feedback och saker man kan förbättra. Vi var ju då egentligen "lediga" på efetermiddagen eller kunde öva på annat men efter att ha legat i solen flera timmar var man rätt rastlös så jag valde att i alla fall gå och vara med när de hade cirkel. Det blev då tillslut en rätt tuff dag men det kändes skönt.

Afro med Camilla på tisdagen var verkligen kul men klassen vi körde på morgonen fick nästan min nyintagna frukost att hoppa upp igen. Afro är en kul och prestationsfri klass men man kör den helst utan strumpor och skor så det kändes i de små stackars fötterna att man kört en hel dag. Dessutom var det lite stelt här och där efter all cirkelträning från gårdagen. Förutom att Camilla lärde ut klassen hade hon en jättebra föreläsning om hur man blir en bättre instruktör, mycket att ta med sig av det hon sa. Vi fick varsitt block från afron som vi övade på ute i solen under lunchen och redovisade sen hela eftermiddagen.

På onsdagen kom Fredrik och presenterade Styrke, vilket är som det låter styrketräning i grupp lite liknande Bodypump. Jag hade varit ganska skeptiskt till den klassen innan men den visade sig vara rätt bra ändå, gillade den t.o.m. bättre än Bodypump. Vi hade liknande upplägg som övriga dagar där han körde klassen, vi övade teknik och fick sen varsin låt. Jag fick utfall och den var rätt enkel så det kändes bra, däremot var vädret inge vidare så vi var ändå bara inne under rasten och övade m.m. Vi var alla rätt slutkörda efter daggen så det behövdes verkligen en ledig dag vilket vi hade torsdag. Därför gick vi ut en sväng på onsdagskvällen på en liten skabbig tysk bar och drack ett glas vin.

Torsdagen började på bästa tänkbara sätt då vi fick ha "Poledance" med Fredrik! Det är en klass där man får känna sig lite sexy och dansa med en bodypumpstång som enda redskap(?!) Det är verkligen den roligaste klassen jag någonsin kört så är lite avis på alla som får chans att köra den på SATS till hösten! Sen fortsatte dagen lika bra då vi hade strålande solsken och bara låg och njöt vid poolen. Jag och Tess vågade oss även på att hoppa i en sväng trots att det bara var 16 grader i poolen. Senare på kvällen så åkte jag, Therese, Ida, Ari och Fredrik till gamla stan där det var jättemysigt. Vi hittade en trevlig italiensk restaurang där vi åt och drack lite vin.

Tuffaste dagen visade sig bli fredag då vi hade PowerStep med Fredrik. Det hade jag på känn innan också då jag kört den klassen tidigare och vet att den är grymt jobbigt både kondition och styrkemässigt. Här fick vi inte en utan två låtar att lära in, en kondition och en styrka. Jag fick även på den låten ben och mycket utfall så rumpan blir väl i lite bättre trim i alla fall. Kändes bra att veta att det mesta var gjort nu och det enda som återstod var Flow, som är en jätteskön träning med blandning av yoga, pilates, thai-chi och chi gong, samt lite vattengympa.

När jag vaknade på lördagen mådde jag lite illa men trodde att det nog berodde på den tuffa veckan och att jag kanske var hungrig. Tog det trots allt lite försiktigt med frukosten eftersom jag visste att vi skulle köra igång med Flow ganska omedlbert på morgonen. Hann bara vara med ca. två låtar innan jag fick springa och spy. Satt och tog det lugnt ett tag och testade sen vara med lite till då jag tycker att Flow är en jätteskön klass. Kände sen att det blev lite mycket så jag la mig ner på mattan och försökte kolla på alla men hade svårt att hålla ögonen öppna och frös dessutom som en gnu! Efter ett tag där på golvet gick det bara inte längre så efter att ha fått gå och spy igen gav jag upp och gick hem och lade mig. Låg sen totalt däckad om ömsom sov och ömsom spydde och hade frossa. Tog mig uppp kring åtta på kvällen då de andra skulle gå på avslutningsmiddag men jag nöjde mig med att stanna hemma i soffan och se SVT europa.

På söndagen var jag fortfarande lite dålig när jag vaknade men endå så pass kry att jag kunde ta mig iväg och få lite frukost i mitt hål till mage och sen bar det iväg till vattengympan. Vi var några som inte testat vattengympa tidigare som åkte till ett närliggande hotell där de hade innomhuspool, och tur var väl det eftersom regnet vräkte ner ute! Jag var helt matt hela söndagen så det var skönt att det inte var så mycket. Efter lunchen gick vi bara igenom lite praktiskt inför jobbet.

Det kändes lite vemodigt att lämna alla underbara människor man lärt känna men samtidigt var vi ju alla spända på våra destinationer som väntade på måndagen!

Och det nya äventyret skriver jag om nästa gång...

RSS 2.0