Neej..!

Nu har Amanda varit tokförkyld i tre veckor utan att det ger med sig, och i tisdags var det dags för min sambo Marcus att bli smittad. Marcus håller ju dock på dö av sin förkylning, "för när en kille  blir riktigt förkyld..."!

Så i natt var det min tur att drabbas och det funkar verkligen inte, jag kan inte vara sjuk! Dels har jag strax vattengympa och sen i e.m. har jag afro och core. Sen ska vi även ut ikväll och det har jag laddat för länge i och med att det var väldigt längesen vi var ut och det är i princip alla som ska ut för en gångs skull.

Jag försöker verkligen allt nu för att mota undan förkylningen. Colizin tabletter i mängder eftersom de innehåller bl.a. zink som är bra att överdosera när man är förkyld. Åt även en massa blåbär i min gröt imorse eftersom vi ju vet att de innehåller en massa vitaminer och antioxidanter plus att jag har ätit apelsin. Rooiboste innehåller ju också mycket antioxidanter och det jag har innehåller även kanel och ingefära så det ska jag dricka några koppar av idag. Angående att festa ikväll så tänkte jag på att rött vin ju faktiskt är rikt på antioxidanter så det blir nog bra. Även whiskey ska ju vara bra mot förkylning men det gillar jag ju inte så kanske får prova en irish coffe då. Alkohol i allmänhet dödar väl de mesta bakterier..?

Någon som har någon annan bra idé om hur man snabbt blir frisk? Alla förslag mottages gärna.

Äntligen! Dykning igen...

Igår hade jag en superskön dag! Det började med att Lasse kom till hotellet och hämtade upp mig, Damien och en gäst som jag hade fått med. Vi åkte och hämtade några andra, bl.a Kerstin, Johan och Roberto från Fritidsresors showteam, så vi blev totalt 10 stycken som for iväg för att dyka.

Vi har ju dykt på samma ställe alla gånger hittills, Risco Verde, men den här gången blev det ett nytt ställe som heter El Cabron där man går i från klippor istället för strand. Det är ju Calima (sandstormar från Afrika) här nu och det har börjat bli mer Sirocco så det blåste väldigt mycket där vi skulle dyka och var höga vågor. Det gjorde ju att det var lite svårare att ta sig upp och ner ur vattnet men det gick ändå bra.

Första dyket kallades "bathtub --> swimtrough" och då var vi nere på som mest 21 m där vi simmade igenom en liten grotta. Det var lite ovant till en början när det nu är ett tag sen man dök men när jag väl hade kommit in i det så är det ju helt underbart! Såg även en liten minirocka i början på dyket.

Andra dyket var "bathtub --> school of fish" och det var för att på ett ställe samlades hur mycket fiskar som helst, jättehäftigt att se! Hade gärna kunnat stanna där längre men vi simmade bara förbi och på väg tillbaka sen såg jag en sjöstjärna för första gången!

Man blir rätt trött av att dyka, speciellt när man inte är så van. Så när vi kom hem vid fyra la jag mig och sov en timme, välbehövligt. Senare gick jag och Damien och käkade på en italiensk restaurang som heter Rossini, supergod pasta hade de där! Dagen avslutades med en bra film hos Damien, en riktigt skön och härlig dag!


Damien, Johan och jag


Det var ganska bra med vågor


Yeah..! Sioux City...

Det gick, trots at jag kände mig som en 80årig stel gammal tant, faktiskt rätt bra att köra mina klasser i fredags. Afron var dock väldigt tung eftersom AC:n vägrade fungera just då så det var 28 grader varmt! Det gjorde även att golvet blev fuktigt och halt och man riskerade att ramla eftersom  man är barfota. Man kunde därför inte ta ut sig lika mycket som man brukar, men för min del kanske det var bra och deltagarna verkade ändå tycka att det var roligt och alla dröp av svett efteråt! Blev faktiskt bättre till coren i alla fall så det var ju skönt. Passade på att vila lite sen när jag kom hem från jobbet så jag orkade gå iväg till "juice baren" sen. Drack en Mango mjölkjuice som var supergod!

Vaknade upp i skön tid på lördag morgon så passade på att ta en morgonprommis. Skulle först gå med Tess men hon älgade fram (och ni som känner mig vet att JAG går fort!) så mina ömma ben hängde inte med och jag fick ge upp halvvägs. 10.30 möttes vi sen upp vid taxistationen för att åka till "Vilda västern", Siox City. Det var jag, Marcus, Elin, Anna, Christian, Amanda, Henning och Christian. När vi kom dit insåg vi att vi valt den varmaste platsen och aktiviteten man kan åka på. Det ligger nämligen i en dalgång så det var nog 40 grader i skuggan och de få vindarna som blåste brändes nästan! Det gjorde i alla fall inte så mycket utan vi gick in i cowboyleken med ett glatt humör och köpte t.o.m. cowboyhattar!

Det fanns mycket roligt att se och göra, bl.a utställning med levande reptiler och annat och där har de Europas enda levande vita krokodil. Sen var det en massa shower under hela dagen med indianer och cowboys och då kunde vi också passa på att ätta i saloonen och dricka kalla öl. Mellan showerna fastnade vi bland alla spel man kunde göra och trots att jag bara spelade två spel själv så fick jag en söt mjukisko, det var Damien som vann den åt mig.

Under en av showerna de hade hölll de på att skoja med publiken och drog då i slutet upp fyra killar och fyra tjejer upp på scenen, däribland mig och Anna. Först satte de på can-can musik och alla fick dansa men de tyckte att killarna var för dåliga så det blev en dragningstävling istället. Man fick på sig ett pistolhölster men en riktig knallpulverpistol i och skulle alltså vara den som snabbast drog, osäkrade och sköt när de räknade ner. Först körde alla killar mot varandra och sen var det vår tur. Jag slog ut alla tjejer så det var kul, får sånna tävlingsinstinkter när det är något sånt! Då det bara var jag och en kille kvar förlorade jag tyvärr men det var riktigt nära att jag vann. Så när han hade fått sitt pris (en vinflaska) fick jag stå kvar och prata med han som höll i det. Han frågade om jag gillade djur och jag svarade "ja", så frågade hhan om jag sett de fina djuren som de hade runt om i staden och jag sa "ja". Sekunden efter kommer de bakifrån och lägger upp en jättestor gulvit orm på mina axlar! Jag belv först lite rädd och röck till men har som tur är ingen fobi mot ormar så det var lite häftigt att få känna på att ha den där. Som tröstpris fick jag sen en stor öl.

Efter sista showen, som också var den bästa, kände vi oss nöjda och åkte hem igen. Hade verkligen en kanonrolig dag där man fick känna sig som barn på nytt. Förstår verkligen min farfar som ville åka dit varje år de var på Gran Canaria, jag går lite i hans fotspår vad gäller det tror jag. Det enda jag var lite besviken över var att den mekaniska tjuren inte fungerade samt att det inte blev någon ridning. Jag och Christian hade först tänkt "hyra" en häst för fem euro men tror inte man fick rida så mycket utan var nog bara en liten skrittfärd, dessutom var det så fruktansvärt varmt.

När vi kom hem sen drog jag, Henning och Damien för att svalka oss i Green beach pool. Tyvärr var vattnet lite för varmt för att det skulle svalka så mycket men det var ändå skönt. Var där ett tag och bara tog det lugnt och drack lite mer öl. Hade ju inte ätit så mycket under hela dagen utan mest druckit öl (blev lite snurrig i värmen) så kring åtta tog jag och Damien oss till chinarestaurangen och köpte lite mat, väldgt gott. Såg äntligen filmen "Nyckeln till frihet" som alla har pratat om och som jag velat se i flera år och måste säga att jag inte blev besviken, den var verkligen superbra!


Jag precis utanför Sioux City


Jag, Damien och Amanda som coola cowboysar


Jag har blivit tillfångatagen

Gör oss redo för sista duellen

Jag och min lilla orm


Öppning på sista showen


Jag och min häst jag aldrig fick rida på


"Sture", min nya vän som Damien vann, fick hälsa på sina kompisar

Aj då...

Just idag vill jag bara att dagen ska ta slut så jag får gå hem och vila. Är så himla trött idag både av sömnbrist men också av ont i hela kroppen. Tröttheten kom nog redan igår efter min vattengympa och luch så skulle inte kalla mig den bästa ledaren på Kidsplay. Tyckte inte heller att min aerobics gick bra men det verkade de som var tycka i alla fall eftersom jag fick bra respons och beröm efteråt. Antar att jag kanske är lite självkritisk men jämför nog en del med förra veckan som var så sjukt bra! Flowen igår gick ändå helt okej eftersom det ändå är en lugn klass så det var skönt. När jag kom hem sen la jag mig och skulle läsa men somnade såklart och var enormt trött resten av kvällen så det blev att ligga inne och läsa och lyssna på musik.


Har försökt att ge mig själv lite massagebehandling på benen både igår och idag. Det känns verkligen som att spänningarna sitter överallt, i foten, vaderna, smalbenen, baksida- och framsida lår och i ryggen. Måste kanske kolla upp om det finns någon form av naprapat man kan gå till här så jag kan ge järnet på klasserna. Nu försöker jag bara ladda till afro och core som jag har i e.m. men har bara fått drygt fem timmars sömn p.g.a. min värk i natt så det blir mycket kaffe och sen lite frukt för att få lite speed i alla fall.


Nu har vi ju för övrigt fått en del nya gäster och många gamla har åkt hem.  Det känns lite tomt när det är vissa gäster som man får bra kontakt med och som livar upp stämningen åker. Vi har haft en supergo familj här i tre veckor så dem köpte vi t.o.m. en liten present till nu när de åkte, de längtar redan tillbaka och vi saknar dem här. Vi har ändå fått många nya fina gäster också och det är ju en del av det här jobbet, att det är många olika personer som kommer och går, både på gott och på ont.


Godkänt

Måste faktiskt ge mig själv godkänt efter Powerstepen igår. Gjorde inga direkta jättemissar men fick inte ut det där extra som man får när man är mer säker på programmet. Det är bara att öva, öva, öva så kommer det också!
Unnade mig själv faktiskt t.o.m. en liten belöning när jag varit så duktig, eller rättare sagt så gav min snälla leed Elin mig en belöning i form av ansiktsbehandling! Var väldigt länge sen jag var på en sådan och även om jag tyckt om det tidigare så var nog det här den bästa jag varit på. Kanske  var det för att jag vekligen fick släppa alla spänningar jag byggt upp inför klassen m.m och för att jag känner Elin så jag kan slappna av ordentligt.

Idag är min lugna dag där jag har öppning i spa:t, sen lite marketwalk och så fotboll och vattenbasket. Jag tänkte köpa mig någon fin sarong nu när jag ska på marknaden, det är väldigt användbart här har jag kommit fram till.
Idag ska vi också ha staffmeeting i vårt team där vi bl.a. ska gå igenom utvärderingarna vi ska göra på varandra. Måste ju säga att jag nog har de bästa kollegorna så det kommer nog bli toppbetyg på dem, får hoppas att de tycker samma om mig. Utvärderingarna är bl.a. till för att de på HK ska se hur vi skött oss eftersom det nu är dags att söka vidare till vintersäsongen. Jag ska söka till Thailand men har inte bestämt mig för om jag ska ta det nya eller gamla hotellet i första hand. Egentligen tror jag inte det spelar så stor roll, jag blir bara glad om jag får nåt av dem i och med att konkurrensen är mycket hårdare till vintern än till sommaren.

Nervositet

Är lite smått nervös inför min Powerstep klass som jag har idag klockan fem. Det gick verkligen bra förra veckan när jag körde den gamla och det kändes att man verkligen kunde den, och så är jag så dum att jag går och byter ut den nu då. Tyckte ju faktiskt aldrig riktigt om den klassen vi haft nu så trots att jag beger mig ut på lite okänt vatten igen så tror jag nog att det blir bra. När man tycker om något är det ju också lättare att motivera andra.

När jag körde igenom det jag hade lärt mig hittills igår så gick det faktiskt bra men däremot när jag kom hem från jobbet och skulle öva in resterande låtar så gick det sämre. Inte det att jag var helt värdelös och inte kunde lära mig men däremot blev jag helt skogstokig på DVD:n eftersom  den envisades med att hacka och slå av sig själv hela tiden. Som tur var har man ju lite rutin i alla fall så jag försökte snabbspola (då kunde man i alla fall se det mesta av låtarna) och sen utförde jag rörelserna själv till musiken så verkar det som att det fastnade ändå. Gick lite tidigare till jobbet imorse just för att se hur det gick att göra allt när jag hade redskapen att öva med också och blev faktiskt glatt överraskad att det verkar ha satt sig!

Även om det nu känns som att jag kan det någorlunda bra så är det ju såklart lite nervöst och pirrigt just för att det är första gången. Jag har på senare tid kommit på att nervositet faktiskt är något positivt för det mesta. Om man aldrig utsätter sig för något man är lite nervös eller rädd för så utvecklas man heller aldrig som människa. Varje gång jag gör något som för mig känns nytt och främmande så får jag faktiskt en liten kick och kan tänka att "jag kan ju faktiskt det här".

Har en hel del tid för tankar idag märker jag eftersom jag typ har receptionstid hela dagen och det finns inte överdrivet mycket att göra just nu. Vet inte om det är bra eller dåligt att tänka så mycket men just nu försöker jag i alla fall ladda inför vattengympan och sen Kidsplay innan det är dags för dagens stora utmaning. Återkommer om hur det gick...

Sänder även tankar till vårt fina showteam som har sin chef från Sverige här för att göra utvärdering på dem. Hoppas att de också känner av lite positiv nervositet som de kan ha nytta av ikväll på showen.

Afrikat

Ibland får man verkligen panik på nätterna här pga hettan! Natten till igår var en sån natt där jag komnade sent låg och vände och vred på mig i sängen som en annan iller och sen vaknade på tok för tidigt för att gå upp på toaletten. Igår när jag vaknade 5.45 kunde jag verkligen inte förmå mig att gå tillbaka och lägga mig igen då det kändes som att jag höll på att kvävas i lägenheten. Jag var bara tvungen att komma ut och få lite luft, så sagt och gjort så gick jag ut på en superskön morgonpromenad. Kom tillbaka ungefär i lagom tid till när klockan egentligen skulle ha ringt så då passa det bra att äta lite frukost tillsammans med Tess och sen tog vi taxi iväg till Puerto Base.

10.00 skulle katamaranen Afrikat segla iväg och vi var där i god tid så vi satt först och njöt av värmen och drack en kall Pepsi. Jag var lite orolig innan att jag skulle bli sjösjuk eftersom jag lätt mår illa av karuseller och så och ibland av vingliga buss-eller bilfärder. Har dock aldrig blivit sjösjuk innan vad jag kan minnas så trodde ändå inte att det skulle vara någon fara. Det visade sig tyvärr att det blev illa. Började må lite illa redan från början men tänkte att det nog inte var någon fara och att det skulle ge med sig. Ungefär halvvägs bort mot första stoppet gungade till rejält av några jättestora vågor och då sa magen ifrån och jag fick luta mig över relingen för att kräkas. Lite pinsamt var det men ändå skönare efteråt eftersom det släppte lite på det värsta illamåendet.

Första stoppet lite utanför Puerto Mogan och där fick vi möjlighet att bada, snorkla och åka speedboat. Eftersom jag fortfarande mådde lite illa nöjde jag och Tess oss med att bara bada lite så det var skönt. På vägen till nästa stopp (ca 10 minuter bort) somnade jag till och när vi väl var framme då så mådde jag mycket bättre, tror mycket av illamåndet berodde på alldelens för lite sömn. Guiden som var ansvarig retade mig lite för mitt illamående och sa att jag får ta hand om disken om jag inte började må bättre men det gjorde jag ju som tur var. Efter det att jag och Tess hade hoppat i vattnet igen så frågade kaptenen om jag mådde bättre och ville åka speedboat nu istället. Så jag och Tess fick en privat långtur där han körde med oss som en galning och härjade. Sen fick vi testa köra också och det var jättekul! Tess körde en gång och jag körde två gånger, blev riktigt hajj på det efter ett tag så man vågade gasa på lite extra! När vi kom tillbaka till katamaranen igen så satt de andra och åt och det var gott för mig att få i mig lite i min tomma mage. Vågade inte äta allt för mycket och det blev bara cola och vatten för oss, trots att det var fri tillgång till både öl och sangria. Efter maten var det dags att åka hemåt igen och jag sov faktiskt nästan hela vägen, mycket skönt och välbehövligt. När vi klev av båten sa guiden att vi var varmt välkomna tillbaka igen men att jag då var tvungen att ta åksjuketabletter innan. Ska nog ta han på orden och åka en gång till men med rådet i eftertanke, det var ju annars en väldigt rolig och skön utflykt!

När vi kom hem till Arguineguin gick vi och handlade lite och gjorde lite mat hemma innan vi skulle gå till Christian på tårtkalas. Det var hans sambosar Anna och Elin som hade fixat lite tårta och bjudit dit oss alla utan att Chrille visste om något. Han fyller egentligen år idag men eftersom vi jobbar olika tider fick vi fira honom igår och det var uppskattat. Det roligaste på hela kvällen var nog projektet "Sätta 24 ljus på tårtan och tända dem". Emmas kille Peter satt i hörnet och försökte guida Elin som gjorde tappra försök med hjälp av mig och anna att få fast alla ljus i sina hållare och sen i tårtan. När alla väl stod där (å ja, nästan stod i alla fall) så blev det stora problemet hur man skulle tända alla utan att bränna sig, få dem att stå kvar och inte droppa stearin. Vi lyckades tillslut få alla (eller nja, nästan) ljus tända så Christian fick blåsa ut dem. Ganska kul hur man kan göra sig sån möda för att se ett nöje som varar ungefär en sekund.

Efter en god och trevlig tårtstund gick vi ner en sväng på byn för att kolla in det rådande vattenkriget som skedde över hela byn. Det var avslutningskvällen på deras dryga vecka av Fiestas del Carmen och då går alla beväpnade med någon form av vattenvapen genom byns gator där folk även kastar vatten ner från balkongerna. En mycket rolig tillställning som vi tyvärr missade för att vi satt och åt tårta lite för länge. När vi kom ner till byn hade de haft finalen på torget och de flesta var på väg hem igen. Så jag och Tess gick hem till oss igen där vi bara hade en lugn kväll och såg film, "Dude, where´s my car", den var jätterolig.

Somnade verkligen gott sen men fick ett plötsligt uppvaknande kl. 00.00 när de började smälla en massa raketer och sköt med kanon lät det som. Det var slutspurten på Fiestan så somnade faktiskt lugnt in till ljudet av det igen.

Idag har det varit den verkliga finalen på Fiestan när flera hundra båtar åkte längst kusten som hedring till deras fiskehelgon. Det var ganska coolt att se och lyckades även fånga lite på bild.

 En fiskebåt vi såg under utfärden

 Utsikt från Afrikat


Avslutningen på Fiesta del Carmen, MASSA båtar!


Lovely

Hade en såå härlig dag i onsdags! Som jag skrev då så skulle vi till Puerto Mogan på dagen och kolla. Det var jag, Damien, Anna och Amanda som tog bussen dit efter lunch och eftersom Damien har varit där så var han lite av vår PG (Personliga Guide!). Puerto Mogan kallas ju "Gran Canarias Venedig" där det ligger en massa vita små pittoreska hus längs de klarblå kanalerna och det växer en massa fina, färgglada blommor överallt. Förutom att gå omkring och strosa där så badade vi även på den lilla stranden som fanns där och det var helt okej. Innan det sen var dags att åka hem gick vi på ett litet engelskt café och åt cheesecake, mums!


Det blev lite stressigt sen eftersom vi egentligen skulle åka till Playa del inglais kl. 19.00 och vi var hemma 18.30. Men vi sköt fram det en halvtimma så att jag och Damien hann hem och duscha inna  vi mötte upp med Christian och tog taxi till Hard Rock café. Jag har aldrig varit på något Hard Rock innan så det var kul att se och maten var så himla god! Vi delade på en stoor nachostallrik till förrätt och sen åt jag fajitas till varmrätt och drack vitt vin till. Det blev inte så sent när vi åkte hem igen så när vi kom tillbaka till Arguineguin gick vi en sväng i byn och kollade på tivolit och på någon form av orkester som uppträdde vid torget, de firar ju fortfarande Fiesta del Carmen. Så när jag väl kom hem somnade jag som en baby med ett leende på läpparna.


Eftersom onsdagen blev så bra så hade jag kvar en massa energi på torsdagen då jag som vanligt hade fullt upp på jobbet. På förmiddagen inga konstigheter i välkomstmöte och Youthdance, sen blev det full action efter lunch med sex stycken ursöta snälla barn på Kidsplay! Efter en rolig match som jag dömde i vattenbasket så var jag överladdad till min aerobics. Jag var t.o.m. så överladdad att jag vid ett tillfälle druttade rakt ner på rumpan men det såg nog värre ut än vad det var då jag har en del att ta emot med! Klassen var annars den absolut bästa hittills med alldelens lagomt mycket folk (14 stycken) så kände mig riktigt nöjd efteråt! Energin höll i sen är jag kom hem också så jag fortsatte öva på den nya Powerstepen. Skulle egentligen följa med mina kära sambosar ut på byn och fika men var tvungen att göra klart mitt nya vattengympapass och där tog verkligen min energi slut så var helt färdig när jag tillslut kom i säng halv tolv.


Igår fick jag även reda på att hon som hyr min lägenhet har hittat en ny så har haft en del att tänka på i och med det och det nya vattengympapasset jag skulle ha idag. Har börjat kolla lite på blocket i alla fall så jag snabbt kan få in någon ny bra hyresgäst, tips mottages gärna! Vattengympan idag då? Den gick sådär i och med att jag inte kunde den till 100% och tyckte att den gick lite för långsamt. Vet inte om det var tur, men det var i alla fall bara ca 30 personer med på den i och med att det har varit mulet både igår och idag så väljer många att lämna hotellet för att åka på utflykter.

På tal om utflykter så ska jag och Tess åka med Africat (en katamaran) imorgon, det ska bli väldigt skönt att få göra något men ändå ta det lugnt. Eftersom vi ska dit från morgonen så ville vi bara ta en lugn kväll idag också. Jag var iväg till hotellet och kollade showen, "You can´t stop the beat", jag gillar musikaler så den är bra. Sen skulle de andra hem och förfesta och gå ut i Puerto Rico men då mötte jag upp med Tess och Marcus på en liten restaurang vid vattnet där de satt och drack öl och jag tog en kaffe.


Jag, Anna coh Amanda i fina Puerto Mogan


Jag och Chrille på Hard Rock Café


Marcus och Tess är glada över varsin öl


Fiesta...

Nu var det ett tag sen jag skrev något här. Har egentligen inte gjort så mycket speciellt sen sist men lever på och är glad.

I fredags var alla väldigt uppsplittrade och gjorde mycket på olika håll. Några festade rätt hårt och var ut i Puerto Rico, andra åkte till Pli och gick på Turbo och jag och mina sambosar Marcus och Tess gick ner i byn på en jättemysig juicebar och drack milkshake. Jag hade först planer på att följa med Damien, hans syster, Elin och Chrille till Pli eftersom jag hade en del energi efter mina klasser afro och core (som för övrigt Damiens syster och mamma var med på!). Jag hade dock sovit jättedåligt natten till fredag så efter vi hade varit i byn och fikat kom tröttheten ikapp och jag somnade rätt omgående.


På lördagen kom jag efter lunch på hotellet iväg till Anfi där Tess redan låg. På förmiddagen hade jag fixat lite med musiken till min vattengympa och sen på stranden låg jag och gjorde lite rörelser till. Henning, Chrille, Heidi och Atle kom också till Anfi så vi var med dom ett tag också. Senare på kvällen gick jag och mina sambosar åter igen ut på byn men den här gången för att se alla festligheter som pågick. De firar något som kallas Fiesta del Carmen här i Arguineguin den här veckan så i lördags hade alla de traditionella dräkterna på sig och det var liv och rörelse överallt, jättekul att se! Vi gick och satte oss på en restaurang och tog en kaffe och bara kollade på allt folk, det brukar ju inte vara så mycket till liv annars här i byn så det var trevligt för omväxlings skull.


Igår jobbade jag ju som vanligt bara 7.45-16.00 och hade en väldigt soft dag där jag bara häll i fotbollen och vattenbasketen. Blev dock nerslängd i poolen, again(!), innan vi ens hade börjat. Den här gången var det en gäst som varit hos oss i två veckor med sin familj och ska vara en vecka till. Han är rätt skön och har fått bra kontakt med alla i både personal och bland gäster så vet väl att han kan härja lite med oss. Det gjorde ju inte heller så mycket att jag blev blöt eftersom jag slutade sen och det var skönt att för en gångs skull inte toksvettas när man sitter och bedömer vattenbasketen. Gick hem direkt efter jobbet och hade sen tid för vaxning innan vi skulle träffas klockan sju för att gå ut och äta.  Det var jag, Amanda, Anna och Elin som gick till en jättehärlig thailänsk restaurang. Jag är Tandoorifisk som var jättegod och drack ett glas vin till. Sen kom Tess också dit och gjorde oss sällskap och då satte vi oss i "loungeavdelningen" och tog en smoothie. Sedan gick vi en omväg hem förbi torget vid hamnen där det var lite uppträdanden eftersom de firar Fiesta del Carmen hela veckan. Det var verkligen jättekul att titta på eftersom det var så B. Dels var det någon transvestit som mimade dåligt, sen var det en grupp dansare som dansade bl.a. till "Pokerface" och "Thriller" och det såg ut som att de hittade på lite eftersom och inte var speciellt inövade, vissa såg t.o.m. ut att inte ens vilja var med! Det ska bli roligt att se här nu till helgen igen då det är "final" på fiestan och någon form av "vattenfestival".


Idag ska jag nu strax gå ner på hotellet och äta lunch och sen bär det av till Mogan, sen ikväll blir det nog middag i Pli och Hard Rock café...

 Jag och Amanda på Fusion

 
En transa som "sjunger" med två "dansare"

 Amanda, Tess, Elin och Anna


Tankar...

Just nu känns bara allt så där oerhört bra igen. Det är verkligen härligt att man lever ett sånt liv som man faktisk gör här. Har ju ett underbart jobb och den senaste veckan har vi haft så himla sköna gäster som förgyller arbetet lite ytterligare. Har dessutom världens bästa arbetskollegor/vänner här som gör att man trivs extra bra. Igår var vi ju lediga och var då nästan allihopa och solade och badade vid poolen på Dorado Beach. En superskön dag med mycket värme och härliga skratt.

Har ju haft min kära pappa och Enni här på besök i två veckor och det är verkligen också något som jag har uppskattat jättemycket och fått massor med ny energi ifrån. För det är ju trots allt det man saknar mest hemifrån, alla sina nära och kära. Det där andra smågrejerna som man kan få lite abstinens över går ju ofta att fixa, som igår när jag för första gången njöt av det svenska kaffet som jag fick av pappa och Enni.

Tänker ju en del på er därhemma och nu skänker jag lite extra tankar till min underbara stålfarmor. Hon har alltså brutit armen, tre svåra frakturer i underarmen, som de har opererat men som läkt ihop fel. Håller tummarna nu på att denna operation gick bättre och att du får läka ordentligt så du kan fortsätta dina aktiva dagar med träning och långa cykelutfärder. Jag hoppas i alla fall att min kära farmor kanske kan komma och hälsa på mig till hösten och att även alla andra därhemma kan komma hit någongång och se hur jag har det här.

Nu laddar jag för fullt för resten av dagen som jag tror blir hur bra som helst med vattengympa, kidsplay, aerobics och flow!


Skön tisdag

Hade en så skön dag igår. Hade i ooch för sig öppning men gick rätt bra eftersom jag inte var så trött. Fick dessutom ta marketwalken eftersom Tess skulle vinka av sitt besök. Det kom dock bara ett ungt par på marketwalken så det blev en snabb powerwalk istället, mycket skönt.
Min återkommande tisdagsaktivitet fotboll brukar ju aldrig bli av eftersom det aldrig är någon som kommer på den, så det brukar alltid bli att jag sitter och håller Christian sällskap och kollar på Ministars, kan typ alla låtar där nu. Nu har vi dock haft ett väldigt hälrigt och aktivt gäng med gäster så igår blev vi tio stycken inkl. mig som spelade. Tyvärr är det väldigt varmt för att kunna orka någon längre match men vi körde i alla fall 2x10 minuter. Det var jättekul men det tyckte dessvärre inte mina stackars benhinnor! Har ju haft en del problem med dem på senaste tiden men lärt mig leva med att det kommer och går. Igår var det däremot nästan outhärdlig smärta så får nog passa upp med att springa omkring på så hårt underlag med tvära start och stopp i fortsättningen.
Jag hade i alla fall återhämtat mig tills efter lunch så jag gick in i salen och tränade på nya powerstepen. Blev så himla glad för att jag typ kunde alla de första sex låtarna nästan helt, de är så bra dessutom.
Klockan tre sen så var det dags för mig att hålla i vattenbasketen som är så rolig att se på nu när de är så många med och det är stenhård kamp. Nu var det mellan sverige och norge och det var ca 30 stycken med totalt! Sverige vann så det var roligt och kanske tur för mig eftersom när de förlorade sist jag dömde, i söndags, så åkte jag i poolen sen med kläderna på!
Efter jobbet så var söta Elin snäll nog att massera mina vader. Jag kan ju inte säga att det var skönt direkt men det var nog precis det jag behövde!
Sen var det bara hem och göra sig i ordning eftersom jag skulle fara till pli igen och äta med pappa och Enni. Det var ju deras sista kväll så det känns ju lite trist, men känns som att det nu inte är allt för länge innan vi ses igen. Maten var som vanligt supergod och de hade det som jag varit sugen på så himla länge nu: grillad lax! Sen åkte jag hem igen mätt och supertrött så stupade i säng direkt.

Playa del inglais

Fick besök av pappa och Enni i fredags igen. Den här gången kom de och såg hur jag har det på jobbet. Först var de med på vattengympan som de tyckte var kul. Senare var pappa även med på min core som tydligen inte var lika roligt utan mest jobbigt, tror nog han behövde det. Sen åkte de vidare hemåt och jag gick efter jobbet hem för att göra mig i ordning till kvällen.

Kvällen började med att jag, Elin och Anna gick till Emma och Amanda på lite förfest. Det var väldigt trevligt där vi bl.a  spelade lite drickspel med kort och firade Elin som fyllde 26 år efter tolvslaget, den 4:a juli alltså. Sen mötte vi upp med Marcus, Henning, Christian, Damien och hans ex Anna och tog taxi till Pli. Började kvällen på Turbo rockpub och sen blev det lite andra ställen i "hålet" där Henning fixade VIPkort åt oss så vi fick gratis drinkar! Hade det skönt sen eftersom jag skulle sova på pappa och Ennis hotell så det blev nära att gå hem sen.

Har alltid svårt att sova länge när jag har varit ute och festat och så även igår. Men det var ju rätt bra eftersom vi då kunde ta oss ut till poolen i hyfsad tid. Låg vid poolen i ca två timmar och åt sen lunch på hotellet innan vi gick en långpromenad till Meloneras. Var ganska mör i benen efter alla mina klasser och dessutom en kväll i, för mig, skyhöga klackar. Det var ändå ganska skönt att gå längst stranden och vi höll inte allt för högt tempo. Däremot blev det taxi tillbaka till hotellet sen och det var nog skönt då min energi hade tagit slut efter ganska dåligt med mat under dagen. Så när vi kom tillbaka till hotellet fikade vi lite och sen somnade jag ca en timme på soffan innan jag tog bussen tillbaka hem igen.


Amanda, Emma och jag - coola rockbrudar!


Sandskulptur vid Melonerasstranden


Las Palmas med pappa och Enni

Tisdagen blev en rätt så lugn dag för mig. Slutade som vanligt kl. 16.00 och tänkte då gå ut på stranden och sola och läsa lite. Solen var dock i moln så det var så där lagomt varmt så jag somnade typ direkt och sov en timme! Behövde nog det. Tess fick ju sitt efterlängtade besök i tisdags så på kvällen sen tänkte jag hålla mig lite borta så jag gick över till Elin och Anna och såg "Allsång på Skansen" på SVT Play. Först hade de inte fått in det nya avsnittet så vi såg premiäravsnittet. Det var lite roligt för då fick jag se Anna dansa bakom Måns. När vi såg det nya sen så tänkte jag hålla ögonen öppna eftersom jag visste att mina vänner skulle dit. Det hade jag inte behövt eftersom de blev ordentligt inzoomade två gånger! Kändes väldigt kul att få se min bästa vän Marie på tv och hennes kille Henric, Bella och hennes kille Andreas.


Min lediga dag började jag med en morgonlöprunda. Vid tiosnåret sen åkte jag iväg till Pli för att möta upp pappa och Enni, därifrån tog vi vidare bussen till Las Palmas. Tanken var att vi skulle strosa runt och titta på allt där och inte så mycket shopping. Men nu var det ju så att vi faktiskt gick efter den stora shoppinggatan och då kunde jag bara inte låta bli att shoppa lite. Det blev en klänning och ett linne på rea plus lite sov- och underkläder så var ju inte så farligt i alla fall. Vi fick i alla fall se lite turistgrejer där; katedralen, Canteras stranden och Santa Catalina parken så vi var ganska nöjda när vi sen åkte hem till deras hotell igen. På hotellet åt vi lite snacks och drack vin, rom och likör på deras balkong, sen hann jag med att totaldäcka på den sköna soffan innan det var dags för dusch och middagbuffé. Som sist blev vi tokmätta efter den underbara buffén så efteråt gick vi en sväng till Yumbo center och Café de Paris där vi bara tog en liten drink innan jag åkte iväg hemåt igen

 
Pappa och Enni vid ett mysigt torg där vi tog en fika


Jag vid katedralen


RSS 2.0