En alldeles, alldeles underbar dag!

 

En kaktus på vägen till Amadores (ganska passande)


Vi vaknade faktiskt utvilade i god tid på vår lediga lördag, ca 8.00, men låg kvar och mös ett tag innan vi tog oss upp för att gå ut på en morgonpromenad. Det var jätteskönt att komma ut och röra på sig, även om det inte blev någon direkt powerwalk, och det var molnigt och svalt så det var behagligt. Innan vi gick hem igen gick vi förbi Spar en sväng och köpte lite frukost som vi sen avnjöt i soffan.


Klockan tolv tog vi bussen til Puerto Rico där vi först gick och beställde tid för Damien hos tatueraren och sen köpte med oss lite lunchmackor från Subway. Sen promenerade vi längst stranden hela vägen till Amadores beach, med bara ett litet stopp för att köpa mjukglass. Mm.. första mjukglassen på typ ett år för mig!


Det var jättefint att gå till Amadores och när vi väl kom fram blev det direkt ett dopp för att svalka ner oss, och svalt (nästintill kallt) var det! Sen fördrev vi tiden med lite M.I.G spel inna det var dags att hugga in på den goda luchen, Subway chickenteriyaki, mums!


Efter att ha legat på stranden i ca tre timmar kände vi oss nöjda och åkte hem kring femtiden. Väl hemma hos Damien igen gjorde vi oss i ordning och bara tog det lugnt inna vi kring halv åtta tog taxi tillbaka till Puerto Rico igen. Vi åt middag på en kinesisk restaurang där de hade jättegod buffé, rätt kul att jag som inte ens tyckt speciellt bra om kinamat tidigare nu äter det för jämnan.


Halv nio var det sen dags för Damien att gå till tatueraren och jag följde självklart med som den stödjande flickvän jag är. Hm.. Kanske mer var jag som var nojig och nervös än vad Damien faktiskt var. Jag hade ju själv väldiga problem när jag gjorde min tatuering och höll på att svimma hela tiden så den var lite bra för mig nu att få vara med och härda mig lite. Damien har haft som tradition att göra en tatuering för varje säsong han varit ute så det har ju blivit en del. Den här blev i alla fall jättesnygg, ett anagram där det står life/death på underarmen.


Jag har sagt tidiagare att om jag skulle få Thailand till vintern så skulle jag göra en bambutatuering där, så det är bara att börja ladda då, usch... Jag har tänkt att jag skulle göra en på foten, det ska inte göra så ont tydligen med bambu så hoppas jag klarar det. Har inte riktigt bestämt motiv än men det blir inte något jättestort och sen vill jag ha något som har betydelse för mig. Några bra förslag?

Efter vi var klara hos tatueraren tog vi taxi tillbaka till Damien där det blev film, nya Harry Potter och halvblodsprinsen, och lite godis. Mysigt slut på en härlig dag...

                 
På väg till Amadores - Coola stenblock  och härligt vatten
                        


Me & my baby
       

Amadores beach

Lite M.I.G för att hålla hjärnan igång


Man blir lätt trött av att aktivera sig hela dagen (gulligt värre)


Skapande av tatuering

Ovanliga dagar...

Det har varit lite ovanliga dagar hos oss i och med att det varit lite sjukstuga i spa:t. Elin har sin onda arm sen tidigare som inte blir bättre + öroninflammation och Emma har halsont och feber, bara Tess som inte är vekling bland oss alltså. Emma har varit hemma bäde söndag och måndag men var igår tvungen att komma in för att ha en behandling eftersom Elin hade fullt och det var en PreeBook (förbetald) som skulle åka hem. Elin fick antibiotika i måndags så hon är förhoppningsvis på bättringsvägen men var tvungen jobba för fullt igår ändå, stackarn. Med mig är det däremot mycket bättre med mitt röda öga och jag fick rycka in igår igen för att ta en swedish back massage eftersom det var en "outside guest" som bokat tid. Tycker det är ganska kul ändå så mig gör det ju ingenting. I måndags hade jag egentligen en ganska fullspäckad dag på schemat men tyvärr så var det inte så mycket som blev av eftersom det inte kom några. Darten blev av (med tre personer) men core, kidsplay och varpa blev inte av. Hade dessutom min lustigaste aerobicsklass någonsin med EN person. Jag kör ju om det är så att gästen vill det och i det här fallet blev det lite individanpassad aerobics i 30 minuter. Vad gör man inte för gästerna..? Vi har satt in en ny aktivitet på schemat eftersom vi inte kan han vattenbasket något mer eftersom poolen är lite sönder, så nu har vi ibland kubb. Jag tycker det är jättekul att spela kubb men tyvärr har intressent inte varit vidare stort. Igår blev det i alla fall av då det kom tre gäster. De fick möta mig och Damien i två matcher, en som de vann överlägset och en som de vann men som var jämn. När jag slutat för dagen igår gick jag och Damien en promenad och sen gick vi och åt jättegod "hemmagjord" kulglass. Senare, efter lite vila och dusch, mötte jag upp med Matilda, Elin, Nicoline och Amanda på Fusion för lite "avslutningsmiddag" för Matilda som åker hem nästa vecka, även Tess och Marcus kom förbi en sväng. Det var som vanligt jättegott och trevligt. Trots att det inte blev sent ute igår så blev det rätt sent innan Damien kommit hem och vi hade tagit oss i säng. Så imorse sov vi faktiskt till elva! Det är nog det längsta jag sovit sen jag kom hit så kände lite panik när jag vaknade. Vi hade egentligen tänkt ta oss till Amadores Beach idag men tog oss ur lägenheten först vid tre så det blev bara någon timme i poolen vid Green Beach där vi även spelade lite M.I.G. Nu har vi precis kommit tillbaka till Damien efter jättegod middag på hotellet (en av mina favoriträtter här, "gamla kläder" typ spansk pyttipanna) plus glass till efterrätt. Så nu tänkte vi bara mysa i soffan och se lite film...

Mys...

Igår blev det bara en jätte lugn och skön ledig dag med min mysiga kille där ingenting var direkt inplanerat.

Vaknade 9.20 men tog det bara lugnt och mös på innan vi gick ner till hotellet och åt lunch vid halv ett. Sen gick vi till Green Beach och var som vanligt små blötdjur och låg i vattnet några timmar innan vi var som russin och lessnade. Då gick vi bort till Patalavaca och åt jättegod lax - och räkpasta och blev sen jättetrötta. Så då gick vi bara hem till Damien igen för att ta en lite siesta.

Hm.. Drygt två timmar senare vaknade vi.. 20.15! Vi skulle egentligen ha åkt till Pli för en avslutningsmiddag för Sara i receptionen men visste ändå inte riktigt var stället vi skulle till låg så det var väl lika bra. Lite konstigt kändes det i alla fall att ha sovit så länge och sen gå upp igen. Jag kilade snabbt hem och duschade, bytte kläder och packade om för att sen möta upp med Damien igen och gå och handla. Vi handlade för en myskväll där vi gjorde kycklingtacos och åt en massa godis framför en film som hette "Hangover", den var jätterolig.

Det blev ju ändå att man kom i säng ganska sent igår när vi hade sovit tidigare på kvällen så har inte fått så många timmars sömn i natt. Har däremot inte kännt mig speciellt trött idag utan tvärtom haft en massa energi. Jag fick ta en behandling som Emma skulle ha idag eftersom vi inte fick tag på dem och det ändå var en Swedish back massage som jag ju kan. Det var faktiskt ganská kul att få göra något annat också. Min vattengympa gick sen jättebra med en massa glada människor och nu även med vår nya vattengympamatta så mina benhinnor också blir glada. Eftermiddagsklasserna gick också jättebra (trots att det bara kom tre stycken på Powerstepen inkl. Amanda) och hade även lite energi över efter att ha fått lite middag i mig så jag masserade Amanda. Kommer nog dock ta det väldigt lugnt och ligga död resten av kvällen.

Jag blir nu väldigt irriterad på min j-vla ögon som bara är jätteröda hela tiden. De har varit lite irriterade ett tag men har testat att byta både linser och mascara och det verkar inte hjälpa. Har vilat ögonen från linserna hela dagen idag förutom när jag hade vattengympan och mina två klasser. Nu ska jag också gå hem och vila ögonen (eller hem till Damien rättare sagt) men blir det inte bättre tills imorgon så får jag nog gå till läkaren.

Thailand - here I come!!

JAA!! Idag fick jag äntligen reda på mitt öde till vintern...

Om vi börjar från början så fick jag en rätt skön start på morgonen när jag vaknade utvilad föra klockan ringde med ett gulligt SMS i telefonen. Efter min goda frukost bar det sen iväg till jobbet där jag skulle ha powerwalk. Tyvärr har inte vår powerwalk varit så populär trots att vi gör reklam för den varje vecka så det kom ingen idag heller. Det gjorde dock inte så mycket eftersom jag då kunde gå en sväng själv och sen hämta upp min sötnos på vägen tillbaka.

Sen var det då dags för lite dart där det faktiskt kom några gäster idag så det var kul. När jag var på väg från darten träffade jag på Damien som sa att jag skulle springa iväg till spa:t och såg lite lurig ut. "Jaa.. Det är ju dit jag är på väg" tänkte jag. När jag väl kom in i spa:t väntade två nyfikna Tess och Elin och en lurig Ingela på mig och då fattade jag var som var på gång. Shit, va nervös jag blev då! Ingela och jag gick in i ett rum för att prata och hon sa då att jag fått det jag ville men ändå inte. Hm..

Jag har alltså fått det jag sökte i första hand - Kamala Beach i Phuket, YEAH! Men jag fick inte som lead utan "bara" som host vilket inte gör mig så mycket. Det hade varit roligt med en lite större utmaning men samtidigt så är Miniland något nytt för mig och så länge jag får åka till Thailand och får en bra lead där så blir det nog bra!


Ett sorgligt farväl men en härlig roadtrip

Ibland är det kul att se hur liten världen är. Som när jag t.ex. var på väg tillbaka till hotellet efter min marketwalk i tisdags f.m och fick se min gamla kollega Emmanuel med sin familj på vägen. Jag visste i och för sig att de skulle semestra här på Gran Canaria i tre veckor nu men att se dem just där och då var lite roligt. De har precis börjat se slutet på sin semester och haft så fullt upp så de har inte hunnit komma och hälsa på mig något så då passade det ju bra att vi hann ses lite då i alla fall.

Tisdagar är ju för övrigt min lugnaste dag på jobbet och när jag nu slutat i tisdags klockan fyra gick jag, Damien och Anna till Green Beach för att bada lite. Det var sista gången vi badade där med Anna i och med att hon skulle resa hem igår så det var härligt att få umgås lite med henne där. Senare på kvällen ville Anna också passa på att se sin sista show "Radio Mega Hits" så vi gick ner med henne och såg den och det var nog den bästa jag sett hitills men de gjorde den ju för Anna så.. Det blev att vi alla stannade kvar länge efter showen och för mig blev det extra länge eftersom jag skulle vänta på hela showgänget för att vi skulle gå och äta. Det var även sista kvällen som Julia hade sin kompis Johanna här och Heidi sin man Atle så det passade ju bra att vi alla gick och tog lite kinamat sen.


Elin & Anna vid showen                         Lite kinamat efter showen

Det blev en rätt sen tisdagskväll så jag tog mig inte upp för att springa utan det blev att vi låg kvar i sängen ett bra tag istället och sen åt frukost i lugn och ro och såg lite film. Dock skulle vi vara nere på hotellet 12.30 för att hämta bilen som vi skulle hyra över dagen.

När vi (eller rättare sagt jag som skulle köra) kvitterat ut bilen gick vi ner för att ta farväl av söta Anna. Det var faktiskt hela teamet (utom Tess) som stod och sa hej då och det var inte helt utan tårar kan jag säga. Det kändes verkligen ruskigt jobbigt att se en så härlig tjej åka iväg och hon kommer verkligen att lämna ett stort tomrum efter sig! Det var väldigt skönt att jag i alla fall hade Damien sen och att vi skulle iväg på vår roadtrip så jag fick tänka på något annat.


Hela gänget - Henning, Christian, Damien, ANNA, Elin, Santi & Ida

Efter vi ätit lunch på hotellet var det så dags att bege sig. Vi fick faktiskt en jättefin van den här gången som hade både CD och Ac, jätteskönt! Damien har ju då inget körkort så lotten föll ganska naturligt på mig som chaufför. Jag som knappt har kört bil de senaste tre åren (i och med att jag bott i Stockholm) var måttligt nervös! Men, efter en lite knagglig start (fick börja med en start i rejält lutande backe), så kom vi i alla fall iväg. Först bar det av till Puerto Rico för att köpa lite hudvårdsprodukter och parfymer och sen, efter ett litet stopp hos mig och för att handla, så körde vi på upp mot bergen. Även bergsvägarna var en väldigt stor utmaning för mig som är så fruktansvärt höjdrädd! Jag har ju fått jättemycket svindel bara av att sitta och åka med i bilen så nu när jag själv skulle köra blev det lite nervigt första gångerna jag kollade ner i de djupa dalarna, men det gick sen tillslut väldigt bra!

 Jag och bilen















Glad över att jag kunde!

 Höga berg och djupa dalar...
















Var tvungen att sträcka på mig ibland också

Vi hade egentligen inga direkta planer på exakt var vi skulle köra, men vi hade hört att det finns sjöar i mitten av ön så vi ville gärna hitta till någon av dem. Tillslut hittade vi också faktiskt en jättemysig liten sjö i ett landskap som såg ut nästan som Sverige. Vi stannade till där och bestämde oss, trots lite mycket alger (och ankor som en viss person har lite fobi för?!), för att bada där. Det var rätt mysigt faktiskt.

 Fint va..?














Söta ankor (eller hur Damien?)


Mysigt var det...


Efter doppet begav vi oss vidare genom berg och dalar enda ner till Las Palmas. Vår slutdestination där hade vi bestämt sen tidigare, det var en japansk resataurang som heter Sakura IV. Det är jättehäftigt eftersom maten kommer på små tallrikar efter ett rullband så man bara kan plocka vad man vill äta, och HUR MYCKET man vill äta! Det blir lite väl farligt eftersom det är så gott och kommer nya saker hela tiden. Jag fick vid ett tillfälle när jag började bli mätt en flash av hur det kunde te sig som en riktig marddröm, hur mycket man än äter så kommer det mer, och mer, och mer...

  Damien är hungrig















Jag med, men lite förvirrad i början...

Mätta och belåtna styrde vi sen hemåt igen efter motorvägen. Jag var ju rätt less på att köra på de små kringelkrokiga bergsvägarna efter ett tag så tyckte först det var skönt att gasa på på motrovägen, men när det är mörkt och man är trött är även det lite jobbigt tillslut. Som tur var hade jag en go kille vid min sida och Bryan Adams i CD spelaren så vi tog oss hem helskinnade. Väl hemma kröp vi upp i soffan och såg nya Ice Age 3 som var riktigt rolig!

Onsdagen blev en dag som började lite i sorg men som övergick i mys och glädje så det kändes riktigt skönt. Idag har det dock känts lite tomt efter Anna, och speciellt på KidsPlay som vi alltid hade ihop, men det ger nog med sig eftersom. Hade i alla fall en hälrig vattengympa och nu avslutade jag med en tuff Powerstep som gick helt okej.

Make-up artist?

Söndagen blev en väldigt lång dag för mig. Började med öppning av spa:t 7.45 och var såå trött efter bara några timmars sömn. Hade dock en flowklass klockan nio och det var väldigt skönt att få den lilla starten på dagen i alla fall. Sen hade jag också youthdance innan lunch och det var skönt eftersom jag frös så mycket innan (det är kallt i spa:t, men härligt att få frysa lite ibland faktiskt) så då fick jag upp lite värme. Dagen gick ändå hyfsat fort och när jag väl slutade klockan fyra gick jag ut på stranden och sov och läste i nästan två timmar. Efter middagen sen blev jag kvar på jobbet där jag duschade och gick sen ut för att se på björnshowen. Jag har aldrig tidigare sett någon av barnshowerna så det var väldigt kul att se.

Sedan smet jag backstage för att agera make-up artist. Det var faktiskt väldigt kul att få testa på att sminka Damien men det var väldigt svårt att sminka en kille i och med att jag aldrig gjort det förut. Resultatet ser ni inte blev allt för dåligt i alla fall (okej kanske liite tjejigt men jag får väl öva lite...) Jag har tidigare haft planer på att utbilda mig till make-up artist men inte riktigt tyckt det varit värt de pengarna, men nu kanske jag får blodad tand igen och överväger saken. Man vet aldrig vad det blir i framtiden och nu är ju min främsta plan att få åka till thailand och jobba. Går verkligen runt med fjärilar i magen så fort jag tänker på det och hoppas få veta nu i veckan.

Efter att jag lekt make-up artist gick jag upp igen och slog mig ner framför familjeshowen som igår var "You can't stop the beat". Det är en musikalshow och som inledning (de gör olika "pop-ups varje kväll till just det temat som är för kvällen) sjöng Damien och Julia en jättebra duett ur musikalen "Rent".

















Farbror Grubb, Tvättis, BumBum och Isidor i "Melodi Grand Prix"


 Så här fin blev Damien!



 "Light my candle" från musikalen "Rent"
















Henning söt som tjej! Från musikalen "Hairspray"


 Full fart från musikalen "Moulin rouge"















Barnens favorit - "High school musical"

Härlig helg...

Hade ett härligt, glädjefyllt afropass och sen ett helt lagomt corepass som avslutning på min arbetsdag i fredags. Jag, Elin och Anna gjorde oss sen iordning på jobbet för att möta upp med Emma och Nicolina (den nya danska tjejen i Miniland) och gå och äta på Fusion. Fusion är verkligen ett skönt ställe där vi alltid börjar i sofforna, den här gången med ett glas rosé för mig, för att sen sätta oss vid bordet när maten är klar. Jag tog samma som förra gången eftersom det var så himla gott, red chicken curry!


Mätta och belåtna tog vi oss sen tillbaka till hotellet för att kolla på showen som var lika bra som alltid! Sen gick vi vidare till Miss Ellys där vi tog ett glas vin och satt och surrade. Tyvärr var vi alla mycket trötta efter en lång arbetsdag och Anna mådde dessutom lite dåligt så hon och Nicolina gick hem. Vi andra skärpte dock till oss lite och tog oss iväg till Puerto Rico som planerat där vi gick till Sugar Lounge för deras underbara strawberry daquari! Damien och Chrille kom också dit och vi gick vidare till Bora Bora där vi mötte Tess och Marcus. Jag var väldigt trött även om jag verkligen försökte skärpa mig, men ville heller inte dricka något mer så kring ett blev det tillslut hemgång, skönt.


Sov hyfsat länge (ca 9.30) på lördagen men jag och Damien skulle iväg till Bahia Feliz så efter en lite seg start åkte vi iväg kring tolv. Vi gick förbi Damiens "storebror" Alex som bor där och sen gick vi ner till Blue Village Resorten som ligger där, där vi även mötte några av Alex kollegor från Garbos. Det är riktigt fint och så skönt att få komma iväg och se något annat. Pricken över i:et var ändå att de har ett Wayne's Coffe stånd där så jag unnade mig en stor latte och kanelbulle! Åh, så gott, och så svenskt!


Efter några timmar i solen gick vi tillbaka upp till Alex och åt på en liten restaurant so hette Brooken Dreams. Jag och Damien delade på en nachotallrik till förrätt och sen åt jag kyckling med klyftpotatis, ungsstekta grönsaker, vitlöksbröd och krämig chilisås, allt var jättegott.


När Alex gick för att förbereda sig inför showen så tog vi det bara lugnt, duschade och gjorde oss iordning. Strax före sju kom Alex tjej Camilla hem och hade även med sig en kompis och "Dyk- Patrick". De skulle snabbt göra sig i ordning eftersom de också skulle med och kolla på showen. Showen skulle börja klockan åtta så innan det gick vi ner och mötte även upp med resten av gänget som skulle kolla på showen. Det var Marcus, Heidi och Atle, Julia och hennes kompis och Henning och hans två kompisar, sen var det även ett gäng från Vingkontoret, bl.a. Gabbi och Fia.


Garbo's Dinnershow, med Alex i spetsen, bjöd även denna gången på en alldeles underbar enrgifylld föreställning som varade i ca tre timmar och maten var faktiskt mycket bättre än förra gången jag var där (men denna gången tog jag vegetarisk). Efter en ganska lång dag var jag sen väldigt trött och stupade i säng kring ett när jag kom hem.



Tjejgänget på Fusion

 
"Nordic Release" - mäktig inledning och härlig humor


På Garbo's


Alex spexar

Shopping!

Det är rätt skönt att man kan ha en vanlig ledig vardag här utan att känna att man måste ut och sola och bada. I onsdags när vi var lediga gjorde jag i princip ingenting på hela dagen men visste ju ändå att vi skulle ut på shoppingtur på e.m. så då känns det verkliyegn helt okej att bara vara en stund.


16.15 möttes jag, Damien och Tess på hotellet där vi fick en hyrbil från Isla car. Det var en rätt rolig grej, en blå jeep utan tak. Så började färden med ett stopp på IKEA, åh så "hemma" det kändes! Det blev en hel del inköp där för mig i form av sängkläder, väggdekorationer, handdukar och doftljus (kan man komma ifrån IKEA utan någon form av ljus med sig ut?). Hittade även svenskt bryggkaffe som jag inhandlade, dock deras eget märke men det är ändå bra.


Efter IKEA åkte vi vidare till en JÄTTESTOR sportbutik som hette Decathlon. Där fanns verkligen hur mycket som helst, både ländare märken och deras egna. Där blev det träningsbyxor, ett träningslinne och en sporttopp för mig. Det var lite spännande att bara lämna bilen på parkeringen med alla våra IKEA grejer i eftersom vem som helst hur lätt som helst hade kunnat bara ta allting då ju bilen var helt öppen både taket och bak i bilen.


Vi hade i alla fall tur och allt var kvar så nästa stopp blev Atlantico (ett jättestort köpcentrum). När vi väl kom dit var ju klockan rätt mycket, ca 20.15, men som tur var så har de öppet till 22.00. Kände mig ändå rätt stressad och gick kanske inte precis överallt jag hade velat men kände att det nog också var lika bra för min ekonomi. Det blev i alla fall de köp jag var ute efter; Bodybutter och parfym på Bodyshop och en bikini som var på rea. Blev även två bonusköp som det dock var rea på och det var bara två linnen så är ändå rätt stolt över mig själv! Kan ni gissa vem utav oss det var som shoppade mest då? Ja, just det. Damien! Han var lite orolig innan när han skulle med mig och Tess som båda är ganska duktiga på att shoppa och trodde att han kanske skulle få sätta sig på ett fik eller något, men där misstog han sig!


Nöjda alla tre åkte vi i alla fall hemåt igen vid halv tio så det blev ju en ganska lång dag och man var rätt slut när man väl kom i säng.


Idag är det fredag vilket betyder ledigt i morgon igen. Eftersom det är Annas sista vecka här så ska vi alla ut i Puerto Rico ikväll faktiskt, men det blir nog en lugn kväll. Först nu så ska Anna, amanda och Amandas syster och mamma komma på min afro klockan fyra, det ska bli kul. Sen kommer jag, Anna och Elin att göra oss i ordning här i spa:t och sen möta upp med Emma för att gå och äta på Fusion. Sen blir det ockås show ikväll, som vi även var på igår, i och med att Anna vill se alla shower nu innan hon åker. Usch, det kommer verkligen bli tomt och trist utan henne!




Tess, Damien, Jeep...


Nu känns mitt rum mycket mer mysigt och hemtrevligt!

Olika världar

När jag nu är här på Gran Canaria och har mitt jobb, min bostad och mina vänner så känns det ju som "hemma". Sverige känns så oerhört avlägset och även om jag saknar det ibland så är det ju mest mina nära och kära som jag faktiskt saknar. Ibland får man sg dock en tankeställare att saker och ting faktiskt händer där hemma också, trots att man inte är där. Det kan vara när man pratar med en av sina bästa vänner som antingen är lyckligt eller oluckilgt kär eller har annat nytt skvaller att komma med. Men det kan ju även vara som när ens farmor bryter armen allvarligt eller när man får reda på att något där hemma har dött. Det känns väldigt surealistiskt att föreställa sig saker när det ändå känns så långt borta. Det känns som att mycket kommer att komma till en när man väl kommer "hem" igen och jag förstår verkligen att det kan vara svårt att släppa detta sköna liv som säsongare och behöva ta tag i sitt "riktiga" liv igen.

Man vänjer sig ju ändå ganska fort vid nya saker och miljöer men ibland påminns man också hur pass olika det är. Som imorse när jag satt och åt frukost och kollade när min mjölk gick ut. Tror inte ens ni kan gissa... Den går nämligen ut samma dag som jag fyller 26 år, nämligen den 17/1-2010! Vet inte riksitgt vad de gör med sin mjölk här men det känns ju inte speciellt nyttigt och är inte på långa vägar så gott som svensk mjölk (det saknar jag verkligen!)

Idag är det för övrigt "sista dagen" på den här veckan (eftersom jag räknar torsdagar som "nya" veckor då vi får nya gäster). Det ska bli ganska skönt faktiskt eftersom den här veckan har varit lite för lugn. Det har varit väldigt få på våra klasser så hoppas på aktiva gäster nästa vecka. Igår fick jag t.o.m. ställa in två klasser eftersom det bara kom en person på core och sen två stycken på min älskade aerobics, väldigt trist!


Färsk mjölk?

Underbar start på dagen!

Var lite trött när klockan ringde kl. 7.00 imorse, trots att jag sovit hur gått som helst i ca åtta timmar! Som tur var hade jag dock bestämt mig för att gå på en morgonpromenad innan frukost och nu visste jag också att Damien väntade på mig så då blir det ju lätt att ta sig iväg.

Det blev den vanliga rundan till Anfi via strandvägen och sen hem längst med den stora vägen. Det är verkligen behagligt att gå ute nu när det inte är så fruktansvärt varmt längre. Sen går ju tiden så himla fort när man går med någon och kan surra, även om effekten kanske inte blir lika givande som när man går fort med musik i öronen.

Efter en härlig promenad är det ju så skönt att komma hem och duscha och äta en god frukost. Frukosten idag bestod av havregrynsgröt med vaniljproteinpulver och björnbär, sen självklart det obligatoriska kaffet, mums!

En bra start på dagen kan verkligen betyda mycket för hur resten av dagen blir. Igår hade jag också en jättemysig start och dagen blev också bra. Desamma verkar det som att denna blir när jag nu just haft lunch och laddar för lite KidsPlay, varpa och aerobics.

 Vid Anfi

Soft...

I fredags var vi och kollade showen på kvällen. De har bytt här nu så det är "Nordic Release" på fredagar och måste nog säga att det är min favoritshow, men så är det ju också lite härligt när någon sjunger en hel låt bara för mig! Vi hade även lite finbesök här i fredags i form av våra "kollegor" från grannön, Jonas och Charlotta.

Det blev bara en lugn kväll sen på vår "juicebar", som egentligen heter Wine & Marmelade så vet inte varför den kallas juicebaren. Det blev ju i och för sig bara att dricka deras goda juice med mjölk för mig, den här gången med smak av guava, mycket bra.

Lördagen blev också en väldigt lugn och skön dag där jag och Damien åkte en sväng till Puerto Mogan efter lunch och solade och badade. Jag har bränt mig lite på armen förra veckan och börjat flagna där så ville inte vara i solen allt för mycket men det blev bara ca tre timmar och jag smorde in mig ordentligt med SF 30.

På kvällen sen blev det lite kinamat och jordgubbar med glass till två filmer. Första filmen var "The Grudge" som var hur äcklig som helst. Jag har rätt svårt för skräckfilmer och denna var verkligen inget undantag utan jag låg bakom kudden med tokhög puls och höll på att börja grina stora delar av den (jag vet att jag är lite töntig när det gäller sånt, men man kan inte alltid vara strong). För att lugna ner lillhjärtat sen så blev det en svenskt drama efteråt som heter "Du & jag" och den var rätt lättsam så det var skönt.


Jag och Anna på "Wine & Marmelade" - där även Nalle Puh var!

Grattis Lovisa och Hans till er fina lilla Sixten

Har följt min vän Lovisas graviditet med spänning genom hennes blogg och har ju även haft besök av dem här i början av sommaren. Nu har de äntligen fått sin efterlängtade räka, Sixten blev det och han är såå söt!

Har suttit här på jobbet och gråtit och skrattat om vartannat när jag läst deras förlossningsberättelse. Det är intressant hur allt kan gå och hur mycket känslor något sånt tar fram.

Var ju bara tvungen att skriva här för att gratta och visa alla en fin liten bild på en söt bebis.


Bara må gott

Det var riktigt skönt att bara få ta två dagar utan träning och bara ta det lugnt. I tidags blev det lite Green Beach efter jobbet och sen på kvällen gick jag och Amanda och såg show och sen blev det smoothie och sandwich på Fusion.

Onsdagen blev en riktig strödag där det kändes som att jag inte gjorde något men ändå blev det en del. Hann med att se två filmer, "Madagaskar 2" (I love!!) och "Surf Up". Var iväg till Green Beach en sväng som vanligt så man fick lite svalka i poolen men hann bara vara drygt en timme eftersom vi skulle mötas på hotellet klockan fyra för att hyra bil och åka till IKEA. Det var jag, Tess och Damien som skulle åka men tyvärr hade jag och Tess missuppfatttat varandra så jag trodde hon hade ringt och bokat en bil men det hade hon inte så det fanns inga lediga. Men vi skippade det då och bokade in till nu på onsdag istället.

Det blev istället en sväng till LaMarea där jag köpte nys träningsskor igen. De jag köpte sist är jättebra men känns som att det ändå kan vara bra att ha två bra skor och dessutom var de på rea så de kostade bara 37 euro! Sen gick jag och Damien och käkade på Fusion (har blivit lite av ett favorithak nu). Den här gången åt jag jättegod röd curry gryta med kyckling och broccoli och Damien beställde in jättegoda stekta jätteräkor. Det belv även en lien (eller liten och liten) efterrätt. Damien åt en supergod whitechocolat-strawberry cheesecake och jag tog en triplechocolate cake (två stora, mustiga chokladkakor som var lite varma och med vaniljglass till), mums! Det är ändå lite jobbigt när man äter så där mycket och så gott för att man börjar må lite illa sen och då ångrar man att man åt allt. Varför lär man sig aldrig det?

Idag kunde jag dock köra hårt på vattengympan och sen blir det såklart lika hårt på poerstepen klockan fem så det ska bli skönt att få utlopp för all energi jag samlat på mig...


Fusion är verkligen att rekomendera!

På bättringsvägen...

Känns skönt nu eftersom min förkylning börjar ge med sig. Tror sista bacillerna försvann ut på söndag kväll då jag slockande på soffan när jag kom  hem och vaknade med feberfrossa. Det är ockå väldigt skönt att Siroccon är borta och man kan sova hyfsat ordentligt på nätterna igen, kan ju förbättra chanserna till ett tillfrisknande också.

Igår hade jag tre pass; vattengympa, kidsplay och powerstep. Eftersom jag kände mig mycket bätte på morgonen och vi hade ställt in söndagens klasser så kände jag att det nog skulle gå bra men att jag bara kunde ta det lite lugnare (eller hur?!) Vattengympan gasade jag på så mycket jag förmådde men fick lite hostattacker emellanåt så det gick väl sådär. Kidsplayen kunde jag ta det lite lugnare eftersom det ändå bara var tre barn och två av dem var danska så Anna fick instruera dem. När det var dags för powerstepen så kände jag redan från början att jag var lite borta och virrig så det blev inte världens bästa klass. Det är ändå tacksamt just att ha klasser på ett sånt här ställe eftersom man har lärt känna många av gästerna så de vet att man varit dålig och är mer bekymrade över mig än vad de är att klassen ska vara tipptopp. Hemma i Sverige hade jag nog inte kört en powerstep i det skicket men där gäller det att prestera om man väl tar sin klass. Trots nu att klassen inte var den bästa fick jag bra respons och tror de var nöjda att få köra lite. Däremot fick jag inte så bra respons från min hals som jag fick jätteont i mer och mer under hela klassen.

Efter jag kommit hem och duschat var min första tanke att lägga mig och läsa och vila. Men några andra skulle se på filmen "Madagaskar" som jag länge velat se så tog mig iväg i alla fall. Det var nog det bästa jag kunde göra, för ett skratt är väl bra mot allt va? Och många skratt blev det, älskade den filmen! Tycker om de flesta filmer med söta djur och hur söt är inte lemurerna i Madagaskar? Speciellt lilla Mort!

Idag känns det bättre igen och idag har jag inga pass överhuvudtaget så nu ska jag passa på att vila upp mig. Eftersom det verkar som att alla insjuknar här en efter en (stackars Julia har fått halsfluss!) så fortsätter jag min egengjorda kur mot förkylning som består i: massa frukt, många koppar rooibos te (har både kanel/ingefära och kaktus/apelsin) och en massa bär (äter dels i gröten på morgonen och sen en skål som kvällsmål). Vet inte hur mycket det hjälper men det känns bra och är dessutom väldigt gott!

 
Mitt kvällsmål (massa blåbär, vinbär, hallon, björnbär, körsbär och jordgubbar)


Hur glad blir man inte av den hör söta lilla lemuren?

Hett, hett men blött, blött

Vi har som jag skrivit tidigare haft Calima här en lång period och nu har den ju då eskalerat till Sirocco. Det är väl en 40 grader typ dygnet runt och vindarna som blåser är precis som när man har hårfönen på maxvärme, det är iinte skönt! Som jag skrev igår så har jag ju även blivit sjuk så jag gick hem tidigare från jobbet igår eftersom det inte är så bra att köra två klasser när man inte är riktigt frisk. Trots hettan lyckades jag sova två och en halv timme när jag kom hem men blev tyvärr inge bättre i förkylningen. När Tess kom hem gick jag dock upp och hon fixade kaffedrinkar till oss så då beslutade jag att följa med alla ut i alla fall eftersom jag hade laddat för det så länge.

Vi började kvällen på Miss Ellys och fortsatte sen till Puerto Rico. Det var i princip alla i staffen (utom Marcus som låg hemma och var sjuk) plus även en kille från receptionen som heter Adam och två gäster (en av dem har jobbat i Miniland för två år sen). Alla var toktaggade så det blev en ganska hård kväll som jag och Tess mest spenderade på dansgolvet på Harley´s.

När jag vakande efter drygt tre timmars sömn imorse kände jag mig sjukt bakis och huvudet och bihålorna höll på att sprängas. Fick dock en trevlig överraskning när jag kollade ner på mitt golv och såg att det var översvämming! Gick upp till mina sambosar som var uppe och satt i köket och frågade vad som hänt varpå Tess började gapskratta. Det visade sig nämligen att hon hade tagit en dusch när vi kom hem men råkat somna där så det hade svämmat över! Eftersom de bygger lite snett och vint här så hade det runnit till Marcus rum men mest till mitt. Så det var bara att börja morgonen med att försöka skura upp allt i mitt rum och det tog ett tag, var nog ca 10 liter! Tess kanske tänkte att det kunde vara skönt med en inomhuspool eftersom det enda stället man kan hitta svalka på är just i vattnet.

Eftersom vi torkat upp poolen i mitt rum gick jag och Damien istället till poolen på Green Beach vid lunch. Vi låg verkligen i vattnet hela dagen (ca fem timmar!) och såg mest ut som russin när vi väl gick upp. Det var i alla fall jättehärligt och tror även det var bra för min förkylning eftersom jag känner mig lite piggare nu. Innan vi gick hem gick vi till Miss Ellys och åt lite bakismat (hamburgare och pommes för mig), välbehövligt.


Fångad av en AC vind. Man gör vad man kan för att hitta någon form av svalka!


Hela tjejgänget på Miss Ellys


RSS 2.0