Träning, träning och så lite träning

Igår kände jag mig verkligen pigg och hade en massa energi att göra av med. Därför tog jag mig upp för att springa en sväng på morgonen innan frukost och jobb. Det var en sån där jätteskön löprunda som kändes ganska lätt. Kan nog bero på att jag inte sprungit på ett tag och kände mig ganska lätt i benen.

Jobbade 10.00-17.00 men hade inget pass under dagen så när jag slutat passade jag på att träna i vårt lilla gym. Det blev ett bra pass där biceps och triceps fick sig en omgång. Tränar ju inte så mycket ren styrketräning nu när man har så mycket annat så det kan jag sakna lite ibland, men som nu när man är inne i allt annat känner jag att jag kan ta mig tid och ork att göra annat än klasserna också. Följde med Tess till hennes lokala gym för att köpa proteinpulver sen och då frågade den jättesnälla damen som jobbar där om jag inte skulle börja träna där. Mitt mission var ju från början att göra det när vi kommit in i allt men just nu känns det en aning för seriöst så jag nöjer mig med bårt lilla gym på jobbet, får väl följa med Tess någon enstaka dag kanske. För övrigt så var proteinpulvret jag köpte supergott! Det var med långsamma proteiner så då blir det mycket tjockare än vanliga proteinshakes. Det som jag köpte nu hade smak av vanilj så det kändes ungefär som att äta vaniljsås!

När jag kom hem sen så hade jag inte så mycket att göra så jag satte igång DVD:n med den nya Power stepen. Lärde mig faktiskt de första tre låtarna som i och för sig var ganska lätta. Första och andra låten är två av mina favoritlåtar - Britney Spears "Circus" och Pink "Sober".  Musiken i en klass gör så oerhört mycket så den här verkar lovande hittills, även i rörelserna, och den verkar bra annars också. Ser så mycket fram emot att få byta till den nya även om vi haft just powerstepen kortast tid men enligt min personliga åsikt så var den gamla inte speciellt bra.

Idag kommer vi då alltså få besök till vår lilla lya. Tess går runt här och är jättenervös just nu och vi tycker självklart också det ska bli spännande att få se vem hennes lilla "vän" är...

Härlig helg - tjejmiddag, bergsvandring och besök

I fredags blev det en fullspäckad dag. Jobbade först 9-18 och hade bl.a afro och core som faktiskt gick rätt bra. Sen var det bar att skynda sig hem för att förbereda inför min tjejmiddag. Hade gjort lite kvällen innan, bl.a lagt bönor i blöt så de kunde förvälla så det var ju tur eftersom det ändå blev lite stressigt. Tess hjälpte mig att hacka sallad men eftersom vi bara har en stekpanna och bara de små plattorna fungerar så tog det ett tag innan jag hade stekt allt klart till mina tortillatårtor. Tjejerna skulle komma klockan åtta så kvart i åtta hoppade jag in i duschen och var så när som klar när de kom. Skulle bara ha i tårtorna ca 15-20 minuter i ugnen och göra lite guacamole.


Midddagen blev i alla fall lyckad och alla verkade tycka om det. Har gjort tortillatårta mycket hemma i Sverige men här blir det lite andra saker och jag fick improvisera en del, framförallt med den vegetariaska eftersom jag aldrig gjort det tidigare och inte är van att göra så mycket sånt. Efter maten satt vi och surrade och spelade lite frågespel som jag fick av pappa och Enni, "Hur fan visste du det?". Det var rätt kul även om vi inte gjorde det till någon tävling men vi kom på att det kan vara ett riktigt bra drickspel när man ska ut. Jag drack bara en öl till maten och var rätt trött mot slutet av kvällen så när vissa av tjejerna skulle ut gick jag istället och la mig, väldigt skönt faktiskt.


Vaknade klockan åtta på lördag morgon av att mitt påminnelsealarm satte igång. Den skulle påminna mig om att mitt ex Gusten fyllde år! Så kan det gå när man har en över fem år gammal telefon! Trots att jag la mig i tid på fredagen så var jag rätt trött och hade världens mensvärk så låg kvar ett tag och tyckte lite synd om mig själv. Hade bokat tid för vaxning 10.30 och tyckte att det var med god marginal innan vi skulle åka kl. 12.00, men här är det ju ibland lite hasta manana så var inte klar där fören 11.30 så det blev lite stressigt.


12.00 kom i alla fall bussen som skulle ta oss upp i bergen och hämtade oss vid hotellet. Det var all skandinavisk personal med utom Anna och Santi från Miniland eftersom de hade besök. Vi hämtade även upp ett gäng på åtta personer från Vings servicecenter och sen var det ju då vår guide Björn och även hans fru och dotter. Bussresan tog ca en timme men gick bra för mig i alla fall som inte blir åksjuk, har ju som bekant bara lite svårt för höjder men tycker ändå det är spännande samtidigt.


Själva vandringen var jätteskön och började bara ganska ordentligt uppför men sen var det nedåt hela vägen. Vi gick med vandringsstavar och det kunde vara rätt bra på vissa ställen som blev ganska branta nedför med en massa löst smågrus och risk för halka. Jag rekomenderar verkligen alla som får tillfälle att vandra på Gran Canaria, det var verkligen vackert och rofyllt. Tänk att jag har hittat två nya saker här som jag fastnat för, dykning och bergsvandring, det är verkligen underbart att få känna en sådan frihetskänsla som båda ger på olika sätt.


När vi väl kom ner i byn så köpte vi lite glass på ett café där och satt och njöt ett tag innan det var dags att ta bussen till den lilla gården där vi skulle grilla, äta och bada jacuzzi. Gården var toppenfin så det var verkligen ett bra avslut på en underbar dag. Vi var några som hoppade i jacuzzin medan de andra dukade i ordning och grillade inför  middagen. Riktigt härligt att få svalka av sig lite. Maten var verkligen toppengod och kom från en restaurang som de samarbetar med. De hade även ett vin från en lokal gård som de precis har börjat köpa in från som vi fick chansen att köpa, det var verkligen supergott!


Efter en god middag, trevligt umgänge och lite allsång var det dags att åka hem med buss klockan åtta. Alla var nog ganska trötta efter en massa frisk bergsluft så många somnade på bussen så det gick ganska fort hem. När jag väl kom hem, hade ätit lite kvällsmat och msn:at så somnade jag som en baby...

Idag har ocså varit en fullspäckad dag. Hade tre jättehärliga, svettiga, energiska pass i form av vattengympa, powerstep och core. Det är verkligen underbart när man känner att man gör något och dessutom gör något för andra också! Efter jag slutat jobbat kl. 18.00 var det vara hem och snabbt slänga sig i duschen eftersom pappa och Enni kom strax före sju. Gick ner och mötte upp dem och så gick vi en sväng förbi SuperCor för att handla lite. Väl hemma i vår lya bjöd jag på lite tjusig middag i form av uppvärmd tortillatårta med rött vin  till som de hade tagit med i vårt stökiga omysiga kök, dock med färsk sallad och guacamole som jag fixat. Som tur var hade jag inte de mest kräsna middagsgästerna så det verkade uppskattat ändå. Efter maten blev det lite kaffe och sen gick vi ner till hotellet för att kolla på showen. Ikväll var det Nordic Release och mina gäster var väldigt nöjda.

Så nu är jag rätt trött efter en hektiskt, men rolig, helg. Är även väldigt glad för min kära vän/sambo/kollega Tess skull som får besök här på tisdag, det ska bli spännande.


Jag står och gör lite guacamole


Tess hugger in på tortillatårtan


Tjejerna var mätta och belåtna


Jag = bergsvandrare


Härlig utsikt


Vår guide Björn berättar om de gamla vandringlederna


Lite härligt jacuzzibad - vem skulle inte vilja hoppa i här?


Efter maten blev det trubadur


Solnedgång över bergen. Det är Teneriffa man skymtar ute i havet!


Äntligen!

Så var äntligen pappa och Enni här. De kom igår och det passade ju bra eftersom vi är lediga onsdagar.

Dagen började bra med att jag, Tess och Evve tog en lång powerwalk klockan åtta. Sen gjorde jag i princip ingenting under resten av dagen för att jag var så trött och utslgen av den massivt tryckande värmen. Klockan fyra däremot tog jag bussen mot Playa del Inglais eftersom jag skulle och klippa mig hos en norsk frisör där som heter Fredrik. Kom i väldigt god tid så gick först runt och strosade och drack kaffe. Väl hos frisören sen så fick jag inte bara klippa mig utan de gjorde även en vårdande inpackning som verkligen behövdes i mitt torra, blekta hår. Unnade mig även att köpa de produkter från Redken som han rekomenderade, blev en fin summa på 114 euro!

När jag väl hade irrat runt och hittat reda på hotell Riu Flamingo (det finns typ en miljon Riu hotell inom radien av fem kilometer där!) där pappa och Enni bodde så var klockan typ halv åtta. Det var väldigt härligt att få träffa dem och först satt vi på deras hotellrum och drack en drink och surrade. De hade även med sig en mängd med olika grejer jag ville ha från Sverige och en massa hälsningar från alla så vill tacka alla så hemskt mycket för det!

Sen gick vi ner till hotellets fina restaurang där vi åt en sagolik buffe! Det är verkligen livsfarligt med bufféer och jag åt tills jag trodde jag skulle spricka! Gott, gott! Sen tog vi även en kaffe ute vid hotellet scen där de hade lite B-aktig underhållning i form av modevisning och livemusik.

Det ska bli så mysigt att få ha besök här nu i två veckor så vi får se vad vi kommer att hitta på mer för saker. Nu blir det inget fredag och söndag i alla fall eftersom jag ska fixa lite tjejmiddag imorgon och på lördag åker vi på bergsvandring med våra team plus Vingpersonalen här nere!


Jag, pappa och Enni efter en riktig brakmiddag!

Midsommar 09 - i bilder


Amanda, jag och Anna i våra fina kransar

Tjusig inför vattengympan

Fullt ös!

Oops.. blev visst lite blöt!

Blev så här blöt...

Hela gänget uppradat - dags för vattenbasket mot gästerna!!

Midsommarmiddag på Miss Ellys. Jag, Anna och Evve

Gänget och jag

Redo för utgång! Jag, Tess och Evve

En blöt midsommar

Det blev en riktigt blöt midsommar - i många bemärkelser! Kalaset började med min och Tess vattengympa 12.30 som jag skrev om tidigare. Det var riktigt roligt och verkade uppskattat, framförallt när vi i slutet hoppade i poolen! Jag lyckades doppa hela huvudet så den fina kransen flöt iväg men det var en snäll tjej som tog reda på den åt mig.


Klockan tre var det dags för vattenbasket - guests vs. staff! Vi laddade innan genom att krigsmåla oss med svart ansiktsfärg på kinderna och knyta avrivna vita lakan som bandanas rund huvudet. Damien var "celebrity judge"  i form av "Farbror Grubb" och vi skrek kampsånger innan vi hoppade ner i poolen, riktigt coolt. Matchen gick som väntat vilt till, med ca 30 gäster mot oss tolv, och de ledde rätt rejält när det återstod en minut av matchen. Då ropade dock domaren  ut att sista målet vinner så då passade Henning på att sjuta ett långskott som faktiskt gick i, så vi vann! Tror alla var rätt nöjda ändå. Direkt matchen var slut var det bara för mig att hoppa upp och springa bort till spa för att byta om till träningskläder och ha afro och core. Kan ju erkänna att jag var rätt trött redan innan klasserna men försökte köra järnet ändå så efteråt var jag verkligen utpumpad. Men, men, bara fortsätta hålla igång och hem och byta om för kvällens festligheter.

Vi träffades alla utom showteamet på en svenskägd restaurang som heter Miss Ellys och är här i Arguineguin. En del hade ätit redan innan men i var i alla fall några som beställde in silltallrik, grillade revbensspjäll, kyckling och potatissallad samt den obligatoriska nubben. Det kändes verkligen som svensk midsommar trots att jag saknad jordgubbar med vaniljglass. Däremot så blev vi bjudna på champagne med jordgubbar av de trevliga norsk-svenska paret i bordet bredvid.

När de började stänga där strax efter tolv och vi var lite lagomt runda under fötterna gick vi och tog taxi till Puerto Rico. Där mötte vi även upp med showgänget och det blev lite mer förfriskningar och lite mer dans...
Kommer för övrigt bilder på lite midsommarfirande imorgon.

Kan ju erkänna att jag var lite sliten och uttorkad igår efter alla aktiviteter, lite fel sorts vätskepåfyllning och ca tre timmars sömn. Men vi var ändå några som åkte iväg till Amadores för sol och bad (och små tupplurar) under dagen. Kvällen blev en lugn historia med lite bokläsning. När vi skulle gå och sova kom det dock ett helt paradtåg med spanska människor som spelade, sjöng och dansade. Vi vet fortfarande inte riktigt vad det var men det såg rätt trevligt ut, hade nog klassats som lätt sinnesförvirring i Sverige.

Idag har jag också varit ganska trött och sliten och inte gjort många knop. Hade en flowklass på morgonen som gick sådär men slutade som skönt var redan klockan fyra. Då gick jag ut på stranden och läste ut min bok, "Det ska bli ett sant nöje att döda dig", den var väldigt bra och lättläst, började med den igår.

Har för övrigt sjuka knutor i mina vader, det känns som att de är tre gånger så korta som vanligt och det är svårt att gå ner för trappor. Fick lite massage av Elin idag och trots att hon inte tog i så hårt så trodde jag att jag skulle dö. Hon får ge mig en ny omgång imorgon så jag klarar av att ha min powerstep.

Nu är det bara tre dagar till min pappa och Enni kommer! Längtar...


GLAD MIDSOMMAR!

Vill önska alla mina nära och kära där hemma plus alla andra fina människor en riktigt glad midsommar! Hoppas ni får lite sol i alla fall och en skön dag och kväll med en massa god mat och dryck.
Vill även passa på att önska min kära moster grattis på födelsedagen!

Tack för era hälsningar och för hjälpen med mina efterlysningar. Tänker på er och saknar er!

Nu på morgonen har vi varit i Miniland och gjort fina blomsterkransar. Tror dock inte jag släktar på min faster i det avseendet då det inte riktigt blev något jättefint konstverk som de kransar hon brukar göra. Nu ska jag och Tess byta om till våra "fina" midsommarklänningar som vi köpt enkomt för vattengympan eftersom vi ska hoppa i poolen i slutet! Vi kommer inleda med "Sommar, sommar sommar", sen "Sjösala vals", "Tre små gummor", "Jungfru skär", "Vi äro musikanter", "Små grodorna", "Prästens lilla kråka", "Sommar och sol", "Sommartider" och avsluta med lite stretch till "Han tog av sig sin kavaj". Det kommer nog bli hur kul som helst! Senare klockan tre har vi i personalen vattenbasket mot gästerna. Vi ska krigsmåla oss och är tokladdade, det finns inget annat än vinst!

Många midsommarkramar från ett soligt Gran Canaria.

Äntligen regn!

Nu har Evelina då kommit ner hit på besök och gissa vad hon hade med sig? En ny smak från LOKA! Hon tyckte den passade mig då den hette Red Hot Strawberry och ska smaka jordgubb/chili. Har inte smakat på den än utan tänkte njuta av den imorgon.

Något mer som Evve verkade ta med sig var regn! Det regnar ju i princip aldrig här, och speciellt inte på sommaren men i går morse kom det alltså. Vaknade kring sju av att det smattrade rejält mot fönstrena men det varade dock inte speciellt länge. Jag, Tess, Evve och Elin hade tänkt åka till Amadores för att sola och bada men det blev istället bara Puerto Rico där vi shoppade lite. Sen åkte vi tillbaka och fortsatte shoppingrundan här i Arguineguin. När det var dags för lunch gick jag och Tess och satte oss i gräset vid en park och hade lite picknick och låg och läste, jättemysigt!

Vill passa på att gratta min kära kollega Heidi som fyllde år i söndags och hennes man Atle som fyllde igår. Med anledning av detta gick hela gänget upp till "fjället" där Heidi och Henning bor för att fira och dricka mojitos. Det är ju supergott och läskande så det blev en trevlig kväll där vi bl.a. lekte lite charader. Behöver jag säga att mitt lag vann?!

Nu är det dags för lite förberedelser inför vår midsommarvattengympa. Har fixat musik och klänningar tidigare idag så nu ska vi sätta lite koreografi. Kommer nog bli toppen...

 
Mycket bra bok - män som hatar kvinnor!

 Julia och jag

 
Julia och Heidi agerar lekledare - tror de hade fått ganska många mojito innan dess!


Så här glada blev vi när vi vann! Plus att Henning kittlade mig lite...

Efterlysning

Nästa vecka kommer äntligen min älskade pappa och hans fina sambo Enni hit på besök. Hade tänkt att de skulle få ta med sig lite saker från Sverige som jag saknar. Bl.a. tänkte jag höra om någon där hemma har Camilla Läckbergs två sista pocket "Tyskungen" och "Sjöjungfrun" (om den nu kommit ut på pocket)? Både jag och min kära sambo Tess har totalt fastnat för böckerna så det skulle vara hemskt uppskattat! Håller för övrigt just nu på att läsa "Män som hatar kvinnor" men den var ganska seg att komma in i så fortsätter mest för att alla säger att den är bra. Vill även se den filmen som jag tyvärr inte hann se innan jag åkte iväg så har någon den till övers är det också välkommet! I övrigt så är det faktiskt inte så mycket jag saknar från Sverige. Det skulle vara pappa pitepalt då men den saknar jag ju även när jag bor nere i Stockholm. Sen har jag haft enormt sug efter mineralvatten med smak så det ska söta Evve ta med sig när hon kommer ner idag!

Det ska bli väldigt kul att Evve som jobbat här tidigare kommer hit på besök i två veckor och även roligt att hon kommer tillbaka och jobbar till hösten igen. Ser fram emot midsommar här nere där man i alla fall inte behöver efterlysa bra väder. Vi kommer ju fira midsommar med gästerna på dagen på fredag med bl.a. midsommarvattengympa, göra kransar och stång och möta gästerna i vattenbasketmatch!

Och nu är det som sagt nedräkning till 24:e då pappa och Enni kommer, ska bli väldigt roligt...

Hot, hot, hot...

Tror minsann aldrig att man blir riktigt nöjd! Just nu känns det som att man aldrig får lite svalka och det är värst på nätterna då man aldrig riktigt kan sova så då blir man ännu mer trött och seg på dagarna. Att klaga på värme har man ju alltid hört under sin uppväxt i Sverige att man inte ska göra utan där ska man mer "passa på". Här nere är det verkligen inte så utan skyller just nu på den oerhörda hettan här att jag jämt är trött, seg och illamående. Kanske måste lära mig att dricka mer också...


I fredags var det tänkt att vi skulle ut i PLI efter massivt laddande hela veckan. Jag blev dock lite urladdad efter min och Emmas röjjfest i onsdags så när fredagen väl kom kändes det lite segt att behöva gå ut. Nåja, jag är ju inte den som bangar så efter att ha fått en massa energi efter min afro och coreklass gick jag hem för att vila ett tag. Somna drygt en timme men som bekant blir man ju bara segare och inte ens en dusch fick igång mig igen sen. Gick i alla fall över till Emma och Amanda med Sangrian i högsta hugg! Sangria är ju alltid gott! När det väl var dags att gå ut bangade dock jag och Tess så vi gick istället hem och åt lite kvällsmat och pratade strunt.


Det var väldigt skönt att vakna upp och inte känna sig bakis, även om sömnen ändå inte varit den bästa då jag höll på att rinna bort. Kring tolv tog jag och Tess oss iväg till Anfi där vi äntligtn fick lite svalka i vattnet i alla fall.


På kvällen var vi ett gäng som åkte iväg till Bahia Feliz där vi skulle hälsa på hos våra "konkurrenter" Fritidsresor. Vi gick nämligen för att kolla på deras show eftersom många från vårt team känner dem. Det var väldigt trevligt och efter showen gick vi över till en liten pub som heter Holiday´s. Det blev ju dock en lugn kväll för mig eftersom jag skulle upp och jobba och ha klasser idag men har ändå varit lite trött idag eftersom det blev rätt sent och åter en natt av värmebölja...

 Matchning - Tess och jag

 Nordic show i Bahia Feliz

 Elin, Anna och jag på showen


Grattis Adam!

Oj, vad tiden går fort. Idag tar alltså min lillebrorsa, familjens minsting, studenten! Känns lite som att det var igår som jag stod där men det är bara att inse att man börjar bli gammal. Får i alla fall passa på att gratta min kära bror till studenten och även till de nyss fyllda 19 år förra veckan! Hade ju varit roligt att få vara där och fira med dig och hela tjocka släkten men tanken är i alla fall där!

Ha nu en superkul dag och kväll men ta det lite lugnt också så du minns den!

Många kramar till dig Adam och till alla andra där hemma också! Saknar er...

Rastlös...?

Det är rätt kul hur man kan ändras och utvecklas som människa bara för att man gör något nytt som man kanske aldrig trott att man skulle göra. Jag har alltid varit en person som gärna och ofta kan vara för mig själv och bara ta det lugnt. Sen jag flyttade ner hit har jag däremot blivit en person som fort blir uttråkad och rastlös och vill att nya saker ska hända hela tiden.


Både i söndags och i måndags kände jag mig så oerhört uttråkad men det händer inte alltid så mycket i den här lilla byn så det fick ju vara som det var. I tisdags däremot passade vi på att festa lite eftersom vi är lediga onsdagar. Jag gick över till Emma och Amanda där vi satt och drack vin och surrade men vi var alla ganska överrens om att det ändå skulle bli en hyfsad lugn kväll. Både jag och Emma hade dock druckit upp en hel vinflaska var innan vi tog taxi till Puerto Rico och mötte upp Damien, Christian, Henning och några norskar. Där blev det såklart ännu mer att dricka och det slutade med att jag och Emma röjde loss ordentligt på dansgolvet på Harley's! Vi hade ju verkligen skitkul så det gjorde ju inte så mycket just då, men man var lite sliten dan därpå, speciellt stackars lilla Emma.

Det blev i alla fall en lugn dag vid poolen på Dorado Beach Hotel med Anna och Elin men sen var det ju fotboll igen på kvällen så då blev det 19th hole igen. Det blev dock lugnt för mig med endast cola som dryck men den här gången var det i alla fall roligare då Sverige ju spelade så bra och gick och vann med 4-0, yeah!

Idag har jag insett att jag verkligen gillar torsdagar. Det är oftast ganska fullspäckade dagar för mig på jobbet och jag har även min aerobics som det brukar vara drag på och det var det idag med!


Imorgon är det ju då dagen innan fridag igen och planen är tydligen att gå ut och festa i PLI. Känner mig just nu inte så sugen och laddad men man måste ju som sagt göra nånting och det verkar som att de flesta ska ut så det blir säkert kul...

 Amanda, Emma och jag

 Matchning - sex on the beach

 Dorado

 På The 19th hole

 Julia och jag


Så trött...

Har börjat jobba klockan åtta nu tre dagar i sträck och trots att jag numer kallar mig själv morgonmänniska då jag brukar ha svårt att sova så mycke längre än till sju så var jag så sjukligt trött hela dagen igår.

Anledningen att jag började åtta då var att vi skulle ha en föreläsning på tre timmar om miljön. Hm... Vi som är här och jobbar från skandinavien behöver nog inte det lika mycket som den inhemska befolkningen här. Deras miljötänk på den här ön är i princip obefintlig, skulle vilja säga att de nästan är 100 år efter oss i Sverige. Hur som helst så var vi då tvugna att delta på föreläsningen som en tjej höll på knagglig engelska. Det var typ det tråkigaste jag har gjort i hela mitt liv och jag förstår inte hur de kan sätta en stackars tjej som knappt kan engelska på det, för hon gjorde verkligen så gott hon kunde.

Jag försökte skapa lite energikickar hela dagen igår genom att äta hur mycket frukt som helst och dricka mängder av kaffe och cola, men ingenting hjälpte. Hade dessutom en begynnande ond träningsvärk i ben och rumpa som succesivt kom smygande under dagen. När det var dags för mitt powerstep pass så var det med lite möda jag klarade mig igenom det, känns ju i alla fall alltid som skönast efteråt.

När jag kom hem på kvällen däckade jag totalt i sängen i en timme, såå skönt! Även om jag aldrig blev riktigt superpigg så är det lite kul hur några fina ord från en människa kan göra en på lite bättre humör i alla fall.. Tack för det!

Idag är det en kort dag för mig och imorgon ledigt.. Det blir nog några timmar på stranden, känns som länge sen sist. Sen blir det nog att se lite fotboll och hoppas på bättre resultat än sist..

Full rulle

Nu är det ju faktiskt en hel vecka sen jag kom hem från Teneriffa men det känns som att det har gått mycket längre tid än så trots att det snurrat på väldigt fort hela veckan. Jag var väldigt trött och sliten förra söndagen när jag kom hem så att jag hade energi att köra två klasser var väldigt bra.  Trots att jag kom ur mina rutiner, och framförallt sovvanor, när jag var iväg så är det intressant och väldigt skönt hur fort man kommer in i det igen.


Veckan har gått bra på jobbet med mycket att göra så det var skönt. Var tyvärr lite missnöjd med båda mina aerobicsklasser eftersom det bara kom två på varje, har ju blvit lite bortskämd annars med en massa folk på just aerobicsen. Tvekar alltid att köra på två eftersom det inte blir lika bra och lika energiskt, men de ville köra så då är det bara att ladda järnet och köra på ändå!


I onsdags på vår lediga dag var det sista dyken för att få vårt Open Water certifikat. Vi gjorde två dyk i havet där vi dykt tidigare. Det första gjorde vi en del övningar på och var nere i ca 50 minuter så jag blev väldigt frusen, men efter en timmes vila var det dags för andra dyket då vi bara simmade runt och kollade på fisk och det var verkligen så härligt! Har starka funderingar på att ta Advanced dyk. Cert.  För jag kommer garanterat att fortsätta dyka i alla fall.

Igår var vi ju också lediga och då passade vi på att åka ett helt gäng till Las Palmas där Santiago skulle guida oss runt på lite shopping och dylikt. Det var jag, Amanda, Damien, Anna, Christian, Santiago, hans tjej Ida och hans kompis Andreas som tog bussen strax före elva. Vi fick först lite "fri" tid att gå på den stora shoppinggatan. Jag och Anna gick tillsammans och det blev lite tajt om tid ändå för oss att hinna med allt vi ville. De andra gick till McDonalds och åt lunch men jag och Anna valde att gå till ett café och ta en macka istället. Sen mötte vi även upp med Henning, Hedi och hennes syster Marit och tog taxi till Canteras, den stora stranden i Las Palmas. Vi gick längst hela strandpromenaden och det var jättefint där. Tillslut kom vi fram till ett stort köpcentrum men många var då lite trötta och ville hinna hem innan fotbollsmatchen så de for hem men jag och Amanda gick en sväng i alla fall. Det var bra eftersom jag då hittade ett par nya träningsskor som egentligen var huvudsyftet med trippen till Las Palmas. Jag har haft så fruktansvärt ont i mina benhinnor den senaste tiden så jag hoppas att det blir bättre nu.

Vi tog sen bussen direkt till Maspalomas där vi mötte upp nästan hela gänget igen, plus några till som hade följt. Vi satt på en restaurang vid vattnet där som hette The 19th hole och såg Sverige förlora mot Danmark. Det var lite bittert, framförallt med tanke på att det även var en del danskar med. Men det var i alla fall trevligt att sitta och äta och dricka lite vin där.

Imorse var det inte så himla upplyftande att stiga upp för att öppna men jag piggnade som tur var till efter min flowklass klockan nio. Slutade dessutom tidigt, kl.16.00 men hade lite energi kvar så jag stannde kvar på vårt lilla gym och tränade ben, rumpa och lite crosstrainer. Var dock väldigt trött sen så det blev en väldigt lugn kväll...

 
Anna och jag på bussen (och Santi i bakgrunden)


Jag och Anna i Las Palmas


Hela gänget på strandpromenaden


Vår guide Santi


Amanda vid strandpromenaden i Meloneras


Heja Sverige! Henning och Damien taggade innan matchen i alla fall


Lite bilder från Teneriffa

  
Utsikt från solterassen - nederst: fitnessavdelningen, överst: mitt hotellrum


Parrot show


Richard sjunger "Love ballads"


Nästan hela gänget - Richard, Lisa, Liza, Alex, Pernilla, Petter, Anna och David


Gänget och jag!


Drickspel med sangria på balkongen - Jonas fick dricka en del!


Richard höll igång


David hade piggnat till och lekte DJ


Skön strand


På kvällspromenad vid stranden


David


Pose! Snygga va?

RSS 2.0