Inspiration

Man behöver alltid få inspiration för att förnya sig och få mer nöje i det man gör, speciellt när men håller på med träning.

 

Här är det ju ofta svårt att få den inspirationen i och med att allt rullar på i samma spår vecka in och vecka ut. Jag fick mig dock lite inspiration när jag var med på Sofias dansaerobics innan hon åkte så nu har jag äntligen ändrat lite i min egen koreografi och det blir genast mer inspirerande och roligt.

 

Jag tycker även att det har känts kul med ny inspiration i form av Titti som kommit och tagit över efter Sofia. Vet inte om jag nämnt det till alla, men hon som var fitnesstjej med mig här innan, Sofia då, trivdes inte så bra och sa därför upp sig och har nu åkt hem. Det var tråkigt eftersom hon var en bra tjej men jag förstår henne samtidigt och är nu då som sagt även glad att vi fått hit Titti. Titti har bidragit med lite ny luft under vingarna och det kan verkligen behövas.

 

Igår fick jag mig en riktig dos av inspiration och framförallt lärdom. Det var en kvinna från Sverige som var här på semester men undervisar många klasser annars hemma, bl.a. dansaerobics (som hon också tävlat i). Hon kände sig sugen på att få instruera lite eftersom hon inte gjort det på två veckor nu men skulle ha klass igen hemma på måndag så hon frågade om hon kunde få ha en klass här. Det blev bestämt i fredags att hon skulle ha en extrainsatt dansaerobics på lördag klockan fyra och vi satte upp lite lappar om det. Jag gick självklart dit men tyvärr så kom det ingen annan. Jag tyckte i alla fall att det var toppen eftersom vi två ändå körde. Hon körde den koreografin hon tävlat med och det var superkul (dock lite svår för mig som inte är van att ta in koreografi på det sättet). Jag fick en liten privatlektion och hon var verkligen jätteduktig så det var toppen!

 

Nu har jag ännu lite saker att se fram emot eftersom Ann-Sofie och hennes kille Erik är i Thailand och kommer hit till Phuket på tisdag. De ska vara här några dagar så jag hoppas vi hinner umgås litegrann i alla fall.


Sushi, lyxbio & Hard Rock Café

Tänkte berätta om hur vi i onsdags firade Damiens födelsedag bara vi två.

 

Efter frukosten gick vi och la oss vid poolen på Kamala Beach och där låg vi bara och slappade och mös i någon timme innan vi gick tillbaka till rummet för att duscha och göra oss i ordning. Då kom också Damien på att han ville raka av sig håret så jag hjälpte honom med den nya trimmern han hade fått av mig. Det blev helt okej faktiskt och inte så kort som man kan tänka sig.

 

Vi åkte först in till Phuket town där vi gick och åt sushi. Denna gång hittade vi ett nytt ställe än det som har så dålig service och det stället var jättebra – både servicen och maten! Sen gick vi på lyxbio som jag bjöd Damien på. Vi såg Percy Jackson – the lightning thief, den var lite i stil med Harry Potter och faktiskt riktigt bra.

 

Damien äter rå fisk - nyklippt och fin!

 

Jag har norwegian sushi på pinne

 

Damien njuter av fördrink innan lyxbion

 

Fint ska det va!

 

Sen åkte vi vidare till Patong där jag skulle bjuda Damien på Hard Rock Café. Där var det, som alltid, god mat, även fast man märker viss skillnad här och på Gran Canaria. Vi delade på nacho tallrik till förrätt och jag tog fajitas och drack öl, jättemysigt.

 

Hard Rock Café Patong

 

Annars så rullar allt på förutom att Damien har blivit dålig med kramper i magen och feber. Han tog lite tabletter igår kväll, bl.a. Merikol som han fick av sin syster och som hjälper om man blivit matförgiftad. Så nu verkar det har blivit lite bättre och vi får hoppas att det fortsätter så.


Bror på besök igen & födelsedagsfirande av min älskling

Nu var det länge sen jag skrev något här och det är av förklariga skäl eftersom det har hänt mycket den senaste tiden.

 

I tisdags kom min bror tillbaka hit till Kamala, denna gång dock utan Johan som hade valt at stanna och festa i Patong. När jag slutat för dagen tog vi lite take away mat som vi såg framför en film, ”Wedding daze”. Sen gick vi och kollade på showen och när Damien var färdig sen så gick vi och Johan Lust ner till Bobs bar. Det var en rätt lugn kväll men jag blir ju full på två öl härnere så jag var lite rund under fötterna när vi gick hem.

 

Jag och bror på Bobs bar

 

På onsdagen blev det en väldigt lugn och skön dag som jag, Damien och Anton spenderade vid poolen på Kamala beach. Killarna nyttjade även poolbaren lite men jag höll mig lugn. På kvällen gick vi med Christina, Kine, Titti, my och Sofia till en restaurang som heter Ohlala. Det var faktiskt jättebra mat så det var trevligt. Efteråt gick jag Damien och Anton bara hem till oss och såg på film, ”Pelham 123”.

 

 

Två lyckliga killar med varsin Chang

 

Torsdagen den 11/2 var ju en väldigt speciell dag eftersom min älskling då fyllde 26 år! Yeah, nu är vi lika gamla igen… Jag hade ju inte hunnit med att köpa någon present till honom så det blev bara en lite sång (vet ej hur uppskattad?!) på morgonen. Vi tog med oss Anton till frukostbuffén så han skulle få något ordentligt i sig innan han åkte iväg till flygplatsen för att fara till Australien. Det har varit väldigt kul, men för kort tid, att få ha lillebror här och skämma bort honom lite så han inte bara festar!

 

Det var fullt upp med jobb för mig resten av dagen men när jag väl slutat 18:00 och fått i mig mat och duschat så åkte jag in till Patong. Jag utmanade mig själv genom att låna Damiens moppe. Jag har nästan aldrig kört moppe i hela mitt liv så att göra det här i Thailand var nu en liten utmaning. Det tog sin tid men som Damien brukar säga: ”better safe then sorry”. Anledningen att jag åkte in till Patong var ju då att köpa en present till min älskling och jag visste redan vad jag skulle köpa så det var inte så svårt. Han hade bara önskat sig en sak, en skäggtrimmer, och det köpte jag mer än gärna eftersom han nästan började likna en taliban. Det som däremot tog lite längre tid var att försöka hitta något till honom från alla de andra som jag fått i uppdrag att göra. Jag hittade i alla fall tillslut en Rip Curl t-shirt så den fick det bli. När jag väl kom hem igen var klockan rätt mycket men då gick jag ner till Kamala Beach och köpte två bitar Blueberry Cheesecake eftersom jag vet att Damien älskar dem. Så när han kom hem efter jobbet hade jag tänt ljus och vi fikade plus att han också fick öppna sin present.

 

Det offentliga firandet av Damien var i fredags kväll då Damien hade styrt upp fest nere på Bobs bar vid stranden. Jag var först och kollade på showen och när Damien sen hade duschat så gick vi ner dit för att vara där innan alla skulle komma klockan elva. Det blev en väldigt lyckad kväll med god mat och trevligt sällskap. Det var Inga-Lena, Johan, Christina, Kine, Titti, Sofia, My, Niklas, Cattis och Thomas från vårt gäng. Sen kom även ett gäng från Bao bestående av Jocke, Christian, Elin, Bodil, Widel, Liza och Ted. Det blev en rätt lång kväll eftersom vi gick hem med de sista kring fyra!

Damien med sina presenter - t-shirt och pengar till lyxbio

 

Damiens fina tårta

 

Den supergoda maten - kyckling med röd curry, kyckling med ingefära och en massa frukt!

 

Jag drack en (inte så god) drink som hette "Pink lady"

 

Första gången jag vaknade på lördagen var klockan 9.00. jag gick då upp på toa och allt snurrade och huvudet bultade. Jag kom med ens ihåg varför jag inte festar så ofta, usch… somnade i alla fall om och nästa gång jag vaknade var klockan 12.30! jag har inte sovit så länge sen jag vet inte när… mådde i alla fall bättre och efter drygt en timme hade vi båda tagit oss upp och gick ner till stranden. Vi hade tänkt ta en dag där bara vi firade Damien och skulle börja med att lägga oss på ”lyx-solstolar” (typ vita sängar) på stranden. Tyvärr gick inte det just då eftersom de var förbokade av resorten som hyr ut de stolarna.  Vi gick då istället och tog take-away mat och bestämde oss för att bara vara inomhus och mysa och slöa hela dagen. Så så blev det. Vi såg sammanlagt fyra filmer (eller ja, jag sov mig igenom en av dem) och bara var, hur skönt som helst!


Fisketur utan mycket lycka - men tur i kärlek

Hade tänkt mig en skön lugn ledig lördag med lite sovmorgon. Men så blev det icke. Vi hade bokat in oss på en fisketur så halv åtta på morgonen blev jag, Damien, Cattis, Thomas, Niklas, My och Sofia upplockade på hotellet. Vi åkte till Chalong bay där vi gick på båten vi skulle spendera vår dag på.

 

Det var en stor fin båt som vi hade helt för oss själva men jag kan säga att jag är såå tacksam att jag tog åksjukepiller innan vi åkte eftersom det var mycket höga vågor och gungade en hel del. My och Sofia blev riktigt dåliga så de hade det inte så kul under första delen av resan.

 

Min baby fick upp de första fiskarna, stycken på en gång, det var bra jobbat! När vi väl stannade vid Raya island för lunch kring tolvtiden så fick vi, förutom fried rice och kyckling, även den fisk som vi (eller Damien) fångat. Jättegott var det!

Damien med sin fångst!

 

Innan vi åt lunch fick vi även bada och snorkla lite och det var kul. Jag utmanade min enorma höjdrädsla och hoppade från båtens högsta punkt (kanske tre meter) rakt ner i det klara vattnet (där det var ca åtta meter till botten), huu va läskigt… När vi sen snorklade såg jag en massa fina och konstiga fiskar, de slängde ut fiskrens från båten så det samlades en massa fisk i stim. En av fiskarna jag såg var ganska stor och knubbig och jag undrade vad det var, när jag kom upp till ytan hade de andra gått upp och frågade då om jag sett hajen. Aha, så det var Det det var, rätt häftigt! Dock bara en liten men ändå…

 

Härligt klart vatten

 

Annars så var jag ruskigt trött typ hela båtresan, mycket pga. åksjuketabletterna (men hellre det) så halvsov med jämna mellanrum. Det var ju inte speciellt mycket action på turen för sen på eftermiddagen fick vi bara upp en till fisk som Thomas fångade denna gång.

 

Det blev middag ute på en restaurang när vi kom hem och sen film ”Fame” (riktigt bra film) innan jag somnade som en stock.

 

Hade det lite kämpigt att ta mig upp igår morse när jag skulle ha min flow klass och hade dessutom ont i halsen när jag vaknade. Var konstant trött och hade en enorm huvudvärk hela dagen men lyckades ändå ta mig igenom den ganska bra med bl.a. vattengympa och kidsplay. Tror jag har mycket av det att tacka min underbara pojkvän som tog hand om mig genom att hämta mat vid lunch, massera mina fötter och bara vara allmänt supergullig. Det är så skönt när man får bli lite bortskämd när man har en dålig dag.

 

Unnade mig även en fot- och benmassage när jag slutat efter sju och det var fruktansvärt skönt och välbehövligt. Fick sen faktiskt lite energi så jag tog mig till gymmet kring tio på kvällen, var dock mest där som stöd (läs extrem tyrann) för min pojkvän som jag skulle göra ett litet träningsprogram till.

 


Besök av bror & trip till Malaysia

I tisdags kom då min bror Anton och hans kompis Johan. Tyvärr kunde jag inte ta emot dem eftersom jag hade fullt upp med att leka indian på jobbet. Som tur var kunde Damien ta emot dem och visa dem runt lite tills jag fick lunch och kunde gå och säga hej.

 

Jag jobbade sen enda tills klockan sex men efter jag hade gått hem och duschat och gjort mig i ordning så gick jag, Anton och Johan ut och käkade. Vi åt på en rätt trevlig thairestaurang och jag tror vi alla blev nöjda och belåtna. Sen gick vi och kollade på kvällens show som var ”You Can’t stop the beat”. Det är en show där de spelar upp låtar från olika filmer och musikaler så det var nog den sämsta tänkbara showen för Anton och Johan eftersom de hade noll koll på vilka filmer och musikaler som de kom från. Efter show så väntade vi på Damien och gick sen för att hämta all godis och dricka som Anton släpat med sig från Sverige. Turkisk peppar, Extra och Ramlösa, mm, så gott… Tack för det säger jag bara!

 

 

Anton och Johan

 

Tyvärr så var vi bara tvungna att gå och lägga oss sen eftersom vi skulle till Malaysia så vi skulle upp tidigt. Därför så beslutade Anton och Johan sig också för att fara till Phi Phi under onsdagen för att sen komma tillbaka hit nästa vecka istället.

 

05:00 ringde min klocka igår morse och då var det vara gå upp och göra sig i ordning och äta lite frukost innan vi skulle mötas vid receptionen tio i sex. Där kom en minibuss och hämtade oss till flygplatsen. Planet till Kuala Lumpur lyfte 08.20  och tog oss till Malaysia på drygt en timme.

 

Anledningen att vi skulle åka dit var ju att förnya vårt visa men vi fick några timmar där också så vi kunde passa på att utforska denna stad som faktiskt var rätt fin och kändes lyxig på något sätt.

 

Vi åkte såklart till världens näst högsta byggnad tvillingtornen ”Petrona twin towers” (451,9 meter höga) men när vi väl kom dit så hade ju självklart alla biljetter för att komma upp i tornen tagit slut. De är nämligen gratis och de släpper alla biljetter klockan åtta på morgonen. Guiden som stod där sa att folk börjar köa kring sju och biljetterna tar slut kring nio, så ni som har tänkt besöka tornen någon gång – var i tid!

 

 

Jag känner mig ganska liten när jag tittar upp på de höga tornen

 

Jag vid en vattenfontän mitt emot tvillingtornen

 

Istället för att kolla utsikten så gick vi till shoppingcentret bredvid som även det var sjukt stort, åtta våningar med hur mycket som helst! Tyvärr så är det lika dyrt som hemma så det var bara att glömma mer än hälften av alla butiker eftersom det var märken som Mui Mui, Luis Vuitton, Hermés o.s.v. Köpte dock ett par Adidas träningstights och en Nike sport bh.

 

 

En liten del av det stora shoppingcentret

 

Det var i alla fall en trevlig dag även om jag var sjukt trött hela tiden. Sov på nästan alla transportmedel och hade ändå inga problem att somna när Damien slog på en film när vi kom hem strax efter tio. Höll nästan på att försova mig idag för att min mobil hade dött men vaknade som tur var 25 minuter innan min morgonklass började. Har varit ruskigt trött hela dagen och känt mig lite små hängig så det blir en tidig kväll ikväll.


Sex underbara månader...

Ända sen jag fick in en ny hälft i mitt liv så har vi varit ganska konstant med varandra och allt har varit ganska intensivt. Det har inte funnits många dagar där vi knappt har setts (utom de två långa semesterveckorna vi hade hemma i Sverige). I lördags var det dock dags för en sådan dag eftersom Damien skulle iväg med Niklas och Johan på en ”grabbdag”.

 

Jag började min lördag med en skön (dock fruktansvärd varm) löptur innan frukost. Frukosten fick jag sen äta med min kille, och även de andra grabbarna såklart, men sen drog de genast iväg.

 

Jag hade en väldigt soft och skön dag vid poolen på Kamala Beach där jag mest låg och läste ”Solstorm”. Låg i drygt tre timmar innan jag gick in för att duscha och sen ringa upp mamma på Skype. Sen tog jag taxi in till Patong där jag shoppade en massa grejer, men mycket nyttiga saker dock. Jag passade även på att göra ögonfransförlängning och ansiktsbehandling, det var härligt.

 

 

Mina nya Nike löpskor, en iPod samt hållare, iPod+Nike sensor som man ska ha i skon när man springer och ett par Nike Flow hörlurar (som jag fick av min älskling på sexmånadersdagen)

 

Under tiden som jag var i Patong så kom även grabbarna dit och jag blev pepprad med sms att jag skulle komma förbi när de bowlade och bjuda på en puss. Jag ville ju inte gärna störa deras grabbdag men det var allt för svårt att motstå frestelsen så jag gick förbi en snabbis. När Damien väl kom hem sen på kvällen var det så härligt att ses igen och han visade en massa bilder och berättade vad de hade gjort, det lät som de hade haft en jättekul.

 

Igår hade vi varit tillsammans i sex månader. Det känns som att tiden gått fort men samtidigt har vi varit med om så mycket och det har varit så intensivt så det känns som hur länge som helst.

 

Min älskling var så söt igår kväll som kom hem efter han slutat jobbet med varsin kanelbulle (som jag varit så sugen på), jordgubbschoklad och dricka. Han släckte ner och tände ljus så vi kunde mysa lite.

 

 

 

Nu på morgonen använde jag mina nya grejer och for ut och sprang, väldigt nice. Nu väntar jag bara på att min käre bror och Johan Perttu ska komma någon gång under dagen…


RSS 2.0